23948sdkhjf

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Danskerne har i den grad taget færdigretterne til sig. Ifølge en analyse fra Coop Analyse blev salget af convenience-produkter syvdoblet mellem 2010 og 2017.

Det mærker man også hos Løgismose Meyers, der begyndte at producere færdigretter til køledisken for knap fire år siden. I første omgang blev færdigretterne kun solgt i Meyers Deli, men så kom nemlig.com på banen og ville gerne sælge retterne, så fulgte Coop og dernæst Dansk Supermarked.



I dag producerer Løgismose Meyers 1,5 millioner enheder færdigretter om året, herunder fire varianter til Netto og ni varianter til Coop.

- Det er en helt okay vækstrate at gå fra 0 til 1,5 million på under fire år, lyder det tørt fra Henrik Toft, der er mejerichef på Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Midtfyn, der siden efteråret 2017 også har produceret færdigretter.

Investering til 20 millioner kroner
På Midtfyn lå i forvejen koncernens mejeri med dertil hørende kvalitets- og vedligeholdelsesafdeling, og derfor var det oplagt at rykke produktionen af færdigretter fra Sjælland til det midtfynske.

Her er produktionen rykket ind i en 1.000 kvadratmeter stor tidligere lagerhal, som Løgismose Meyers allerede for flere år siden havde været forudseende nok til at lægge kloakering og andre installationer ind i, så lokalerne hurtigt kunne gøres produktionsklare.

I alt har koncernen investeret cirka 20 millioner kroner i fabrikken, som fremover skal levere lasagne, butter chicken, kalvefrikassé og andre færdigretter til det stigende antal danskere, som gerne vil betale for deres mad, men ikke ønsker at bruge alt for meget tid på at lave maden selv.

Tænkt på fremtiden
Skulle efterspørgslen på færdigretter stige yderligere, har Løgismose Meyers også gjort klar til yderligere investeringer i færdigretsfabrikken.

Der er således gjort klar til både ekstra gryder og en ekstra pakkelinje, fortæller Henrik Toft.

- Så der er skam tænkt på fremtiden.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Nyhedsbrev

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Online Avis Arkiv

Aarhus gør klar til michelinbrag

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Ugens grin: En hest efter whiskey

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Outplacement – en del af det store billede

Mød Bjarne Bauer – det seneste skud på IPW-stammen

Attraktive pakker til fisk og skaldyr

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

160.000 kubikmeter ren luft i timen….

Format skift - Nemt, hurtigt og sikkert!

Mange muligheder med tekstilkanaler

VIFU tager til USA - vil du med?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Professionelle PoE kameraer med IR

Lenze viser intelligente automationsløsninger til intralogistik på LogiMAT 2019

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Selvhjælp til din GS1-faktura?

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægte vandudskiller

3D-LiDAR-sensor til mobile arbejdsmaskiner

"Energi kontrol med maksimal nøjagtighed"

DOW webinar - Torsdag den 21. februar 2019 kl. 15-16

Innoterm A/S udvider direktionen

Pop-Up væg (tekstil)

Extramultus - elastiske bånd til fødevareindustrien

GRATIS Lekang Filtersystem (LFS) kursus

SMC udvider staben af salgsingeniører igen

Er du vores nye kollega? Tick Cad søger inventor ekvilibrist

Send til en kollega

0.173