23948sdkhjf

Thises vokseværk skrider frem

Alle eksterne lagre kan snart flyttes hjem

Thise Mejeri nær Limfjorden har behov for at producere endnu mere - men det kan ikke lade sige gøre i det nuværende mejeri. Der er simpelthen ikke plads nok. Derfor er Thise nu i fuld gang med at udvide mejeriet, så det samlet kommer op og fylde mere 16.000 kvadratmeter.

Udvidelsen omfatter en stor tilbygning, der skal indeholde et fuldautomatisk emballagelager, færdigvarelager og helt nye produktionsrum.

- Vi har en del fjernlagre, blandt andet i Skive og Hobro, og det giver os ind i mellem nogle logistiske udfordringer, fortæller mejerichefen for Thise Mejeri, Poul Pedersen og fortsætter:

- Med vores nye tilbygning flytter vi alle de eksterne lagre hjem, og så har vi det hele samlet her på matriklen.

Osteproduktion flyttes til ny tilbygning 
Thise flytter al sin osteproduktion over i de nye produktionslokaler. Dermed kommer osteriet, saltlagerum og modningsrum over i det nye - og det giver mere plads i det nuværende mejeri til produktion af frisk mælk og surmælksprodukter.

Det nye bygningskompleks kommer så til at bestå af 1.500 kvadratmeter emballagelager, 3.000 kvadratmeter ostelager og .2000 kvadratmeter produktionsplads. Det betyder, at Thise Mejeri vokser fra 10.000 kvadratmeter til mere end 16.000 kvadratmeter.

- Vi glæder os meget til at tage den nye bygning i brug og komme i gang i de nye produktionslokaler. Vi er lidt trætte af de nuværende fjernlagre og ser frem til at få det hele hjem til Thise, fortæller Poul Pedersen.

Udover det nye bygningskompleks skal der også bygges et stort biomassefyr. 

Koster over 100 mio. kr. 
En sådan massiv udvidelse er ikke gratis. Poul Pedersen oplyser, at budgettet for udvidelsen ligger omkring de 100 millioner kroner, men hvor den endelige pris kommer til at ligge, er ikke helt klart endnu. Han regner dog med, at budgettet holder.

I forbindelse med udvidelsen skal der ikke umiddelbart investeres i nyt produktionsudstyr. Thise flytter som nævnt selv hele det eksisterende udstyr til produktion af oste over i nybygningen. Det forventes, at det nye emballagelager vil stå færdigt og klar til brug omkring 1. februar 2019. I løbet af samme år vil den resterende del af bygningskomplekset og biomassefyret være færdig og klar til indvielse.

Masser af succes 
Årsagen til udvidelsen er enkel.

- Vores produktion stiger jævnt for alle vores produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få nok af vores skyr, så vi må hele tiden øge produktionen, siger Poul Pedersen.

Thise Mejeri regner med at runde en omsætning på en milliard kroner i år - og mejeriet har p.t. 240 ansatte. Om der skal ansættes flere i forbindelse med udvidelsen af mejeriet er endnu uklart.

Thises tekniske chef, Jens Møibæk, styrer udvidelsen af mejeriet sammen med det rådgivende ingeniørfirma Niras, der er specialist i at projektere bygninger og udvidelser i fødevareindustrien.

Med hensyn til det automatiske højlager har Thise valgt at investere i en totalløsning som N.C. Nielsen leverer. Højlageret skal forsynes med robotter, der leveres af Bila A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094