23948sdkhjf

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

En række af landets største fødevareproducenter samt organisationerne Stop Spild Af Mad og FødevareBanken har etableret et nyt partnerskab med en klar vision: Virksomhederne vil selv halvere deres madspild frem mod 2030.

Partnerskabet har fået navnet "Danmark mod Madspild", og tanken er, at det skal samle danske forbrugere og virksomheder i kampen mod madspild. Ifølge tal fra Miljøstyrelsen bliver der hver dag året rundt smidt næsten 2.000 ton mad ud i Danmark.

Mens forbrugerne med Danmark mod Madspild både kan dele og få gode råd til, hvordan de kan være med til at smide mindre mad ud, forpligter alle deltagende virksomheder sig til at lægge deres madspildstal åbent frem - og til at halvere deres samlede madspild inden 2030.

- Det er et ambitiøst tiltag, og jeg er stolt over, at vi og en række af landets største virksomheder vil arbejde tæt sammen om at løse en fælles udfordring. Det kommer til at kræve åbenhed, mod og et stort stykke arbejde at halvere vores madspild. Men der er ingen tvivl om, at vi i fællesskab med vores leverandører, som har tilsluttet sig, øvrige virksomheder og ikke mindst forbrugere kan levere det afgørende skub mod at nå vores ambitiøse målsætninger, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, som allerede sidste år lagde sit tal for madspild frem - og slog fast, at den vil halvere sit madspild inden 2030.

Salling Group, der blandt andet driver kæderne Føtex, Netto og Bilka, har som en af de 17 initiativtagere samlet en række af sine større leverandører. Og alle 17 forpligter sig til at arbejde endnu tættere sammen om at mindske madspildet og halvere det frem mod 2030.

Det skal dokumenteres
- Vi ser kampen mod madspild som et af de vigtigste emner overhovedet. Madspild er desværre meget mere end spild af dyrebar mad. Det indebærer også spild af arbejdskraft, naturressourcer og energi til for eksempel produktion og transport. Læg så dertil, at vi bliver cirka tre milliarder flere på kloden i 2050. Derfor skal der gøres meget mere mod madspild både nu og i fremtiden. Og vi ser meget gerne, at Danmark bliver foregangsland for ideer og metoder til reduktion af madspild, og det kan vi gennem Danmark mod Madspild, siger Henriette Kjær Schmidt, landechef i Nestlé Danmark.

Partnerskabet Danmark mod Madspild åbner allerede i dag op for, at interesserede virksomheder og forbrugere kan deltage og bidrage. Herefter vil alle parter bidrage med erfaringer gennem hjemmeside, konferencer og undervisningsmaterialer, så den ambitiøse målsætning om at halvere madspildet i Danmark kan indfries.

På hjemmesiden www.danmarkmodmadspild.dk kan forbrugerne få gode råd til, hvordan man kan være med til at smide mindre mad ud.

På samme hjemmeside kan interesserede virksomheder melde sig ind i partnerskabet. For at blive partner skal den enkelte virksomhed forpligte sig til FN's verdensmål om at halvere sit madspild inden 2030 - og skal derudover måle sit madspild og offentliggøre resultater årligt.

Virksomheder i Danmark mod Madspild skal årligt rapportere deres madspild, opgjort i vægt, redegøre for opgørelsesmetode samt dokumentere tallene - for eksempel via revisor.

Blandt initiativtagerne til Danmark mod Madspild er Salling Group, Kohberg, Naturmælk, Arla Foods, Nestlé, Unilever, HK Scan, Peter Larsen Kaffe og Løgismose Meyers.






Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Døde kakerlakker i bagerbutik

Nyhedsbrev

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Online Avis Arkiv

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.252