23948sdkhjf

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Nye midler skal skubbe Nononord, som fremstiller analyseapparater til blandt andet fødevareproduktion, det sidste stykke mod overskud

De gør det igen, gør Nanonords stifter og investorer. Skyder penge i Aalborg-firmaet, som fremstiller sensorer, der viser indholdet i væsker. Det skriver Nordjyske Stiftstidende. 

- Vi har brugt mange ressourcer og penge - men de sidste 25 millioner kroner skal gerne få os over bakken. Skal jeg sætte tal på, hvor meget vi har skudt ind i Nanonord i årenes løb - ja, så er det nok omkring 150 millioner kroner samlet, siger direktøren og stifteren, Ole Jensen, til avisen. 

Mad, skibe og spildevand

Nanorords analyseudstyr kan anvendes i fødevareindustrien, hvor det fx måler vise saltindhold i et produkt ved at måle saltindholdet via natrium.

I skibsfart kan rederier anvende teknologien til at vise kvaliteten af olie på et skib. Vel at mærke i realtid, hvor analyser traditionelt kan tage nogle dage.

Firmaet ser også på muligheden for at brigne teknologien i spil inden for spildevand og det nukleare område. 

I denne omgang er pengene fordelt på 15 millioner, som netop er indskudt af Ole Jensen samt J. Lauritzen Fonden, og næste marts kommer så yderligere 10 millioner kroner. 

Tror på overskud om tre år
Tidligere er investeringerne kommet fra Ole Jensen og J. Lauritzen Fonden, ligesom også Højteknologifonden har lagt en pose penge. 

Investeringerne har også været nødvendige, for Nanonord har givet underskud i flere år. Seneste, i 2017/18-regnskabet, var der et minus på 10,5 millioner kroner. Sådan forventer Ole Jensen også det kommende regnskab ser ud. Men om tre år vender det, lyder hans vurdering. 

Nanonord blev etableret i 2004. Firmaet har i dag 10 ansatte, et tal der efter planen skal vokse til 25 over de kommende år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094