23948sdkhjf

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Agro Business Park ser stort potentiale i kaffeaffaldet
En ny, bæredygtig sæbe, baseret på kaffegrums fra kaffebrygningen på Smukfest i Skanderborg, er produceret til årets udgave af musikfestivalen.

På festivalens toiletter er der således kaffe. Kaffen indgår i den sæbe, man vasker hænder i. Kaffe-sæben er ét af de nye initiativer, som festivalen har igangsat på årets festival for at nedbringe affaldsmængden.

Opbygningen af Smukfest tager måneder, og særligt i de sidste uger er der tryk på med mange frivillige. I den forbindelse brygges der også meget kaffe, hvilket uvilkårligt resulterer i en stor mængde kaffegrums - 15-20 kilo dagligt. Det er denne kaffe, som er indsamlet og brugt som basis for sæben.

Kaffe-sæben er et pilotprojekt foranlediget af Agro Business Park. Peter Larsen Kaffe har leveret bønnerne, og virksomheden Kaffe Bueno har raffineret kaffegrumsen og fremstillet sæben.

- Sæben er ikke kun en gimmick, bemærker Jacob Mogensen fra Agro Business Park. Han ser store potentialer i projektet og forudser, at flere kommercielle virksomheder udnytter potentialerne i kaffeaffaldet i løbet af kort tid.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095