23948sdkhjf

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år
Daka Danmark, der producerer foderprodukter af animalske biprodukter fra slagterier, kødindustrien og landbruget, har besluttet at lukke sin mindste fabrik. Den ligger i Lunderskov ved Kolding og er specialiseret i at tørre blod og blodprodukter.

De 18 medarbejdere fik mandag besked om, at fabrikken lukker 28. september, oplyser Daka. Lukningen skyldes ifølge virksomheden stærkt dalende blodmængder:

- Over de sidste 10 år må vi desværre konstatere, at råvaremængden er blevet halveret. Det skyldes, at blodprodukter i stigende grad afsættes til bl.a. minkfoder, hvor der ikke kræves samme forarbejdning, som fabrikken er specialiseret i. Fabrikken har i de senere år været tilpasset den vigende råvaremængde bemandingsmæssigt, men nu gør yderligere fald i mængderne det umuligt at fortsætte produktionen, oplyser Daka på sin hjemmeside.

Lunderskov-fabrikken har de seneste to år haft samme ledelse som den noget større biproduktsfabrik i Løsning.

Fabrikkens fremtid uvis
- Det er rigtig ærgerligt, at vi desværre må tage denne beslutning. Vi er især kede af det på medarbejdernes vegne. De har længe vidst, at det gik den forkerte vej mængdemæssigt, og at fabrikken har været tabsgivende i noget tid, men de har kæmpet bravt og været virkelig effektive på fabrikken trods svære vilkår de senere år. Vi havde håbet, at vi kunne kvittere med nogle varige løsninger på mængdesituationen, men det har desværre ikke været muligt, siger Anders Jeppesen Jensen, COO i Daka Denmark.

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med fabrikken.

- Vi har indtil nu alene haft fokus på at se, om vi kunne undgå at lukke ned. Nu vil vi fokusere på at hjælpe medarbejderne videre efter endt beskæftigelse hos os. Det er muligt, at noget af udstyret kan benyttes i fremtiden, eventuelt på vores fabrik i Løsning, men det tager vi fat på, når vi har haft fokus på medarbejderne først, siger Anders Jeppesen Jensen.

5 af de 18 medarbejdere er tilbudt arbejde på Daka-fabrikken i Løsning.

Daka Danmark, der er del af den tyske Saria-koncern, har også fabrikker i Randers og Horsens.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109