23948sdkhjf

"Danmarks største køkkenfest" vender tilbage

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Roskilde Festival vil igen give unge lyst til at lave mad

For syvende gang åbner FoodJam-teltet op for det, som arrangørerne kalder for "Danmarks største køkkenfest", når årets udgave af Roskilde Festival bliver fyret af i næste uge.

Hos FoodJam vælger man - i modsætning til hos andre madboder på festivalen- selv råvarer og går derefter i køkkenet. Uden opskrifter, men med hjælp fra en ung, kulinarisk vejleder og egne smagsløg.

Målet er at give de næste generationer lyst til at lave mad fra bunden, forklarer Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, som sammen med Coop, Änglamark og Roskilde Festival står bag FoodJam.

- Hvis du ikke kan lave mad selv, så udliciterer du populært sagt din sundhed til andre. Derfor handler FoodJam om én ting: At give de unge lyst til at gå i køkkenet og lave mad fra bunden, siger Judith Kyst.

Traditionen tro vil den økologiske råvarebuffet bugne af frugt, grønt, krydderurter og hele fisk. I år vil der desuden være masser af skaldyr og friske blæksprutter på buffeten i de såkaldte "masterclasses" hver eftermiddag, hvor man går i dybden med mere ukendte råvarer.

Mandag vil kokken Claus Holm lede en såkaldt "tilsmagningsbattle". Her dyster tre hold i kategorierne "FoodJams bedste clubsandwich med krabbe", "FoodJams bedste blåmuslinger - havets skattekiste" og "FoodJams bedste blæksprutte - snacksticks, ringe, fyldt blæksprutte".

FoodJam bruger udelukkende økologiske og så vidt muligt lokale råvarer leveret af Coop. I alt har mere end 16.000 unge været med til køkkenfesten siden begyndelsen, oplyser arrangørerne.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Nyhedsbrev

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Online Avis Arkiv

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Viborg Bryghus skifter direktør

Andelsmejeri tjente seks millioner

- Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Whiskey-elsker har lavet et amerikansk mikrodestilleri i Jylland

- Whiskey-boomet er helt vildt

Knaplund Destilleri er kommet med på en vogn i fuld fart

Skare Food skærer i overskuddet

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 2019.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevarer til et sundere liv

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

IO-Link - hvad er det?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Det kan du opleve til Plast og 3D måleteknik 2019

Mangler du noget til din fødevareproduktion?

PRODUKTFOKUS: Ergolash surringer

Send til en kollega

0.16