Thises vokseværk skrider frem

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Alle eksterne lagre kan snart flyttes hjem

Thise Mejeri nær Limfjorden har behov for at producere endnu mere - men det kan ikke lade sige gøre i det nuværende mejeri. Der er simpelthen ikke plads nok. Derfor er Thise nu i fuld gang med at udvide mejeriet, så det samlet kommer op og fylde mere 16.000 kvadratmeter.

Udvidelsen omfatter en stor tilbygning, der skal indeholde et fuldautomatisk emballagelager, færdigvarelager og helt nye produktionsrum.



- Vi har en del fjernlagre, blandt andet i Skive og Hobro, og det giver os ind i mellem nogle logistiske udfordringer, fortæller mejerichefen for Thise Mejeri, Poul Pedersen og fortsætter:

- Med vores nye tilbygning flytter vi alle de eksterne lagre hjem, og så har vi det hele samlet her på matriklen.

Osteproduktion flyttes til ny tilbygning 
Thise flytter al sin osteproduktion over i de nye produktionslokaler. Dermed kommer osteriet, saltlagerum og modningsrum over i det nye - og det giver mere plads i det nuværende mejeri til produktion af frisk mælk og surmælksprodukter.

Det nye bygningskompleks kommer så til at bestå af 1.500 kvadratmeter emballagelager, 3.000 kvadratmeter ostelager og .2000 kvadratmeter produktionsplads. Det betyder, at Thise Mejeri vokser fra 10.000 kvadratmeter til mere end 16.000 kvadratmeter.

- Vi glæder os meget til at tage den nye bygning i brug og komme i gang i de nye produktionslokaler. Vi er lidt trætte af de nuværende fjernlagre og ser frem til at få det hele hjem til Thise, fortæller Poul Pedersen.

Udover det nye bygningskompleks skal der også bygges et stort biomassefyr. 

Koster over 100 mio. kr. 
En sådan massiv udvidelse er ikke gratis. Poul Pedersen oplyser, at budgettet for udvidelsen ligger omkring de 100 millioner kroner, men hvor den endelige pris kommer til at ligge, er ikke helt klart endnu. Han regner dog med, at budgettet holder.

I forbindelse med udvidelsen skal der ikke umiddelbart investeres i nyt produktionsudstyr. Thise flytter som nævnt selv hele det eksisterende udstyr til produktion af oste over i nybygningen. Det forventes, at det nye emballagelager vil stå færdigt og klar til brug omkring 1. februar 2019. I løbet af samme år vil den resterende del af bygningskomplekset og biomassefyret være færdig og klar til indvielse.

Masser af succes 
Årsagen til udvidelsen er enkel.

- Vores produktion stiger jævnt for alle vores produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få nok af vores skyr, så vi må hele tiden øge produktionen, siger Poul Pedersen.

Thise Mejeri regner med at runde en omsætning på en milliard kroner i år - og mejeriet har p.t. 240 ansatte. Om der skal ansættes flere i forbindelse med udvidelsen af mejeriet er endnu uklart.

Thises tekniske chef, Jens Møibæk, styrer udvidelsen af mejeriet sammen med det rådgivende ingeniørfirma Niras, der er specialist i at projektere bygninger og udvidelser i fødevareindustrien.

Med hensyn til det automatiske højlager har Thise valgt at investere i en totalløsning som N.C. Nielsen leverer. Højlageret skal forsynes med robotter, der leveres af Bila A/S.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Hungry er på pengejagt

Online Avis Arkiv

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alle Berendsen vaskerier har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet

Nyheder fra CTI/TI Input MODULER

HF har pr 1. september ansat Thomas Lund

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

60.000 betjeningselementer

Dette billede er taget ugens løb, hvor vi gjorde klar til endnu en prøvebelastning med Waterbags

Dansk kødproduktion - bæredygtig, sikker og i høj kvalitet

Synlighed - Synlighed - Synlighed

RS Components lancerer History Makers-podcast

Skab tillid med klima ikon

Gå ikke glip af verdens største WindEnergy messe!

KTR BoWex Buetandskoblinger

Acton Roadshow 2018, slut for denne gang - Men vi ses måske senere på året!!

Se live demo af Powermax plasmaskæremaskine til Åbent hus den 21. - 22. sep.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dansk pilfingersikring er populær i USA

20 års jubilæum hos PALOMAT®

Få viden og inspiration på verdens største WindEnergy messe!

Southco’s katalog er fyldt med lækre kvalitets produkter - Bestil det her og bliv inspireret!

Hendishop.dk mere end 3000 produkter til Restaurant, café og catering

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiA...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Send til en kollega

0.23