23948sdkhjf

Generation Food Award afholdes for anden gang

Den 31. august er der igen Generation Food Award, når prisuddelingen står i København. Det blev første gang afholdt i 2017. På Israels Plads findes vinderne i seks kategorier, som er til for at hylde ekstraordinære indsatser for at sikre børns gode madvaner. 

Bag prisuddelingen står Arla og Copenhagen Cooking & Food.

- Det er en hjertesag for os at bidrage til at sikre bedre madvaner til den næste generation. Vi ved, at et sundt forhold til mad i barndommen varer helt ind i voksenlivet. Derfor glæder vi os selvfølgelig til at hylde de ildsjæle, der er med til at gøre en forskel for børn og unge til årets Generation Food Award, siger Arlas landedirektør Jakob B. Knudsen. 

- På Copenhagen Cooking & Food Festival har vi fokus på innovation. Derfor ser vi også frem til dette års Generation Food Award, hvor vi netop skal overrække priser til aktører i fødevarebranchen, som bidrager med nye produkter og idéer for derigennem at give børn og unge bedre madvaner, siger Stine Lolk, der er direktør for Copenhagen Cooking & Food Festival.

Aktørerne har selv fundet de nominerede til prisen, mens vinderen udvælges af en jury, der består af familievejleder Lola Jensen, kok og TV-vært Timm Vladimir, professor i smagsdidaktik Karen Wistoft, kok og madskribent Louisa Lorang samt tre børn fra MADlejr, som er Arla Fondens madlejrskole.

Overskuddet fra prisuddelingen går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr.

Nedenfor følger de nominerede i de seks kategorier:

Good for you – Fun for you

- En pris for at hylde dem, der gør det nemmere og sjovere at træffe det sunde valg.

1. Organix Just

2. Den grønne slagter

3. FødevareBankens Morgenmadsklubber

Enjoy together – mere fællesskab og nærvær

- Prisen anerkender og fejrer dem, der tager ansvar og viser initiativ til at prioritere nærvær og sammenholm omkring hverdagsmåltider.

1. Imran Rashid

2. Danmark Spiser Sammen

3. Fællesspisning i fælleshus i Aarhus

Mindre Madspild

- Prisen gives til et initiativ eller projekt, som kæmper en fantastisk kamp for at sikre mindre madspild.

1. Spis det hele

2. FødevareBankens Morgenmadsklubber

3. Madspildsambassadører hos Suhrs Højskole

Bedste Digitale Initiativ

- Prisen gives til et projekt, der bruger digitale muligheder til at kommunikere et godt budskab, som er i tråd med formålet om at skabe bedre madvaner.

1. Juniorkokkeriet

2. GoCook

3. Mit Ydmyge Køkken

Bedste Læring

- Prisen uddeles til et initiativ, der udvikler og tilbyder læringsforløb, som giver børn og unge lejlighed til at arbejde med sundhed og bæredygtighed.

1. GoCook

2. Madskoler

3. Fornemmelse for mad

Årets Økologiske Lancering

- Prisen gives til årets økologiske lancering af et produkt, der kan noget særligt i forhold til smagsoplevelse, tanken bag og gøre en dyd ud af at skåne miljøet.

1. Vebbestrup Is

2. Naturli’

3. Hanegal

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187