23948sdkhjf

Mors holder DM i østersgastronomi

Vil tiltrække nogle af landets bedste kokke
Nykøbing Mors, der kalder sig selv Danmarks skaldyrshovedstad, bliver lørdag 23. oktober hjemsted for det første DM i østersgastronomi.

- Vi ønsker med det nye DM i østersgastronomi at slå fast, at vi mener det seriøst, når vi siger, at Nykøbing Mors er Danmarks skaldyrshovedstad. Det nye DM er fint i tråd med, at vi åbner Nordic Food College, som tager imod de første elever til august 2019. Der er givet statsmidler til et nyt, stort østersklækkeri på Dansk Skaldyrscenter. Derudover er vi i gang med at opbygge et velkomstcenter for ”skaldyrsturisme” på Mors, siger Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i en pressemeddelelse.

Østers og andre skaldyr er afgørende for fiskeriet på Mors, hvor også landets største forædlingsvirksomhed inden for skaldyr, Vilsund Blue, har hovedsæde.

Kokkeforening bakker op
Arrangementet bakkes op af Kokkeforeningen Danmark, og Anders Heegaard, der er kokkefaglærer hos UddannelsesCenter Holstebro, er ansvarlig for afviklingen af DM i østersgastronomi.

- Dommerne hentes fra den øverste hylde i Danmark og får Per Mandrup som overdommer. Målet er, at vi får skabt en konkurrence, der virkeligt vil tiltrække nogle af landets bedste kokke, fortæller Anders Heegaard.

Han fortæller, at hver kok skal lave seks tallerkener (fem til dommerne og en til skue). Alt til de seks tallerkener til bedømmelse skal laves på selve dagen.

Dommerne vil ligge vægt på helhedsindtryk, opfyldelse af formkravene til konkurrencen, smag, harmoni og anretning, kreativitet/nyskabelse, brugen af nordiske/lokale råvarer, håndtering af hovedemnerne (østers og musling), håndtering af råvarer samt på hygiejne.

Der er 20.000 kroner til vinderen. Kokkene skal tilmelde sig senest 10. september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078