Vilde iværksættere tester fødevarer på Food Festival

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vilde iværksættere udvalgt til ”testlaboratoriet” på Food Festival

Automatmad, insektkød, frisk glutenfri brød og fremtidens is. Det er nogle af de produkter, som skal være med til at trække publikum til årets udgave af Food Festival i Aarhus i dagene 7.-9. september.

Produkterne dukker op i festivalens såkaldte testlaboratorium hvor gæsterme ifølge arrangørerne skal "udfordre otte vilde virksomheder og deres produkter".
Det nye område på festivalen hedder Innofood @ Food Festival.

Jacob Rybov fra Gastroform, som har skabt en robot, der kan tilberede frisk mad lige foran næsen på publikum, er blandt de virksomheder, der har fået en testplads:

- For mig er det vigtigt at finde ud af og opleve, hvordan forbrugerne tager imod automatiseret madlavning – hvad synes de om, at en robot steger en steak for dem? Hvad tænker de om selve robotten og hygiejnen? At kunstig intelligens erstatter kokkens kundskaber? Og med 30.000 madinteresserede mennesker samlet er det et ideelt sted at tage dialogen, siger Gastroform-grundlæggeren.

En anden udvalgt virksomhed, insektvirksomheden Wholi Foods, der også er kendt for at have vovet sig ind i DRs Løvens Hule med sine insektbarer, medbringer på festivalen insekter i et andet format, der minder om kød. "Manna”, som virksomheden selv kalder det, er lavet på 60 procent insekter og har en konsistens, der minder om halloumi-ost.

- Forbrugerfeedback er afgørende, når man har at gøre med et absurd produkt som insekter. Og vi er spændt på, hvad forbrugerne siger til vores ”Manna” - konsistensen, udseende og hvilke følelser det vækker. Vi vil rigtig gerne fortælle forbrugerne om alle de gode egenskaber, insekter har som proteinkilde – hvorfor vi skal, og hvordan vi kan bruge insekter i vores madlavning, beretter Malena Sigurgeirsdottir, medstifter af Wholi Foods, der tidligere hed Dare to Eat.

Udover Gastroform og Wholi Foods er følgende seks virksomheder udvalgt til testlaboratoriet på Food Festival:
• Retap
• Kramers Is
• ToftCare
• Plantjammer
• Gyrup Malt
• Nordic Gluten Free Bakery


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Heinz er på vej med Mayochup

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Foodservicebranchen vokser videre

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Nyhedsbrev

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Online Avis Arkiv

Frugtfirma udvider ejerkredsen

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Hungry er på pengejagt

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nationalt innovationsnetværk sikret og forbliver i Esbjerg

Modula lagerautomater, nu i Danmark

RoboFood - Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Med IP Maskiner til EuroBlech 2018 i Hannover!

6 stk. VETTER Meister M svingkraner med elektrisk krøj leveret til Alfa Laval i Søborg.

Pro-Consult bliver tilkaldt af en kunde

Miniature gear fra ZF Danmark

Er der forurenende stoffer i din trykluft?

CE-Forum: CE-specialisters opdatering og efteruddannelse

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Kursus i værktøjsmodulet PPAP

Bull Salicath ApS

RASCH forhandles af Salicath ApS

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebel...

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Send til en kollega

0.219