23948sdkhjf

Mors holder DM i østersgastronomi

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vil tiltrække nogle af landets bedste kokke

Nykøbing Mors, der kalder sig selv Danmarks skaldyrshovedstad, bliver lørdag 23. oktober hjemsted for det første DM i østersgastronomi.

- Vi ønsker med det nye DM i østersgastronomi at slå fast, at vi mener det seriøst, når vi siger, at Nykøbing Mors er Danmarks skaldyrshovedstad. Det nye DM er fint i tråd med, at vi åbner Nordic Food College, som tager imod de første elever til august 2019. Der er givet statsmidler til et nyt, stort østersklækkeri på Dansk Skaldyrscenter. Derudover er vi i gang med at opbygge et velkomstcenter for ”skaldyrsturisme” på Mors, siger Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i en pressemeddelelse.

Østers og andre skaldyr er afgørende for fiskeriet på Mors, hvor også landets største forædlingsvirksomhed inden for skaldyr, Vilsund Blue, har hovedsæde.

Kokkeforening bakker op
Arrangementet bakkes op af Kokkeforeningen Danmark, og Anders Heegaard, der er kokkefaglærer hos UddannelsesCenter Holstebro, er ansvarlig for afviklingen af DM i østersgastronomi.

- Dommerne hentes fra den øverste hylde i Danmark og får Per Mandrup som overdommer. Målet er, at vi får skabt en konkurrence, der virkeligt vil tiltrække nogle af landets bedste kokke, fortæller Anders Heegaard.

Han fortæller, at hver kok skal lave seks tallerkener (fem til dommerne og en til skue). Alt til de seks tallerkener til bedømmelse skal laves på selve dagen.

Dommerne vil ligge vægt på helhedsindtryk, opfyldelse af formkravene til konkurrencen, smag, harmoni og anretning, kreativitet/nyskabelse, brugen af nordiske/lokale råvarer, håndtering af hovedemnerne (østers og musling), håndtering af råvarer samt på hygiejne.

Der er 20.000 kroner til vinderen. Kokkene skal tilmelde sig senest 10. september.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Døde kakerlakker i bagerbutik

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Nyhedsbrev

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Online Avis Arkiv

Smartbake: Patent giver ro i maven

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Hartmann vokser på kerneforretningen

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Carsoe køber op

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Ugens grin: Den effektive maler

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.27