23948sdkhjf

Hedebølge-tomater får nyt liv i ny madspilds-ketchup

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Uperfekte tomater undgår at blive smidt ud

Bulede, deforme og overskydende hedebølge-tomater, som ellers ville være kasserede, får nu en ny chance. I stedet for at blive smidt ud vil tomaterne nemlig indgå i en ny madspildsketchup, som er den første af sin slags i Danmark.

Ideen med madspildsketchuppen er opstået ovenpå en rigtig god tomat-sæson. De høje temperaturer har betydet en markant overproduktion af tomater, oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

– Vi har simpelthen flere tomater end ellers, og derfor har vi sammen med Bilka, Føtex og Foreningen Stop Spild Af Mad udviklet madspildsketchuppen, så de mange ekstra tomater, vi har, kommer til gavn, fortæller Claus Duedal Jakobsen, der er salgschef hos producenten, Alfred Pedersen & Søn.

Selv om ideen kommer efter de seneste ugers hedebølge, vil ketchuppen også blive produceret i andre perioder, hvor de uperfekte tomater, som ellers frasorteres, vil blive brugt.

Udover at madspildsketchuppen bliver produceret af tomater, som ellers vil blive smidt ud, og dermed minimerer madspild, går en del af salget helt konkret også til at bekæmpe problematikken. Således går 25 øre fra hver solgte flaske ketchup til foreningen Stop Spild Af Mad.

– Mad skal ikke gå til spilde, og tomater, som er i overskud eller ikke lever op til krav om ensartethed, udseende og størrelse, kan sagtens bruges i andre sammenhænge. Smagen er den samme, og ketchuppen er et godt eksempel på, hvordan vi udnytter ressourcerne bedst muligt. Derfor fortjener initiativet stor ros, siger Selina Juul, stifter af og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Smartbake: Patent giver ro i maven

Hartmann vokser på kerneforretningen

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Nyhedsbrev

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Online Avis Arkiv

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Ugens grin: Den effektive maler

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mød PanPac på Foodtech 2018

Kompakte slæberinge til høj performance miljøer

WEBINAR: Om brugen af optisk måling til vibrationsanalyse

Månedens mest solgte produkt.

Hent jeres kantbukkede emner hos VPD bearbejdning

God start på FoodTech messen!

Kig forbi stand M9662 på FoodTech og byg din egen conveyor

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning ...

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Process Engineering A/S kåret som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Send til en kollega

0.277