Dna-metode afslører fødevaresvindel

Metoden er testet med succes på tørret oregano

Svindel med fødevarer har i stigende grad gjort det nødvendigt for fødevarevirksomheder at teste fødevarers autenticitet - og nu er Teknologisk Institut klar med en metode, der ifølge instituttet er både nem, billig og sikker.

Den såkaldte "3rd generation-sekventering" handler om at kortlægge dna-materialet i et specifikt produkt, og instituttet har med succes testet metoden på tørret oregano.

- Man kan se, om der rent faktisk kun er tale om oregano, eller om der er hældt noget billigt bras i. Vi kan give svar inden for få dage, fortæller seniorkonsulent Dorte Petersen fra Teknologisk Institut.

- Det virker
- Vi leder hele tiden efter nye, billigere og sikre metoder på et her område, og nu har vi afprøvet denne nye metode i en case med oregano. Og vi kan se, at det virker, konstaterer hun.

Teknologisk Institut kalder den nye mulighed for en PlanteID-analyse. Den er afprøvet i laboratorier af blandt andre seniorspecialist Mai-Britt Brøndum.

- Teknologiudviklingen har gjort sekventering billigere, og det forventes derfor at kunne konkurrere med andre metoder. Vi har kørt metoden ind for at kunne tilbyde denne type autenticitetstests til fødevareindustrien. Vi har kaldt den PlanteID, idet den især forventes anvendt indenfor plantebaserede fødevarer såsom kaffe, krydderurter, krydderier og kosttilskud, forklarer Mai-Britt Brøndum.

Temadag i Aarhus
Alle. der vil høre mere om metoden og dens muligheder hvad angår forebyggelse af fødevaresvindel med plantebaserede produkter, kan deltage i en temadag hos Teknologisk Institut i Aarhus på onsdag, 12. september.

Her vil instituttets Lars Krusell gøre deltagerne klogere på diverse svindel-testmetoder, og temadagen indeholder også oplæg fra fødevarevirksomheder, forskere og metodeleverandører.

Mere om temadagen her: Fødevaresvindel


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.256