Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Når der er mad tilovers, skal man kunne dele med naboen siger fødevareministeren

Fødevarestyrelsen ændrer på vejledningen, så alle private nu en gang om ugen må udbyde måltider til andre private. Det skriver Politiken.

Før hed reglen 10 gange om året og var tænkt til folk, der har madboder på loppemarkeder og lignende.

I 2014 fik to private borgere uafhængigt af hinanden et ubehageligt besøg fra Fødevarekontrollen. De to havde solgt for meget mad til andre brugere via en deleportal for madlavning ved navn "Dinnersurfer".

Besøget kostede 1.200 kroner i kontrolgebyr, skabte stor uro hos de 700 "kokke" på Dinnersurfer og var med til at lukke et marked, hvor folk solgte deres overskydende aftensmad til andre i nabolaget.

Men fire år senere i 2018 bliver det altså lovligt for private at sælge madretter videre til fremmede. Der er en begrænsning, så man højst må sælge fire-fem måltider om ugen.

Her kan et måltid være alt fra en porretærte, et surdejsbrød og en pose med 40 frikadeller til et helt måltid med hummer, boeuf mignon og is til 500 kroner kuverten.

- Lille kok i maven
- Vi har et ganske stort madspild på mange niveauer i samfundet, blandt andet der hvor vores egen mad ryger i skraldespanden i stedet for i munden på nogen. Når noget er tilovers, skal man kunne dele det med naboen.

- Der er også dem, der går med en lille kok i maven og har lyst til at teste, hvor langt det rækker, og her kan det være et sted at starte, siger fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) til Politiken.

Ministeren kalder det "en Lasagne-Uber" med henvisning til kørselstjenesten Uber.

Det er også en måde at tjene nogle ekstra penge på – op mod 100.000 kroner om året ifølge Fødevarestyrelsens overslag.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Kommentarer

Jørn Sørensen
Flot hvis man kan sælge fem måltider om ugen og tjene 100k - det er sådan cirka 385kr. per måltid 'tjent' - herudover kommer så råvarer og andre udgifter. Og hvordan er det lige med momsen på sådan en omsætning....?

Pia Schmidt
Og professionelle virksomheder som i forvejen er tvunget i knæ af offentlige udgifter betaler stadig til Fødevarestyrelsen rejsehold, kampagnekontrolafgift og de årlige besøg til den nette sum af 520,- pr. påbegyndt kvarter!! Endnu engang skuffer regeringen. Jeg begynder at stemme rødt...

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kaffefirma reddet på stregen

Direktør går fra øllet til rejerne

Fire venner har startet bryghus i Farum

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Nyborg Fængsel har succes med sin flødeis

Danmarks første ismejeri bag tremmer er en succes. På tre måneder har de solgt over 2.000 liter is, og der er venteliste på arbejdsholdet.

Ny aftale åbner for mere dansk kød og medicin til Japan

Salg af danske varer til Japan ventes at stige med op til 70 procent, når frihandelsaftale er underskrevet.

Nyhedsbrev

Unge bliver grydeklar hos erhvervsskoles cateringfirma

Orkla køber egne aktier tilbage

Hygiejnen halter igen hos Graasten Salater

Bøde og politianmeldelse til bageri

Royal Unibrew køber op i Frankrig

Too Good To Go runder fem millioner reddede måltider

DTU har fundet leder til nyt Foodlab

Nyt destilleri snart klar med snaps

Køb af baconkæmpe er på plads

Stiftere siger farvel til Rawbite

Kun en enkelt af de tre idémænd bliver hos nøddebar-producenten

Sall Whisky Distillery har huset klar

1

Michelin-kok laver ny restaurant i sin egen stue

Mille Food har købt en ny fabrik

2

Kæmpestor stigning i dansk quinoa-dyrkning

Dan Cake med stor million-forbedring

Kult-burgerbar genåbner: Burgerne bliver som før i tiden

’’Wayne’s World’’ åbner i samme lokaler som for 11 år siden

Tre medarbejdere køber sig ind i Flammen

"Verdens bedste bøffer" kommer fra Slagelse

Listeria: Også Lidl kalder søde majs retur

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

Frikadellepølsegas værre end først antaget

Street food klar i Fredericia

Økologiske øl bliver mere og mere populære

Lidl lancerer nye planteprodukter

En million kroner til fyrede fra Scanflavour

Mild fugleinfluenza fundet i andebesætning

Halv million skal hjælpe Arla-fyrede

Kvindelig kok sejrede i Gudhjem

Hjemmelavet ret til herrefrokost gav pølseforgiftning

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Filterteknik A/S har fået en digital opfriskning

3 grunde til at overveje at låne penge i din virksomhed

Reparation af svejserobot

Measurement System Analysis (MSA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Bare rolig - Vi er her hele sommeren!

22.000 stykker aflagt Berendsen-tøj har fået nyt liv i Gambia

Selvom sommeren i den grad er over os, er der stadig gang i butikken hos os

4 tips til dig der skal have firmabil for første gang

Josefine er udlært elektriker hos EL:CON i Roskilde

Failure Mode and Effects Analysis (FMEA)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorhoteller er blevet in hos danske virksomheder

Jobsamtalen starter før du aner det

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Lasse er udlært elektriker hos EL:CON i Aarhus

IATF 16949:2016 Inspirationsseminar

Nyt high flow filterhus i glasfiber

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

HN Group A/S udstiller på FachPack messen i Nürnberg

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Tysk økonomi fortsætter sin fremgang, men Brexit kan presse udviklingen

Intern Auditor Kvalitet

Mezzaniner udgør platformen for indretningen i Skanderborg Ungdomsskole

Er dine filtre klar til sommerferien?

Send til en kollega

0.203