23948sdkhjf

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Som indehavere af nu tre bolcherier har ægteparret Mariam og Thomas Touray en del erfaring med udstyr til bolcheproduktion - og de er ikke i tvivl: De allerbedste maskiner er ældgamle og fra England eller Tyskland.

Ægteparret købte omkring årsskiftet Svaneke Bolcher på Bornholm og omdøbte virksomheden til Bolcheriet, samme navn som de eksisterende nordjyske afdelinger i Løkken og Skagen.

- Maskinerne i Svaneke er slidte og skal udskiftes. For eksempel klumprulleren, altså den maskine, der holder klumpen af bolchemasse rund. Det er den allervigtigste maskine af dem allesammen, og den nuværende på Bornholm er lavet i Indien, fortæller Thomas Touray.

- Bolchemaskiner fra Indien holder bare ikke ret godt. Det samme gælder maskiner fra Kina. Vi har købt kinesiske maskiner til Bolcheriet i Løkken, for man bliver bare så fristet, når man kan få en helt ny maskine til 100.000 kroner, mens en ny maskine fra Tyskland koster en million. Men man laver ikke andet end at reparere på sådan en maskine fra Kina. Alt går i stykker, konstaterer han.

- Ja, jeg ved ikke, hvordan metal kan smuldre, men det kan det altså, supplerer Mariam Touray.

- Vi ved, de er derude
Ægteparret nærmest slikker sig derimod om mundene, når de taler om Bolcheriets udstyr i Skagen. Dér har Mariam og Thomas Touray gamle engelske og tyske maskiner: En klumpruller fra 1951 og en såkaldt ropesizer fra 1928. Sidstnævnte trækker bolchemassen ud i den rigtige diameter, og det gør den stadig til perfektion med 90 år på bagen.

- Det ligger helt fast, at vi køber en gammel engelsk eller tysk kvali-klumpruller til Bolcheriet i Svaneke. Vi skal bare lige have fundet den først - vi ved, at maskinerne er derude et sted, fastslår Thomas Touray.

- Men vi er jo ikke de eneste, der har fundet ud af, at de gamle tyske og engelske er de bedste. Jeg får henvendelser hver uge fra folk, der spørger, om jeg er interesseret i at sælge mine, tilføjer han.

Mariam Touray har i den forbindelse et godt råd til sin bolchemand:

- Du kan jo sige til dem, at vores gamle engelske og tyske maskiner ikke er til salg, men at vi har nogle semi-gamle fra Kina, de gerne må overtage ...
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Nyhedsbrev

15.078 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Online Avis Arkiv

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Chokoladefabrik satser på nyheder

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Domino's klar igen med ny ejer

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Ugens grin: Dystre udsigter

Marel gearer sig til øget vækst

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

Danske fødevarevirksomheder brager frem i Rusland trods embargo

Hidtil bedste regnskab fra kartoffelmelfabrik

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Ørbæk Bryggeri vil tredoble salget

Medie: Danish Crown overvejer at lukke slagteri

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Trelleborg udvider LSR-fabrik i Bulgarien

Vækst i SMC’s europæiske markedsandel

Tick Cad søger sælger med teknisk forståelse

Al den plast, du ikke kan se på stranden, er et stigende miljøproblem

Bestilt onsdag og leveret i Holland fredag morgen...

Svanemærket industrivask er mere miljøvenlig end at vaske i almindelige vaskemaskiner

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

Effektiv håndtering af emballagespild i fødevareindustrien

50 år og vind i sejlene

Ny epoxy stick fra Weicon - "en all-rounder"

RS Components annoncerer ny global franchiseaftale med Yageo

Send til en kollega

0.161