23948sdkhjf

Thises vokseværk skrider frem

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Alle eksterne lagre kan snart flyttes hjem

Thise Mejeri nær Limfjorden har behov for at producere endnu mere - men det kan ikke lade sige gøre i det nuværende mejeri. Der er simpelthen ikke plads nok. Derfor er Thise nu i fuld gang med at udvide mejeriet, så det samlet kommer op og fylde mere 16.000 kvadratmeter.

Udvidelsen omfatter en stor tilbygning, der skal indeholde et fuldautomatisk emballagelager, færdigvarelager og helt nye produktionsrum.



- Vi har en del fjernlagre, blandt andet i Skive og Hobro, og det giver os ind i mellem nogle logistiske udfordringer, fortæller mejerichefen for Thise Mejeri, Poul Pedersen og fortsætter:

- Med vores nye tilbygning flytter vi alle de eksterne lagre hjem, og så har vi det hele samlet her på matriklen.

Osteproduktion flyttes til ny tilbygning 
Thise flytter al sin osteproduktion over i de nye produktionslokaler. Dermed kommer osteriet, saltlagerum og modningsrum over i det nye - og det giver mere plads i det nuværende mejeri til produktion af frisk mælk og surmælksprodukter.

Det nye bygningskompleks kommer så til at bestå af 1.500 kvadratmeter emballagelager, 3.000 kvadratmeter ostelager og .2000 kvadratmeter produktionsplads. Det betyder, at Thise Mejeri vokser fra 10.000 kvadratmeter til mere end 16.000 kvadratmeter.

- Vi glæder os meget til at tage den nye bygning i brug og komme i gang i de nye produktionslokaler. Vi er lidt trætte af de nuværende fjernlagre og ser frem til at få det hele hjem til Thise, fortæller Poul Pedersen.

Udover det nye bygningskompleks skal der også bygges et stort biomassefyr. 

Koster over 100 mio. kr. 
En sådan massiv udvidelse er ikke gratis. Poul Pedersen oplyser, at budgettet for udvidelsen ligger omkring de 100 millioner kroner, men hvor den endelige pris kommer til at ligge, er ikke helt klart endnu. Han regner dog med, at budgettet holder.

I forbindelse med udvidelsen skal der ikke umiddelbart investeres i nyt produktionsudstyr. Thise flytter som nævnt selv hele det eksisterende udstyr til produktion af oste over i nybygningen. Det forventes, at det nye emballagelager vil stå færdigt og klar til brug omkring 1. februar 2019. I løbet af samme år vil den resterende del af bygningskomplekset og biomassefyret være færdig og klar til indvielse.

Masser af succes 
Årsagen til udvidelsen er enkel.

- Vores produktion stiger jævnt for alle vores produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få nok af vores skyr, så vi må hele tiden øge produktionen, siger Poul Pedersen.

Thise Mejeri regner med at runde en omsætning på en milliard kroner i år - og mejeriet har p.t. 240 ansatte. Om der skal ansættes flere i forbindelse med udvidelsen af mejeriet er endnu uklart.

Thises tekniske chef, Jens Møibæk, styrer udvidelsen af mejeriet sammen med det rådgivende ingeniørfirma Niras, der er specialist i at projektere bygninger og udvidelser i fødevareindustrien.

Med hensyn til det automatiske højlager har Thise valgt at investere i en totalløsning som N.C. Nielsen leverer. Højlageret skal forsynes med robotter, der leveres af Bila A/S.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Døde kakerlakker i bagerbutik

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Nyhedsbrev

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Online Avis Arkiv

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.24