23948sdkhjf

Københavns Madhus får ny direktør

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hans Christian Smed tiltræder 1. september

1. september tiltræder 49-årige Hans Christian Smed som ny direktør for Københavns Madhus, der de seneste 10 år har været med til at skabe forandringer i de offentlige måltider.

Han afløser Anne-Birgitte Agger, som stoppede i januar for at blive direktør for Hotel & Restaurantskolen i Valby.

Hans Christian Smed har baggrund i detailhandlen og har siden 2006 været en del af ledelsen hos Roskilde Festival, senest som divisionschef for Salg & Partner. Hos Roskilde Festival har han været med til at fremme økologi, bæredygtighed og gastronomisk kvalitet af festivalens mad og drikkevarer, der i 2017 nåede 90 procent økologi.

- Jeg forlader et drømmejob og en fantastisk organisation, men gør det med en rigtig god fornemmelse i maven. Hos Roskilde Festival har vi bevist, at økologi, bæredygtighed og forretningsudvikling kan lykkes, hvis man i fællesskab sætter nogle konkrete mål, siger den nye madhusdirektør.

- Jeg glæder mig til at sætte mine erfaringer herfra i spil i en ny sammenhæng og i et hus, der har spillet en stor rolle i udviklingen af mad og måltidskvalitet i Danmark. Jeg håber at kunne bygge oven på Københavns Madhus’ eksisterende visioner, og jeg ser frem til at formidle disse i fællesskab med de 40 ildsjæle i huset.

- Vi skal udvikle nye forretningsområder, både offentligt og privat, der kan forene mission, sund økonomi og en organisk vækst. Jeg glæder mig til at bringe København og andre danske byer i top, når det gælder måltidets betydning for samfundets udvikling og bæredygtighed, tilføjer han.

Bestyrelsesformand for Københavns Madhus Rasmus Kjeldahl konstaterer, at det har været afgørende for bestyrelsen, at Københavns Madhus forbliver et kraftcenter for udviklingen af mad og måltider.

- Med Hans Christian Smed som ny direktør har vi de bedste muligheder for at understøtte fremtidens dagsordener på området. Fremtidens bæredygtighed på måltidsområdet hviler ikke bare på mere økologi, men i lige så høj grad på maddannelse, sunde madvalg blandt vores unge, mindre madspild, klima og fokus på socialøkonomi. Hans Christian Smeds stærke netværk, resultater og ledelsesstil passer godt til Københavns Madhus’ grundlæggende værdier. Han er som leder kendt for sit store drive og fokus på innovation, og for at realisere visioner og gode ideer på et sundt forretningsmæssigt grundlag. Egenskaber, som vi ser frem til, at han bringer til bordet hos Københavns Madhus, siger Rasmus Kjeldahl.

Københavns Madhus er en almennyttig, erhvervsdrivende fond, der arbejder for at sikre gode måltider til alle. Siden 2007 har Københavns Madhus udført kvalitetsløft og økologisk omlægning af cirka 1.300 køkkener på landsplan.

Fonden er hovedarkitekten bag Københavns Kommunes måltidsordninger og har blandt andet sikret, at Københavns 900 offentlige køkkener i 2015 nåede en økologiprocent på 88.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Nyhedsbrev

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Online Avis Arkiv

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Carlsberg-kontor ransaget

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

700 æsker romkugler på en måned

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholde...

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.266