23948sdkhjf

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Nordsjællandsk familie er vant til at skovle millioner ind
I 2016 havde aspargesproducenten Danper et overskud på 101 millioner kroner. Det blev i 2017 forvandlet til et underskud på 70.000 kroner, skriver Børsen.

Danper, der er ejet af den nordsjællandske familie Hensel, har skabt en stor forretning på at dyrke grøntsager i Peru, siden Arne Hensel Berg sammen med et peruviansk ægtepar i 1994 grundlagde Danper i Peru for at dyrke asparges.

Nu sidder datteren Rikke Hensel Milling på hovedparten af aktierne i familiens danske holdingselskab, AHM Holding, hvis regnskab viser den markante nedgang. Børsen har forsøgt at få en kommentar til regnskabet fra Rikke Hensel Milling, som lod forstå, at "du må ringe tilbage om en time".

Da Børsen ringede tilbage, var meldingen dog temmelig afvisende fra en anden person, der tog telefonen: “Jamen, tillykke med, at du er journalist. Jeg kan godt hjælpe dig: der er ingen kommentar. Tak fordi du ringede,” lød det, hvorefter forbindelsen blev afbrudt.

Ifølge Børsen gav Danpers produktion i perioden 2012-2016 et overskud på 300 milioner kroner. Virksomheden er en af de største landbrugsvirksomheder i Peru, med flere tusinde ansatte og en omsætning på omkring en milliard kroner, skriver avisen. Ud over asparges dyrkes der også blandt andet artiskokker og peberfrugter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078