23948sdkhjf

Øl-krise lurer: Bryggerier mangler CO2

Øl og sodavand risikerer at blive en flad fornemmelse
En kold øl eller sodavand har stået øverst på manges ønskeliste i de seneste mange ugers gode vejr.

Men rundt om i Europa er øl- og sodavandsproduktionen under pres, fordi der er opstået problemer med leveringen af den CO2, der giver øl bobler og sodavand brus. Det bekræfter landets største bryggeri, Carlsberg.

- Vi har ramt den bedste maj i 10 år i Danmark og resten af Nordeuropa, og det har selvfølgelig skabt et pres på bryggerierne - et pres, som vi er glade for, og som vi normalt sagtens kan leve op til. Men fordi der er vedligeholdelse på en masse CO2-producenter rundt i Europa, er der altså opstået et reelt problem med at levere CO2 til brygning af øl og produktion af sodavand, siger pressechef i Carlsberg Kasper Elbjørn til DR P4 Trekanten.

I første omgang er der dog for Carlsberg en løsning på det helt akutte problem. Carlsbergs bryggeri i Fredericia er nemlig selvforsynende med CO2. Bryggeriet i Fredericia er i stand til at fange CO2’en under brygningsprocessen, men på grund af CO2-krisen i Europa er der nu sat gevaldigt skub i produktionen for at få lavet nogle bobler.

- Vi har fået leveret 100.000 ton malt i weekenden, og der er blevet arbejdet på højtryk i weekenden med at brygge mere øl, så der kan blive skabt mere CO2 i gæringstankene, siger Kasper Elbjørn.

Det kan godt blive aktuelt for Carlsberg, at bryggeriet i Fredericia skal dele CO2 med Carlsbergs øvrige bryggerier.

- For at sikre øl på længere sigt, hvis CO2-manglen fortsætter, undersøger vi lige nu alternativer. Vi er også klar til at dele CO2 med de andre Carlsberg-bryggerier. Vi håber selvfølgelig, at producenterne får styr på deres produkt, siger Kasper Elbjørn.

Mens der altså indtil videre er bobler nok hos Carlsberg, så er CO2-manglen et større problem for de øl-glade englændere.

- Barerne i England mangler CO2. Det er simpelthen fordi, at der i England kun er én CO2-producent, som de alle sammen er afhængige af, siger Kasper Elbjørn til DR P4 Trekanten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078