23948sdkhjf

Dna-metode afslører fødevaresvindel

Metoden er testet med succes på tørret oregano

Svindel med fødevarer har i stigende grad gjort det nødvendigt for fødevarevirksomheder at teste fødevarers autenticitet - og nu er Teknologisk Institut klar med en metode, der ifølge instituttet er både nem, billig og sikker.

Den såkaldte "3rd generation-sekventering" handler om at kortlægge dna-materialet i et specifikt produkt, og instituttet har med succes testet metoden på tørret oregano.

- Man kan se, om der rent faktisk kun er tale om oregano, eller om der er hældt noget billigt bras i. Vi kan give svar inden for få dage, fortæller seniorkonsulent Dorte Petersen fra Teknologisk Institut.

- Det virker
- Vi leder hele tiden efter nye, billigere og sikre metoder på et her område, og nu har vi afprøvet denne nye metode i en case med oregano. Og vi kan se, at det virker, konstaterer hun.

Teknologisk Institut kalder den nye mulighed for en PlanteID-analyse. Den er afprøvet i laboratorier af blandt andre seniorspecialist Mai-Britt Brøndum.

- Teknologiudviklingen har gjort sekventering billigere, og det forventes derfor at kunne konkurrere med andre metoder. Vi har kørt metoden ind for at kunne tilbyde denne type autenticitetstests til fødevareindustrien. Vi har kaldt den PlanteID, idet den især forventes anvendt indenfor plantebaserede fødevarer såsom kaffe, krydderurter, krydderier og kosttilskud, forklarer Mai-Britt Brøndum.

Temadag i Aarhus
Alle. der vil høre mere om metoden og dens muligheder hvad angår forebyggelse af fødevaresvindel med plantebaserede produkter, kan deltage i en temadag hos Teknologisk Institut i Aarhus på onsdag, 12. september.

Her vil instituttets Lars Krusell gøre deltagerne klogere på diverse svindel-testmetoder, og temadagen indeholder også oplæg fra fødevarevirksomheder, forskere og metodeleverandører.

Mere om temadagen her: Fødevaresvindel


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Døde kakerlakker i bagerbutik

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Nyhedsbrev

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Online Avis Arkiv

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.302