23948sdkhjf

Lidl og Lagkagehuset tilbagekalder

Salmonella og plastik i kalkun og rugbrød
Butikskæden Lidl har tilbagetrukket et parti kalkunschnitzler marineret i bagte tomater, efter at der i en holdbarhedsanalyse er blevet påvist salmonella.

Det oplyser Lidl Danmark i en pressemeddelelse.

Kalkunschnitzlerne har sidste anvendelsesdato 19. juni. Tilbagetrækningen gælder udelukkende kalkunschnitzler med denne holdbarhedsdato.

Hvis man under tilberedningen af kødet ikke formår at gennemstege til en kernetemperatur på minimum 75 grader, eller hvis køkkenhygiejnen ikke overholdes, kan der opstå salmonellainfektion.

Lidl opfordrer sine kunder til at smide kalkunschnitzlerne ud eller returnere dem til den nærmeste butik, hvor man vil kunne få pengene igen - også hvis man ikke kan fremvise en bon.

Lidl er ikke ene om at begynde ugen med at kalde varer tilbage.

Bagerkæden Lagkagehuset er mandag blevet opmærksom på, at der kan optræde små stykker plastik i kædens "70%"-rugbrød, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Derfor kalder kæden alle "70%"-rugbrød solgt søndag i Lagkagehusets butikker på Sjælland tilbage.

- Vi har en mistanke om, at det kan komme fra en pakning i en varmtvandsbeholder, som er skyllet igennem i løbet af den sidste uge, siger Louise Hechmann, kvalitetschef hos Lagkagehuset, i pressemeddelelsen.

Lagkagehuset opfordrer folk til enten at smide rugbrødet ud eller henvende sig i en butik og få et nyt.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078