23948sdkhjf

Bæredygtighed i fokus

Vinder-startups på årets European Food Venture Forum vil ændre verden med alt fra bæredygtig protein og emballage til ølrester

Det er ikke nok at have en god ide og tjene penge på den. Deltagerne på årets European Food Venture Forum, som for syvende år i træk er placeret i Århus, vil også bidrage til en bedre verden.

Det gælder ikke mindst de otte vinder-startups, der onsdag blev udpeget under eventen, hvor 30 entreprenører, 25 investorer samt små 100 virksomheder og eksperter deltog. Ud af de otte vindere havde fem af dem en bæredygtig profil.

I år var også israelske startups med på European Food Venture Forum, og de gjorde indtryk på eksperterne. To ud af de tre var blandt finalisterne.

Blandt deltagerne i European Food Venture Forum var også to Future Food Innovation- virksomheder: Brannatura, som har lavet et plantebaseret mælkealternativ med et højt næringsindhold, og KLS Pureprint med deres 100 pct. bæredygtige emballage.

- Vi deltager i European Food Venture Forum, fordi vi mangler kapital til at accelerere omstillingen til bæredygtig fødevareemballage og til investering i udvikling af nye produkter. Her kan vi møde interessante investorer med knowhow om fødevareemballage, fortæller Gitte Haar, bestyrelsesmedlem og udviklingsansvarlig, KLS Pure Print. 

Future Food Innovation er medvært på European Food Venture Forum med det formål at styrke innovationskraften i fødevarebranchen gennem kapital, netværk og kompetencer.

Bæredygtighed var i fokus på årets event, et område som den deltagende kødproducerende virksomhed Danish Crown Ingredients også er optaget af:

- Vi vil ikke løbe fra at vi har med kød at gøre, og søger hele tiden mod øget bæredygtighed. Og så synes jeg, det er spændende at komme her og se, hvad der rører sig, nye trends – særligt for mit vedkommende, hvad der sker på protein-fronten, fortæller Jens Fabricius, head of business development hos Danish Crown Ingredients, som er organiseret under datterselskabet DAT-Schaub.

European Food Venture Forum foregik 5. og 6. september i Agro Food Park og hos virksomheden EY.

Otte vinderprojekter blev udvalgt:

  1. Cellugy (Danmark)
  2. Circular Food Technology (Danmark)
  3. Flying SpArk (Israel)
  4. Plant Jammer (Danmark)
  5. Efos (Slovenien)
  6. Amai Proteins (Israel)
  7. COM (Danmark)
  8. Profound Actives Europe (Danmark)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078