23948sdkhjf

Thises vokseværk skrider frem

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Alle eksterne lagre kan snart flyttes hjem

Thise Mejeri nær Limfjorden har behov for at producere endnu mere - men det kan ikke lade sige gøre i det nuværende mejeri. Der er simpelthen ikke plads nok. Derfor er Thise nu i fuld gang med at udvide mejeriet, så det samlet kommer op og fylde mere 16.000 kvadratmeter.

Udvidelsen omfatter en stor tilbygning, der skal indeholde et fuldautomatisk emballagelager, færdigvarelager og helt nye produktionsrum.



- Vi har en del fjernlagre, blandt andet i Skive og Hobro, og det giver os ind i mellem nogle logistiske udfordringer, fortæller mejerichefen for Thise Mejeri, Poul Pedersen og fortsætter:

- Med vores nye tilbygning flytter vi alle de eksterne lagre hjem, og så har vi det hele samlet her på matriklen.

Osteproduktion flyttes til ny tilbygning 
Thise flytter al sin osteproduktion over i de nye produktionslokaler. Dermed kommer osteriet, saltlagerum og modningsrum over i det nye - og det giver mere plads i det nuværende mejeri til produktion af frisk mælk og surmælksprodukter.

Det nye bygningskompleks kommer så til at bestå af 1.500 kvadratmeter emballagelager, 3.000 kvadratmeter ostelager og .2000 kvadratmeter produktionsplads. Det betyder, at Thise Mejeri vokser fra 10.000 kvadratmeter til mere end 16.000 kvadratmeter.

- Vi glæder os meget til at tage den nye bygning i brug og komme i gang i de nye produktionslokaler. Vi er lidt trætte af de nuværende fjernlagre og ser frem til at få det hele hjem til Thise, fortæller Poul Pedersen.

Udover det nye bygningskompleks skal der også bygges et stort biomassefyr. 

Koster over 100 mio. kr. 
En sådan massiv udvidelse er ikke gratis. Poul Pedersen oplyser, at budgettet for udvidelsen ligger omkring de 100 millioner kroner, men hvor den endelige pris kommer til at ligge, er ikke helt klart endnu. Han regner dog med, at budgettet holder.

I forbindelse med udvidelsen skal der ikke umiddelbart investeres i nyt produktionsudstyr. Thise flytter som nævnt selv hele det eksisterende udstyr til produktion af oste over i nybygningen. Det forventes, at det nye emballagelager vil stå færdigt og klar til brug omkring 1. februar 2019. I løbet af samme år vil den resterende del af bygningskomplekset og biomassefyret være færdig og klar til indvielse.

Masser af succes 
Årsagen til udvidelsen er enkel.

- Vores produktion stiger jævnt for alle vores produkter, så nu er vi løbet ind i pladsmangel. Vi producerer masser af frisk mælk, men der er også stor efterspørgsel efter vor Vesterhavsost og Thybo-ost. Og så er der selvfølgelig skyr-eventyret. Folk kan simpelthen ikke få nok af vores skyr, så vi må hele tiden øge produktionen, siger Poul Pedersen.

Thise Mejeri regner med at runde en omsætning på en milliard kroner i år - og mejeriet har p.t. 240 ansatte. Om der skal ansættes flere i forbindelse med udvidelsen af mejeriet er endnu uklart.

Thises tekniske chef, Jens Møibæk, styrer udvidelsen af mejeriet sammen med det rådgivende ingeniørfirma Niras, der er specialist i at projektere bygninger og udvidelser i fødevareindustrien.

Med hensyn til det automatiske højlager har Thise valgt at investere i en totalløsning som N.C. Nielsen leverer. Højlageret skal forsynes med robotter, der leveres af Bila A/S.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Rejekoncern lander overskud på 59 millioner

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Her er den nye fødevareminister

Millioninvestering: Nu laver Svaneke Bryghus også dåseøl

Nyhedsbrev

15.076 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Online Avis Arkiv

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Chokoladefabrik satser på nyheder

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Ugens grin: Dystre udsigter

Domino's klar igen med ny ejer

Marel gearer sig til øget vækst

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Se alle Medlemmernes egne nyheder

40 år med styr på temperaturen

For hotelvaskerier er sommeren højsæson – og tid til at støtte udsatte børns ferielejre

Sugekoppen, der bider sig fast i enhver emballage

Sæt GDPR-indsatsen på autopilot

Smurfit Kappa støtter Danmark for Målene

KL Automatik ansætter ny projektleder

Køb løftegrej, løfteåg, taljer og spil, stålwire, lastsikring m.m. døgnet rundt på fyns-kran.dk

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Send til en kollega

0.186