23948sdkhjf

Vilde iværksættere tester fødevarer på Food Festival

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vilde iværksættere udvalgt til ”testlaboratoriet” på Food Festival

Automatmad, insektkød, frisk glutenfri brød og fremtidens is. Det er nogle af de produkter, som skal være med til at trække publikum til årets udgave af Food Festival i Aarhus i dagene 7.-9. september.

Produkterne dukker op i festivalens såkaldte testlaboratorium hvor gæsterme ifølge arrangørerne skal "udfordre otte vilde virksomheder og deres produkter".
Det nye område på festivalen hedder Innofood @ Food Festival.

Jacob Rybov fra Gastroform, som har skabt en robot, der kan tilberede frisk mad lige foran næsen på publikum, er blandt de virksomheder, der har fået en testplads:

- For mig er det vigtigt at finde ud af og opleve, hvordan forbrugerne tager imod automatiseret madlavning – hvad synes de om, at en robot steger en steak for dem? Hvad tænker de om selve robotten og hygiejnen? At kunstig intelligens erstatter kokkens kundskaber? Og med 30.000 madinteresserede mennesker samlet er det et ideelt sted at tage dialogen, siger Gastroform-grundlæggeren.

En anden udvalgt virksomhed, insektvirksomheden Wholi Foods, der også er kendt for at have vovet sig ind i DRs Løvens Hule med sine insektbarer, medbringer på festivalen insekter i et andet format, der minder om kød. "Manna”, som virksomheden selv kalder det, er lavet på 60 procent insekter og har en konsistens, der minder om halloumi-ost.

- Forbrugerfeedback er afgørende, når man har at gøre med et absurd produkt som insekter. Og vi er spændt på, hvad forbrugerne siger til vores ”Manna” - konsistensen, udseende og hvilke følelser det vækker. Vi vil rigtig gerne fortælle forbrugerne om alle de gode egenskaber, insekter har som proteinkilde – hvorfor vi skal, og hvordan vi kan bruge insekter i vores madlavning, beretter Malena Sigurgeirsdottir, medstifter af Wholi Foods, der tidligere hed Dare to Eat.

Udover Gastroform og Wholi Foods er følgende seks virksomheder udvalgt til testlaboratoriet på Food Festival:
• Retap
• Kramers Is
• ToftCare
• Plantjammer
• Gyrup Malt
• Nordic Gluten Free Bakery
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Naturmælk sætter nye rekorder

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

Nyhedsbrev

Ugens grin: Forbyttede gaver

Online Avis Arkiv

DI har fundet midlertidig direktør

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Første madkollektion fra Søstrene Grene

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Det bedste tilbud på lagerindretning er baseret på tillid

Sales Manager Sweden

HF udvider vores Sales Support/Purchase

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Send til en kollega

0.267