23948sdkhjf

Arla i tysk produktions-partnerskab

Sammen med tyske DMK investerer Arla 330 millioner i fælles produktion af valleprotein.
Arla og DMK, som opstår ved den kommende fusion mellem NORDMILCH og Humana, går sammen om et joint venture. Under navnet ArNoCo GmbH & Co. KG skal det fælles selskab producere valleproteiner til kunder i den globale fødevareindustri. Begge parter får 50 % ejerskab i ArNoCo.

Tilsammen investere DMK og Arla 44 mio. euro (330 mio. kr.), som dels går til at bygge et valle-produktionsanlæg ved DMK’s ostemejeri i Nordhackstedt og dels til at udvide Arlas produktionsanlæg Danmark Protein i Nr. Vium.

- Vi har udpeget valle-forretningen som en vigtig del af Arla Foods’ strategi 2015, og vi er godt på vej mod målet om en fordobling af omsætningen fra vores valle- og ingrediens aktiviteter. Dette nye joint venture er et afgørende skridt på vej mod at nå det mål, siger adm. direktør i Arla, Peder Tuborgh.

Produktionen påbegyndes i 2012
ArNoCo vil i starten købe ca. 700.000 tons valle om året af DMK, som skal bruges til at producere valleprotein-koncentrat og laktose på det nye anlæg i Nordhackstedt. Valleprotein-koncentratet skal tørres på Arlas anlæg i Nr. Vium. DMK leverer den fornødne produktions-ekspertise på vegne af ArNoCo, mens Arla Foods Ingredients skal stå for markedsføring, salg og distribution af produkter til den globale fødevareindustri.

Opførelsen af det nye anlæg i Nordhackstedt forventes at starte i oktober 2011. Anlægget ventes at være klar til produktion ved udgangen af 2012 og skaber ca. 24 jobs.

Joint venture samarbejdet forudsætter godkendelse fra konkurrencemyndighederne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111