23948sdkhjf

To ud af tre afviser afgift på oksekød trods klimabelastning

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Professor er overrasket over, at knap en tredjedel ikke mener, at produktion af oksekød skader klimaet

Der er ikke den store appetit på en afgift på oksekød for at regulere efterspørgslen. To ud af tre ønsker nemlig ikke, at kølediskens oksekød skal blive dyrere.

Det viser en måling fra Voxmeter, som er foretaget for Ritzau.

22,8 procent erklærer sig modsat enig i, at produktionen af oksekød bør pålægges afgifter.

En FN-rapport fra 2015 anslår, at fødevareproduktion står for helt op mod 25 procent af verdens samlede CO2-udledning. Og oksekødsproduktionen er blandt de største syndere.

Det har været vidt og bredt diskuteret de senere år. Knap halvdelen, 48,2 procent, af de adspurgte har den opfattelse, at oksekødsproduktion er skadeligt for klimaet.

Endnu flere svarer dog nej til, at de har ændret forbrug som følge af klimadebatten. Det svarer to ud af tre nej til.

Lige under en tredjedel har skåret ned i deres forbrug af oksekød som følge af debatten om produktionens klimaaftryk.

Mens knap halvdelen af de adspurgte svarer ja til, at produktionen af oksekød er skadeligt for klimaet, mener 30,3 procent ikke, at klimaet belastes synderligt af samme.

At et stort mindretal afviser kødproduktionens klimabelastning overrasker ikke Jens Friis Lund, professor i politisk økologi ved Københavns Universitet.

- Det tyder på, at der er manglende information om de her sammenhænge. Hvis man kigger på forskningen, så er der ikke nogen tvivl om, at produktionen af oksekød har et rigtig stort klimaaftryk, siger han.

Ifølge ham bunder det også i, at danskerne har et lidt for positivt billede af Danmarks rolle som klimaduks.

- Der er i hvert fald store økonomiske interesser i at bevare den identitet omkring landbrug og fødevareproduktion i Danmark.

- Vi har set organisationer, der har været i medierne med kontroversielle budskaber om de her sammenhænge. Budskaber, man nok som forsker ville stille sig meget tvivlende overfor, siger han.

Spørgsmålene er stillet 31. august til 5. september, og 1000 personer har svaret.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Madværkstedets udstillere kan brillere i showkøkken

Så er Ole & Steen klar på Manhattan

Fødevaregrossister gik igen tilbage

Tronskifte i nordjysk ostekoncern

Slut med anmelderrost Aarhus-restaurant

Veganersalg steg 30 procent i Salling Group

Nyhedsbrev

Fire mænd risikerer fængsel og millionbøde i hestekødskandale

Online Avis Arkiv

Højer Pølser: Konkurrencen er ekstremt hård

Dansk ingredienskoncern er kåret til verdens mest bæredygtige

Fynbo Foods bruger 100 millioner kroner på nye linjer

Stor udvidelse af produktionen skal imødekomme stigende efterspørgsel

Lim: Carlsberg har lanceret sin verdensnyhed

Adival mangler chokolade til landmænd

Specialøl-specialist med nyt overskud

Ugens grin: Sikkerhed fremfor alt

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Bryggeri flytter og får udskænkning

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Smurfit Kappa Better Planet Packaging Design Challenge

Stregkode system – fuld sporbarhed fra jpbc

Ara-el anbefaler FL søgelyset

Ses vi på Ehandelsdagen d. 7 februar?

Skanem Hobro ansætter ny prepress-medarbejder

Brug gummi ... rigtigt!

Dosering af væsker med Fluidwell

VIDEO: specielle HMPE løftestropper til at løfte fundamenter og broelementer

Ove Davidsen ny salgsingeniør hos Pilz Skandinavien

Gratis rapport til dig: Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nyudviklet justerbart formatrør øger fleksibiliteten

Temperaturføler til indskruning

GEPIR – Stregkodernes gratis telefonbog

Bell hus fra KTR

KLA 700 checkvejer med stort vejeområde

Vi er klar til at certificere jer efter DS/ISO 45001:2018. Er I klar?

Lej eller køb en skole.

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Du kan stadig nå det - KICK-OFF MØDE: Plant-Based Food Network

Give Elementer køber Lundsby Industri A/S

Det kan du også med tekstil

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Send til en kollega

0.139