23948sdkhjf

Thises vokseværk skrider frem

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Alle eksterne lagre kan snart flyttes hjem

Thise Mejeri nær Limfjorden har behov for at producere endnu mere - men det kan ikke lade sige gøre i det nuværende mejeri. Der er simpelthen ikke plads nok. Derfor er Thise nu i fuld gang med at udvide mejeriet, så det samlet kommer op og fylde mere 16.000 kvadratmeter.

Udvidelsen omfatter en stor tilbygning, der skal indeholde et fuldautomatisk emballagelager, færdigvarelager og helt nye produktionsrum.



- Vi har en del fjernlagre, blandt andet i Skive og Hobro, og det giver os ind i mellem nogle logistiske udfordringer, fortæller mejerichefen for Thise Mejeri, Poul Pedersen og fortsætter:

- Med vores nye tilbygning flytter vi alle de eksterne lagre hjem, og så har vi det hele samlet her på matriklen.

Osteproduktion flyttes til ny tilbygning 
Thise flytter al sin osteproduktion over i de nye produktionslokaler. Dermed kommer osteriet, saltlagerum og modningsrum over i det nye - og det giver mere plads i det nuværende mejeri til produktion af frisk mælk og surmælksprodukter.

Det nye bygningskompleks kommer så til at bestå af 1.500 kvadratmeter emballagelager, 3.000 kvadratmeter ostelager og .2000 kvadratmeter produktionsplads. Det betyder, at Thise Mejeri vokser fra 10.000 kvadratmeter til mere end 16.000 kvadratmeter.

- Vi glæder os meget til at tage den nye bygning i brug og komme i gang i de nye produktionslokaler. Vi er lidt trætte af de nuværende fjernlagre og ser frem til at få det hele hjem til Thise, fortæller Poul Pedersen.

Udover det nye bygningskompleks skal der også bygges et stort biomassefyr. 

Koster over 100 mio. kr. 
En sådan massiv udvidelse er ikke gratis. Poul Pedersen oplyser, at budgettet for udvidelsen ligger omkring de 100 millioner kroner, men hvor den endelige pris kommer til at ligge, er ikke helt klart endnu. Han regner dog med, at budgettet holder.

I forbindelse med udvidelsen skal der ikke umiddelbart investeres i nyt produktionsudstyr. Thise flytter som nævnt selv hele det eksisterende udstyr til produktion af oste over i nybygningen. Det forventes, at det nye emballagelager vil stå færdigt og klar til brug omkring 1. februar 2019. I løbet af samme år vil den resterende del af bygningskomplekset og biomassefyret være færdig og klar til indvielse.

Masser af succes 
Årsagen til udvidelsen er enkel.

- Vores produktion stiger jævnt for alle vores produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få nok af vores skyr, så vi må hele tiden øge produktionen, siger Poul Pedersen.

Thise Mejeri regner med at runde en omsætning på en milliard kroner i år - og mejeriet har p.t. 240 ansatte. Om der skal ansættes flere i forbindelse med udvidelsen af mejeriet er endnu uklart.

Thises tekniske chef, Jens Møibæk, styrer udvidelsen af mejeriet sammen med det rådgivende ingeniørfirma Niras, der er specialist i at projektere bygninger og udvidelser i fødevareindustrien.

Med hensyn til det automatiske højlager har Thise valgt at investere i en totalløsning som N.C. Nielsen leverer. Højlageret skal forsynes med robotter, der leveres af Bila A/S.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Madværkstedets udstillere kan brillere i showkøkken

Så er Ole & Steen klar på Manhattan

Fødevaregrossister gik igen tilbage

Tronskifte i nordjysk ostekoncern

Slut med anmelderrost Aarhus-restaurant

Veganersalg steg 30 procent i Salling Group

Nyhedsbrev

Fire mænd risikerer fængsel og millionbøde i hestekødskandale

Online Avis Arkiv

Højer Pølser: Konkurrencen er ekstremt hård

Dansk ingredienskoncern er kåret til verdens mest bæredygtige

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Lim: Carlsberg har lanceret sin verdensnyhed

Adival mangler chokolade til landmænd

Specialøl-specialist med nyt overskud

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Smurfit Kappa Better Planet Packaging Design Challenge

Stregkode system – fuld sporbarhed fra jpbc

Ara-el anbefaler FL søgelyset

Ses vi på Ehandelsdagen d. 7 februar?

Skanem Hobro ansætter ny prepress-medarbejder

Brug gummi ... rigtigt!

Dosering af væsker med Fluidwell

VIDEO: specielle HMPE løftestropper til at løfte fundamenter og broelementer

Ove Davidsen ny salgsingeniør hos Pilz Skandinavien

Gratis rapport til dig: Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nyudviklet justerbart formatrør øger fleksibiliteten

Temperaturføler til indskruning

GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Bell hus fra KTR

KLA 700 checkvejer med stort vejeområde

Vi er klar til at certificere jer efter DS/ISO 45001:2018. Er I klar?

Lej eller køb en skole.

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Du kan stadig nå det - KICK-OFF MØDE: Plant-Based Food Network

Give Elementer køber Lundsby Industri A/S

Det kan du også med tekstil

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Send til en kollega

0.146