23948sdkhjf

To ud af tre afviser afgift på oksekød trods klimabelastning

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Professor er overrasket over, at knap en tredjedel ikke mener, at produktion af oksekød skader klimaet

Der er ikke den store appetit på en afgift på oksekød for at regulere efterspørgslen. To ud af tre ønsker nemlig ikke, at kølediskens oksekød skal blive dyrere.

Det viser en måling fra Voxmeter, som er foretaget for Ritzau.

22,8 procent erklærer sig modsat enig i, at produktionen af oksekød bør pålægges afgifter.

En FN-rapport fra 2015 anslår, at fødevareproduktion står for helt op mod 25 procent af verdens samlede CO2-udledning. Og oksekødsproduktionen er blandt de største syndere.

Det har været vidt og bredt diskuteret de senere år. Knap halvdelen, 48,2 procent, af de adspurgte har den opfattelse, at oksekødsproduktion er skadeligt for klimaet.

Endnu flere svarer dog nej til, at de har ændret forbrug som følge af klimadebatten. Det svarer to ud af tre nej til.

Lige under en tredjedel har skåret ned i deres forbrug af oksekød som følge af debatten om produktionens klimaaftryk.

Mens knap halvdelen af de adspurgte svarer ja til, at produktionen af oksekød er skadeligt for klimaet, mener 30,3 procent ikke, at klimaet belastes synderligt af samme.

At et stort mindretal afviser kødproduktionens klimabelastning overrasker ikke Jens Friis Lund, professor i politisk økologi ved Københavns Universitet.

- Det tyder på, at der er manglende information om de her sammenhænge. Hvis man kigger på forskningen, så er der ikke nogen tvivl om, at produktionen af oksekød har et rigtig stort klimaaftryk, siger han.

Ifølge ham bunder det også i, at danskerne har et lidt for positivt billede af Danmarks rolle som klimaduks.

- Der er i hvert fald store økonomiske interesser i at bevare den identitet omkring landbrug og fødevareproduktion i Danmark.

- Vi har set organisationer, der har været i medierne med kontroversielle budskaber om de her sammenhænge. Budskaber, man nok som forsker ville stille sig meget tvivlende overfor, siger han.

Spørgsmålene er stillet 31. august til 5. september, og 1000 personer har svaret.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

World Food Summit under en bæredygtig hat

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Klar til at se noget nyt på hi-stand M9540?

Send til en kollega

0.164