Fødevarebanken løser festivalernes madspildsproblem

Når Roskilde Festival i slutningen af ugen for alvor går i gang, er det Fødevarebanken, der henter overskudsmad på festivalens sidste dag

Sommer er festivaltid, festival er mad og dermed også madspild. Madspild er noget nær umuligt at undgå ved så store begivenheder, men efterhånden tager de fleste festivaller initiativer til at gøre noget ved det.

Og her er Fødevarebanken blevet en central partner. På de store danske festivaler landet rundt, er det således Fødevarebanken der på festivalens sidste dage henter overskudsmad og herefter fordeler det til socialt udsatte.

Helt aktuelt er det et samarbejde med Roskilde Festival, der i år videreudvikler madspildsindsatsen og ønsker at sætte endnu større fokus på håndtering og forebyggelse af madspild på festivalen.

Fødevarebanken skal stå for den logistiske afvikling i form af registrering, kørsel og lagerstyring af overskuddet og konsulentvirksomheden Rub & Stub skal bistå med koordinering af den kæmpe indsats, det er at overskue overskudsvarer fra omkring 80 stadeholdere, der laver mad til 130.000 festivaldeltagere henover en uge.

Spild minimeres fremover
Divisionschef, Roskilde Festival Hans Christian Smed, siger:

- Roskilde Festival har forebygget madspild ved, i samarbejde med boderne på festivalen, at indsamle og donere overskudsmad til udsatte borgere i mere end ti år. Men vi vil gerne udbygge indsatsen, derfor har vi udvidet med samarbejdspartnere, som har gode erfaringer med dataindsamling og generelt madspildsforebyggende arbejde.

Der bliver således ikke blot samlet mad ind, men også data og analyser, der skal ligge til grund for den forebyggende, så spild fremover minimeres.

Karen-Inger Thorsen, direktør, Fødevarebanken glæder sig også over samarbejdet:

- Fødevarebankens systematik, vores kølebiler og placering af lagre over hele Danmark gør, at vi er en attraktiv partner og kan sørge for at logistikken kan fungere. At maden så tilmed går til socialt udsatte er noget, alle kan se en mening med, siger hun.

I år har Fødevarebanken allerede samlet mad ind fra Northside i Aarhus og den netop overståede Tinderbox i Odense. Nu er det så Roskilde Festival og senere på sommeren kommer Smukfest i Skanderborg.

Også til events som DHL løbet, Royal Run og Skole OL har FødevareBanken stået for indsamling af mad og videredistribution til væresteder, herberger, kvindecentre med flere. 



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.271