23948sdkhjf

Økologiske øl bliver mere og mere populære

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det er ekstra besværligt at lave økologisk øl, men efterspørgslen stiger, og udvalget er firedoblet på fem år.

Hvis man har en forkærlighed for økologi og samtidig er glad for læskende humle, er det de seneste år blevet langt mere interessant at være øldrikker.

Antallet af nye, danske, økologiske øl på markedet er således steget kraftigt. Bryggerierne lancerede sidste år 169 nye økologiske øl. For fem år siden kunne forbrugerne til sammenligning vælge mellem 44 nye økologiske varianter.

Det fremgår af en analyse, der er lavet af Beerticker for Bryggeriforeningen.

Faktisk er det mere besværligt at brygge økologisk øl end konventionel. Men forbrugerne vil have økologi, så det får de, fortæller Bryggeriforeningens kommunikationschef, Louis Illum Honoré.

- Forbrugerne efterspørger generelt økologiske produkter i stadigt stigende omfang, så det er klart, at der har været et pres. Der efterspørges økologisk øl. Det er en udfordring, som bryggerierne har valgt at tage op, og de er nu i stand til at producere økologisk øl, som smager rigtig godt.

- Der findes ikke så meget økologisk humle, og der findes ikke så mange forskellige økologiske sorter. Det gør det vanskeligere at producere økologisk øl, siger Louis Illum Honoré.

41 bryggerier

Salget af økologisk øl blev næsten tredoblet fra 2014 til 2017 herhjemme, viser tal fra Danmarks Statistik. Der blev solgt for 45 millioner kroner i 2014 og for 123 millioner kroner tre år senere.

Man kan ifølge Bryggeriforeningen ikke sige, at økologisk øl er af højere kvalitet end konventionel øl, eller at den ene type øl smager bedre end den anden.

- Det vil selvfølgelig være op til den enkelte forbruger at vurdere det. Den økologiske øl smager anderledes end den ikkeøkologiske. Men man kan ikke sige, at den økologiske øl smager mere bittert, blomsterrigt eller rent. Det kommer an på hvilken humle, maltbyg og gær, der er brugt, og hvordan bryggeren har produceret øllen, siger Louis Illum Honoré.

Der var sidste år i Danmark 41 bryggerier, der solgte økologisk øl. 12 af dem satser udelukkende på den økologiske humle.

Den første danske økologiske øl blev lanceret i 1995 af Thisted Bryghus.

De største producenter på markedet for økologisk øl er i dag Carlsberg, Royal Unibrew, Ørbæk Bryggeri og Thisted Bryghus.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Nyhedsbrev

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Online Avis Arkiv

Aarhus gør klar til michelinbrag

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Ugens grin: En hest efter whiskey

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

RollDolly fra DT Rullecontainer

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægte vandudskiller

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspireret af nye teknologier?

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bell hus fra KTR

Outplacement – en del af det store billede

Mød Bjarne Bauer – det seneste skud på IPW-stammen

Attraktive pakker til fisk og skaldyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

160.000 kubikmeter ren luft i timen….

Format skift - Nemt, hurtigt og sikkert!

Mange muligheder med tekstilkanaler

VIFU tager til USA - vil du med?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Professionelle PoE kameraer med IR

Lenze viser intelligente automationsløsninger til intralogistik på LogiMAT 2019

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægt...

Send til en kollega

0.157