23948sdkhjf

FoodTech får fokus på genbrug af fødevarevand

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Kongres holdes i forbindelse med årets messe

Når årets udgave af Foodtech-messen om fødevareteknologi foregår i Herning i dagene 13.-15. november, bliver messen suppleret af den internationale IFC World Congress, der sætter fokus på genbrug af vand i fødevareindustrien.

Vand er efterhånden blevet en dyr råvare, og det er muligt at genbruge spildevandet - hvilket er præcis, hvad IFC World Congress har fokus på. Kongressen
præsenterer den seneste viden og muligheder inden for bæredygtigt vandforbrug og genbrug af vand i fødevareindustrien.

Blandt hovedtalerne bliver direktøren for Landbrug og Fødevarer, Karen Hækkerup, og formanden fra Carlsberg Group, Flemming Besenbacher.

En ekspertgruppe med særligt kendskab til vandrensning og genbrug af vand står bag udarbejdelsen af kongressen. En af dem er Søren Nøhr Bak, der er direktør i Grundfos BioBooster.

- Målet med kongressen er at give deltagerne indsigt i de tekniske og økonomiske muligheder for genbrug af vand, herunder hvordan man kan genbruge sit vand uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden. Ligeledes vil kongressen afsløre, hvor langt man er nået med hensyn til bæredygtig brug af vand i fødevareindustrien, fortæller han.

Bæredygtig brug af vand
Programmet er skruet sammen, så deltagerne vil blive introduceret for fødevareindustriens mål og strategier for bæredygtighed. Ligeledes gennemgås forskellige fremtidsscenarier med hensyn til vand og vandforbrug. Udvalgte eksperter vil præsentere den sidste nye viden om vandrensning, fødevaresikkerhed og målemetoder.

Desuden vil procesleverandører gennemgå de sidste nye mulige tekniske løsninger, og deltagere fra fødevareindustrien vil fortælle om konkrete aktuelle eksempler på bæredygtig brug af vand, herunder genbrug og recirkulering af vand i fødevareindustrien.

Et af medlemmerne af arbejdsgruppen bag kongressen er Jan Dalsgård Johannesen, der er Environment and Climate Manager hos Arla Foods. Han peger på en lang række områder, hvor teknologi kan hjælpe fødevarevirksomhederne med at opnå et mere bæredygtigt forbrug af vand.

- Der er konstant brug for ny viden og ny teknologi på vandområdet. Men samtidig er det også vigtigt at implementere de nye vandbehandlingsteknikker i produktionen så hurtigt som muligt. På den måde sikres det, at vi er førende på en bæredygtig udvikling på vandfronten, konstaterer han.

Mejeri-ekskursion
Onsdag 14. november er der arrangeret en tur til Arla-mejeriet i Rødkærsbro. Her renser mejeriet onsite omkring 450 kubikmeter spildevand hver dag. Spildevandet renses så grundigt, at det rensede vand får drikkevandsstatus og pumpes tilbage til mejeriet og genbruges. Det betyder, at Arla sparer på vandressourcerne, og samtidig bliver produktionen af mozzarella langt mere bæredygtig.

Med den seneste vandteknologi er det ifølge arrangørerne muligt at etablere et vandneutralt mejeri. Det vil sige et mejeri, hvor vandet genbruges i et sådant omfang, at mejeriet ikke har brug for tilførsel af vand udefra - eksempelvis fra egne drikkevandsboringer eller den offentlige vandforsyning.

Arrangørerne forventer, at mindst 200 fagfolk fra hele verden vil deltage i kongressen om bæredygtig brug af vand.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Fik du læst: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Nyhedsbrev

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Online Avis Arkiv

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Bryggeri flytter og får udskænkning

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Ugens grin: Edb-problemer

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Send til en kollega

0.14