23948sdkhjf

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood
Oluf Immersen har fået patent på en miljøvenlig spiseæske

Det siger Oluf Immersen, Nors.

56-årige Oluf Immersen har været trykker i fire årtier, og han er indehaver af Trykkeriet Friheden i den lille by Nors nord for Thisted. Sidste efterår skete der noget, der fik ham til at granske sin hjerne for at finde en løsning på et problem.

- Jeg skulle hente pizza en aften hos Ali i City Pizza i Thisted, og han spurgte, om jeg ikke kunne lave en form for emballage til durum-ruller.

Oluf Immersen greb udfordringen, da han opdagede, at der bruges mange millioner meter alufolie hvert år i pizzeriaer alene i Danmark, hvilket ifølge bl.a. Danmarks Naturfredningsforening er et stort problem for miljøet.

Efter mange forsøg har Oluf Immersen udviklet en miljøvenlig emballage, der kan bruges til opbevaring af durum-ruller, hotdogs og sandwiches.

Men æsken er ikke kun til opbevaring - den gør det også nemmere at spise maden.

Det skyldes, at den er perforeret i siderne og tværs over, så størrelsen kan minimeres efter behov.

- Jeg har haft så mange søvnløse nætter på grund af tanker om, hvordan jeg kunne gøre det her - bare jeg havde vidst, at det var så simpelt, siger han.

Dyrt projekt

Udviklingsomkostninger og patentansøgning er løbet op i mindst en kvart million kroner.

- Jeg har brugt alle mine penge på opfindelsen, siger Oluf Immersen.

Oluf Immersen har lanceret sin opfindelse, ”easy- eating”, på nettet. Men han mangler nu en forhandler. Han har allerede købt tonsvis af karton, så han er klar til en masseproduktion.

Allerhelst vil han fremstille de seks typer spiseæsker selv hjemme på Trykkeriet Friheden. Men lige nu er han nødt til at udlicitere én af processerne, nemlig limning i siden.

En limmaskine koster yderligere en halv mio. kr., så han ser lige, om der kommer en kontrakt, der kan kickstarte visionen.

Sikker på succes
Han er ikke selv spor i tvivl om de perspektiver, der ligger i opfindelsen i forhold til at spare på alufolie i fastfoodbranchen verden over.

- Jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at det her produkt ikke vil være smart at bruge. Så jeg er helt overbevist om, at det bliver en succes. Spørgsmålet er bare, hvor længe det varer, inden det sker, siger han.

Oluf Immersens patent er gældende et år i hele verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062