23948sdkhjf

Generation Food Award afholdes for anden gang

| Af redaktionen/kø | Tip redaktionen om en historie

Den 31. august er der igen Generation Food Award, når prisuddelingen står i København. Det blev første gang afholdt i 2017. På Israels Plads findes vinderne i seks kategorier, som er til for at hylde ekstraordinære indsatser for at sikre børns gode madvaner. 

Bag prisuddelingen står Arla og Copenhagen Cooking & Food.

- Det er en hjertesag for os at bidrage til at sikre bedre madvaner til den næste generation. Vi ved, at et sundt forhold til mad i barndommen varer helt ind i voksenlivet. Derfor glæder vi os selvfølgelig til at hylde de ildsjæle, der er med til at gøre en forskel for børn og unge til årets Generation Food Award, siger Arlas landedirektør Jakob B. Knudsen. 

- På Copenhagen Cooking & Food Festival har vi fokus på innovation. Derfor ser vi også frem til dette års Generation Food Award, hvor vi netop skal overrække priser til aktører i fødevarebranchen, som bidrager med nye produkter og idéer for derigennem at give børn og unge bedre madvaner, siger Stine Lolk, der er direktør for Copenhagen Cooking & Food Festival.

Aktørerne har selv fundet de nominerede til prisen, mens vinderen udvælges af en jury, der består af familievejleder Lola Jensen, kok og TV-vært Timm Vladimir, professor i smagsdidaktik Karen Wistoft, kok og madskribent Louisa Lorang samt tre børn fra MADlejr, som er Arla Fondens madlejrskole.

Overskuddet fra prisuddelingen går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr.

Nedenfor følger de nominerede i de seks kategorier:

Good for you – Fun for you

- En pris for at hylde dem, der gør det nemmere og sjovere at træffe det sunde valg.

1. Organix Just

2. Den grønne slagter

3. FødevareBankens Morgenmadsklubber

Enjoy together – mere fællesskab og nærvær

- Prisen anerkender og fejrer dem, der tager ansvar og viser initiativ til at prioritere nærvær og sammenholm omkring hverdagsmåltider.

1. Imran Rashid

2. Danmark Spiser Sammen

3. Fællesspisning i fælleshus i Aarhus

Mindre Madspild

- Prisen gives til et initiativ eller projekt, som kæmper en fantastisk kamp for at sikre mindre madspild.

1. Spis det hele

2. FødevareBankens Morgenmadsklubber

3. Madspildsambassadører hos Suhrs Højskole

Bedste Digitale Initiativ

- Prisen gives til et projekt, der bruger digitale muligheder til at kommunikere et godt budskab, som er i tråd med formålet om at skabe bedre madvaner.

1. Juniorkokkeriet

2. GoCook

3. Mit Ydmyge Køkken

Bedste Læring

- Prisen uddeles til et initiativ, der udvikler og tilbyder læringsforløb, som giver børn og unge lejlighed til at arbejde med sundhed og bæredygtighed.

1. GoCook

2. Madskoler

3. Fornemmelse for mad

Årets Økologiske Lancering

- Prisen gives til årets økologiske lancering af et produkt, der kan noget særligt i forhold til smagsoplevelse, tanken bag og gøre en dyd ud af at skåne miljøet.

1. Vebbestrup Is

2. Naturli’

3. Hanegal

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Fik du læst: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Nyhedsbrev

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Online Avis Arkiv

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Bryggeri flytter og får udskænkning

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Ugens grin: Edb-problemer

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Send til en kollega

0.145