23948sdkhjf

Kanonår for dansk restaurationsbranche

Dansk restaurationsbranche har det som blommen i et æg
Restauranterhvervet omsatte for 44 milliarder kroner i 2017. Det er 4,9 procent mere end året før. Særligt de traditionelle restauranter med bordservering stormer frem, skriver Berlingske Business.

Årsagen skal være, at vi har fået flere penge mellem hænderne og spiser ude for oplevelsens skyld.

44 milliarder
Det er populært at spise ude. Så populært, at restauranterhvervet fortsætter med at rekordomsætte og sidste år omsatte for 44 milliarder kroner – næsten to milliarder kroner mere end året før.

Det viser nye tal leveret af Danmarks Statistik på vegne af brancheforeningen for hoteller og restauranter i Danmark, Horesta. Tallene dækker over alle former for spisesteder. Fra restauranter til streetfood-boder til kantiner og cateringselskaber.

Positiv spiral
Ifølge Horesta skyldes den positive udvikling både at vi har haft et rekordår med udenlandske turister samt at danskerne generelt går mere ud og spiser. Vi har generelt fået flere penge mellem hænderne, men der er også en "trend" i at gå ud for at spise.

- Jo flere, der går ud, jo større udbud af restauranter kan vi have. Og jo flere restauranter, jo flere kan vi så tiltrække, siger Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta til Berlingske Business.

Medaljens bagside
De positive tal har dog en bagside. Konkurrencen som restauratør er hårdere end nogensinde, og sidste år måtte 409 spisesteder dreje nøglen om.

- Konkurrencen er benhård. Du skal være meget skarp i dit koncept og vide præcis, hvad det er, der gør, at gæsten går ind på din restaurant og spiser, fremfor at gå ind til naboen, siger Katia Østergaard til Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375