Blue Food ønsker at starte forarbejdning og fremvisning af deres tangproduktion på Havnen i Hou:
- Vi ønsker også en bygning, hvor tørring og pakning af tangen skulle foregå. Samtidig ville det blive et showroom, hvor turister kunne trækkes til for at se, hvordan produktion af tang foregår, forklare Blue Foods ejer, Lars Erik Holtegaard til Aarhus Stiftstidende, og fremhæver, at der er stor interesse fra både danske og udenlandske turister.
Odder Kommune har dog andre planer for havnen:
- Det er en lystbådehavn og en trafikhavn for færgerne. Og så skal der være boliger,« siger han.
Derfor mener han ikke, at havnen er det rigtige sted, da lastbiler kommer til at køre lige forbi både lystsejlerne og beboerne, siger borgmester Elvin J. Hansen.
I stedet for Hou henviser borgmesteren til den nordligere Nordsminde Havn, som et muligt sted for tangforarbejdningen.
Blue Food anser Hou Havn som det oplagte valg med blik for økonomi og miljø, men vil fortsætte dialogen med kommunen for at finde et egnet sted til produktionen.