23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Dansk kyllingekød helt fri for salmonella

Samtlige stikprøver, som Fødevarestyrelsen i 2010 tog af dansk kyllingekød, var helt fri for salmonella. Samtidig faldt antallet af partier med campylobacter i både dansk og udenlandsk fjerkrækød for tredje år i træk.












Sidste år fandt Fødevarestyrelsen salmonella i cirka 10 % af stikprøverne af fjerkrækød fra udlandet. Dermed ligger dansk kyllingekød markant bedre end det udenlandske. Men der er også over de senere år registreret et fald i salmonellaforekomsten i udenlandsk fjerkrækød. - Resultaterne bekræfter os i, at vores indsats imod salmonella i det danske kyllingekød virker, og vi har også, set over de senere år, oplevet et fald af salmonella i importeret fjerkrækød. Begge dele er godt nyt for fødevaresikkerheden, og de seneste EU-tal viser da også, at stadig færre forbrugere bliver smittet med salmonella både i Danmark og i EU-landene generelt, siger Henrik Høegh, der onsdag er i samråd i Folketingets fødevareudvalg om den danske indsats mod salmonella. De nye tal stammer fra Fødevarestyrelsens rapport om den såkaldte case-by-case kontrol i 2010. Case-by-case kontrollen består i, at Fødevarestyrelsen hvert år udtager stikprøver af dansk og udenlandsk fjerkræ-, svine- og oksekød og undersøger dem for salmonella og campylobacter. Case-by-case-kontrollen vil blive evalueret i 2011. Resultatet af evalueringen skal anvendes til at styrke og optimere kontrollen. Det skal ske på baggrund af det meget store materiale, der er opnået i løbet af fire års kontrol.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.11