23948sdkhjf

Nu skal kaffen gro i Skanderborg

Dansk kaffeproducent vil lægge Nordeuropas første kaffefarm i Danmark.

Kaffeproducenten Peter Larsen barsler med ideen om at anlægge Nordeuropas første kaffefarm i et område nær Skanderborg.

Formålet bliver ikke at fremstille bønner til traditionelle formål, men i stedet forske i, hvad der ellers kan komme ud af de sorte bønner.

- Med kaffefarmen vil vi gå nye veje og vise kaffebønnens mange andre anvendelsesmuligheder. Kaffe rummer en høj næringsværdi i form af både proteiner, antioxidanter, vitaminer m.m. som i dag ikke bliver udnyttet, siger Lars Aaen Thøgersen, der er udviklings- og kommunikationschef i Peter Larsen Kaffe.

Kaffens potentiale
Udviklingen og eksperimenterne kan også blive en måde at ruste fremtidens kaffe mod klimaforandringerne, som gør stor skade på kaffefarmerne i de traditionelt kaffeproducerende lande, forklarer han.

For kaffebønnens potentiale er langt højere og ved at udnytte dem bedre, kan de være med til at sikre større afkast for farmerne.

Ifølge udviklings- og kommunikationschefen estimerer fagfolk og forskere, at man i dag blot anvender tre til fem procent af den potentielle næringsværdi i bønnerne, og det skal ændres, hvis det står til kaffeproducenten.

- Vi skal se på råvaren med nye øjne. Eksempelvis ved en fermenteringsproces, hvor bønnen gæres, kan vi frembringe nye typer produkter fra kaffebærret. Dette ønsker vi at eksperimentere med, og vi forventer at skabe en ny anvendelse af en velkendt plante og optimere udnyttelse af de store ressourcer som biomassen indeholder, siger Lars Aaen Thøgersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125