23948sdkhjf

Vilde iværksættere tester fødevarer på Food Festival

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vilde iværksættere udvalgt til ”testlaboratoriet” på Food Festival

Automatmad, insektkød, frisk glutenfri brød og fremtidens is. Det er nogle af de produkter, som skal være med til at trække publikum til årets udgave af Food Festival i Aarhus i dagene 7.-9. september.

Produkterne dukker op i festivalens såkaldte testlaboratorium hvor gæsterme ifølge arrangørerne skal "udfordre otte vilde virksomheder og deres produkter".
Det nye område på festivalen hedder Innofood @ Food Festival.

Jacob Rybov fra Gastroform, som har skabt en robot, der kan tilberede frisk mad lige foran næsen på publikum, er blandt de virksomheder, der har fået en testplads:

- For mig er det vigtigt at finde ud af og opleve, hvordan forbrugerne tager imod automatiseret madlavning – hvad synes de om, at en robot steger en steak for dem? Hvad tænker de om selve robotten og hygiejnen? At kunstig intelligens erstatter kokkens kundskaber? Og med 30.000 madinteresserede mennesker samlet er det et ideelt sted at tage dialogen, siger Gastroform-grundlæggeren.

En anden udvalgt virksomhed, insektvirksomheden Wholi Foods, der også er kendt for at have vovet sig ind i DRs Løvens Hule med sine insektbarer, medbringer på festivalen insekter i et andet format, der minder om kød. "Manna”, som virksomheden selv kalder det, er lavet på 60 procent insekter og har en konsistens, der minder om halloumi-ost.

- Forbrugerfeedback er afgørende, når man har at gøre med et absurd produkt som insekter. Og vi er spændt på, hvad forbrugerne siger til vores ”Manna” - konsistensen, udseende og hvilke følelser det vækker. Vi vil rigtig gerne fortælle forbrugerne om alle de gode egenskaber, insekter har som proteinkilde – hvorfor vi skal, og hvordan vi kan bruge insekter i vores madlavning, beretter Malena Sigurgeirsdottir, medstifter af Wholi Foods, der tidligere hed Dare to Eat.

Udover Gastroform og Wholi Foods er følgende seks virksomheder udvalgt til testlaboratoriet på Food Festival:
• Retap
• Kramers Is
• ToftCare
• Plantjammer
• Gyrup Malt
• Nordic Gluten Free Bakery
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Nyhedsbrev

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Online Avis Arkiv

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Sølvpakken - Messeudstyr

40 udstillere på Automationsdag'19

Siemens: Motorgear med reluktansmotor, bedre end IE4

Controlflex Kobling

Ostevender anlæg med TriVision overvågning

Skal 2019 være forandringens år?

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

20 fods containere på lager i flere farver

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Send til en kollega

0.191