23948sdkhjf

Fødevarebanken løser festivalernes madspildsproblem

Når Roskilde Festival i slutningen af ugen for alvor går i gang, er det Fødevarebanken, der henter overskudsmad på festivalens sidste dag

Sommer er festivaltid, festival er mad og dermed også madspild. Madspild er noget nær umuligt at undgå ved så store begivenheder, men efterhånden tager de fleste festivaller initiativer til at gøre noget ved det.

Og her er Fødevarebanken blevet en central partner. På de store danske festivaler landet rundt, er det således Fødevarebanken der på festivalens sidste dage henter overskudsmad og herefter fordeler det til socialt udsatte.

Helt aktuelt er det et samarbejde med Roskilde Festival, der i år videreudvikler madspildsindsatsen og ønsker at sætte endnu større fokus på håndtering og forebyggelse af madspild på festivalen.

Fødevarebanken skal stå for den logistiske afvikling i form af registrering, kørsel og lagerstyring af overskuddet og konsulentvirksomheden Rub & Stub skal bistå med koordinering af den kæmpe indsats, det er at overskue overskudsvarer fra omkring 80 stadeholdere, der laver mad til 130.000 festivaldeltagere henover en uge.

Spild minimeres fremover
Divisionschef, Roskilde Festival Hans Christian Smed, siger:

- Roskilde Festival har forebygget madspild ved, i samarbejde med boderne på festivalen, at indsamle og donere overskudsmad til udsatte borgere i mere end ti år. Men vi vil gerne udbygge indsatsen, derfor har vi udvidet med samarbejdspartnere, som har gode erfaringer med dataindsamling og generelt madspildsforebyggende arbejde.

Der bliver således ikke blot samlet mad ind, men også data og analyser, der skal ligge til grund for den forebyggende, så spild fremover minimeres.

Karen-Inger Thorsen, direktør, Fødevarebanken glæder sig også over samarbejdet:

- Fødevarebankens systematik, vores kølebiler og placering af lagre over hele Danmark gør, at vi er en attraktiv partner og kan sørge for at logistikken kan fungere. At maden så tilmed går til socialt udsatte er noget, alle kan se en mening med, siger hun.

I år har Fødevarebanken allerede samlet mad ind fra Northside i Aarhus og den netop overståede Tinderbox i Odense. Nu er det så Roskilde Festival og senere på sommeren kommer Smukfest i Skanderborg.

Også til events som DHL løbet, Royal Run og Skole OL har FødevareBanken stået for indsamling af mad og videredistribution til væresteder, herberger, kvindecentre med flere. 

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

Ifølge en pressemeddelelse solgte Arla produkter for 10,4 milliarder euro i 2018. Det var en lille stigning

1

Skandaleramt fiskefabrik kaster håndklædet i ringen

Medarbejderne er blevet fritstillet

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Nyhedsbrev

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Online Avis Arkiv

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Aarhus gør klar til michelinbrag

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Ugens grin: En hest efter whiskey

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

1

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Rustfri procesudstyr i hygiejnisk og rengørings venligt design

Logistikløsning til intelligente fabrikker

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Overvågning og styring af forsyningslinien

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Buet glas kan anvenders til mange formål

Har du fået det nye hovedkatalog fra Carl Stahl A/S?

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny generation af oliefrie kompressorer

Online analyse af drikkevand

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

RollDolly fra DT Rullecontainer

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægt...

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspirere...

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Send til en kollega

0.169