23948sdkhjf

Fabrik med 45 medarbejdere lukker

Opdateret klokken 16:05

FF Skagen, der producerer fiskemel og fiskeolie, lukker sin fabrik i Hanstholm i løbet af efteråret. Det kommer til at berøre 45 medarbejdere, skriver Nordjyske.

Lukningen skyldes ifølge direktør Johannes Palsson, at der er mangel på fiskekvoter og dermed fisk. Samtidig er der kommet flere konkurrenter - således er der de seneste fire år åbnet fem nye fiskemelsfabrikker ved Østersøen og i Norge, hvilket har ført til øget konkurrence om fiskene.

- Vi har på hele branchens vegne kæmpet med at råbe biologerne og politikerne op, men indtil videre uden held, for kvoterne er fortsat på vej ned ad bakke uden et fremtidigt håb om et opsving. Vi står simpelthen med alt for stor kapacitet til alt for få fisk, siger Johannes Palsson ifølge Nordjyske.

FF Skagen driver også en fabrik i Skagen. Det betyder, at virksomheden også efter lukningen vil købe fisk og servicere skibene i Hanstholm; landingerne vil så blive kørt til bearbejdning på Skagen-fabrikken.

FF Skagen gennemførte i juni sidste år en fyringsrunde med afskedigelse af 21 medarbejdere i fiskemelsafdelingen i Skagen. Dermed var der cirka 150 ansatte tilbage dér.

I 2014 blev Hanstholm Fiskemelsfabrik overtaget af FF Skagen A/S og er siden drevet som en selvstændig produktionsenhed i FF Skagen-koncernen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094