23948sdkhjf

To ud af tre afviser afgift på oksekød trods klimabelastning

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Professor er overrasket over, at knap en tredjedel ikke mener, at produktion af oksekød skader klimaet

Der er ikke den store appetit på en afgift på oksekød for at regulere efterspørgslen. To ud af tre ønsker nemlig ikke, at kølediskens oksekød skal blive dyrere.

Det viser en måling fra Voxmeter, som er foretaget for Ritzau.

22,8 procent erklærer sig modsat enig i, at produktionen af oksekød bør pålægges afgifter.

En FN-rapport fra 2015 anslår, at fødevareproduktion står for helt op mod 25 procent af verdens samlede CO2-udledning. Og oksekødsproduktionen er blandt de største syndere.

Det har været vidt og bredt diskuteret de senere år. Knap halvdelen, 48,2 procent, af de adspurgte har den opfattelse, at oksekødsproduktion er skadeligt for klimaet.

Endnu flere svarer dog nej til, at de har ændret forbrug som følge af klimadebatten. Det svarer to ud af tre nej til.

Lige under en tredjedel har skåret ned i deres forbrug af oksekød som følge af debatten om produktionens klimaaftryk.

Mens knap halvdelen af de adspurgte svarer ja til, at produktionen af oksekød er skadeligt for klimaet, mener 30,3 procent ikke, at klimaet belastes synderligt af samme.

At et stort mindretal afviser kødproduktionens klimabelastning overrasker ikke Jens Friis Lund, professor i politisk økologi ved Københavns Universitet.

- Det tyder på, at der er manglende information om de her sammenhænge. Hvis man kigger på forskningen, så er der ikke nogen tvivl om, at produktionen af oksekød har et rigtig stort klimaaftryk, siger han.

Ifølge ham bunder det også i, at danskerne har et lidt for positivt billede af Danmarks rolle som klimaduks.

- Der er i hvert fald store økonomiske interesser i at bevare den identitet omkring landbrug og fødevareproduktion i Danmark.

- Vi har set organisationer, der har været i medierne med kontroversielle budskaber om de her sammenhænge. Budskaber, man nok som forsker ville stille sig meget tvivlende overfor, siger han.

Spørgsmålene er stillet 31. august til 5. september, og 1000 personer har svaret.

/ritzau/



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

Sun Lolly-producent køber op i Kina

Døde kakerlakker i bagerbutik

Nyhedsbrev

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Online Avis Arkiv

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Carsoe køber op

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineering A/S

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.284