23948sdkhjf

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Svindel med fødevarer - eksempelvis hvad angår indholdet - har længe haft bevågenheden hos Teknologisk Institut, hvor konsulent Lars Krusell hjælper fødevarevirksomheder med at forebygge svindelnumrene.

Nu er han også gået i gang med at se nærmere på fødevarernes emballage.

- Ifølge en ny tolkning skal også fødevarers emballage omfattes af kravene til forebyggelse af svindel. GFSI, der stiller krav til standarderne, har lagt denne linie sammen med både FSSC 22000- og IFS- standarderne i deres nye vejledninger, konstaterer Lars Krusell.

At vurdere sårbarhed overfor svindel med fødevareemballage er nyt, når det ikke blot er mærkningen, der er tale om. Men det burde som sådan ikke opbyde de store udfordringer i en dansk kontekst, mener Lars Krusell. Han peger på, at virksomhederne er vant til at agere efter EUs krav til dokumentation af fødevareemballagers egnethed.

De såkaldte overensstemmelseserklæringer skal sikre, at der ikke afgives sundhedsskadelige stoffer til fødevaren under den givne kontakttid, temperatur og vareart. Derudover er mange emballager i dag så avancerede hvad angår barriereegenskaber (tæthed) og pakkekvalitet, svejsning med videre, at det kun er betroede samarbejdspartnere, der er i stand til at levere.

- Det mindsker alt sammen risikoen for, at der svindles med den leverede emballage. Men området er helt nyt, og der vil komme en øget afklaring og vejledning hen ad vejen. Netop dét erkender de nye vejledninger også, siger Lars Krusell.

Han fortsætter 28. august i Aarhus den lange række af kurser, hvor interesserede kan få træning i sårbarhedsanalyse og hele tankegangen bag forebyggelse af svindel med fødevarer.

Information om kurset kan findes her: Fødevaresvindel


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Døde kakerlakker i bagerbutik

Nyhedsbrev

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Online Avis Arkiv

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.223