23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

CO2-mangel: Thisted Bryghus prioriterer benhårdt

Produktionen af juleøl er i farezonen

Verdens bryggerier skriger lige nu på CO2, som de bruger til bobler i øllet og brus i sodavandene. Det skyldes ikke kun det gode sommervejr, men også at CO2-producenterne i Europa tilsyneladende kollektivt gennemfører vedligeholdelse af deres produktionsanlæg, og at en fabrik i Norge er ramt af et havari.

På Thisted Bryggeri er produktionschef Theis Dahlgaard bekymret.

- Lige nu har vi CO2 til en god uges produktion, og det betyder, at vi er i gang med en benhård prioritering af, hvilke produkter vi tapper. I værste fald er vi nødt til at skyde produktionen af visse øl-produkter, og det giver så problemer senere på året, fortæller han.

Ophobning

Situationen kan blandt andet gå ud over produktionen af juleøl – men også andre produkter.

- Lige nu vil vores kunder ikke kunne mærke noget i det daglige, men hvis vi ikke får delleveringer af CO2 indenfor de næste uger, risikerer vi ophobning i tapperiet. Det betyder, at de tanke, der populært sagt står venteposition på at blive tømt, ikke kan bruges til bryg af andre øl, og dermed bider det hele sig selv i halen, siger Theis Dahlgaard.

Han håber ikke, at CO2-problemerne i Europa fortsætter.

- Men gør de det, står vi i en helt anden situation produktionsmæssigt, når vi kommer hen i midten af juli. Og så må vi se, hvad vi gør til den tid, siger produktionschefen i Thisted.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094