23948sdkhjf

Mere dansk mad på vej til Japan

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Ny frihandelsaftale rummer store muligheder for danske fødevarevirksomheder

Flere japanere kan formentlig snart stille sulten i dansk bacon, slukke tørsten i dansk juice eller nyde et stykke dansk lakrids til den søde tand.

I sommer blev EU og Japan enige om en frihandelsaftale, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er i disse dage i Japan for at mødes med japanske kollegaer og se, hvordan danske fødevarevirksomheder bedst muligt kan bruge den nye frihandelsaftale.

- Danske virksomheder får mulighed for at tjene penge og hyre flere folk derhjemme. Det kommer os alle sammen til gode. Danske fødevarer er kendt over hele verden for kvalitet og bæredygtighed, og det er egenskaber, som den almindelige japaner kigger efter i køledisken. Det er vanskeligt at sige præcis, hvad aftalen får af betydning i kroner og øre, men potentialet er der i høj, høj grad, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Frihandelsaftalen slår på sigt en streg over stort set al told og fjerner en lang række såkaldte tekniske handelshindringer mellem Japan og EU.

Det bliver helt lavpraktisk nemmere for virksomhederne at handle med Japan. De danske produkter bliver også billigere i Japan, fordi der ikke længere vil være den samme told på dem. Et af de næste skridt bliver at få danske virksomheder til at bruge frihandelsaftalen og de toldfrie kvoter, der ofte vil blive administreret således, at de lande, som først henvender sig til Japan, får kvoterne.

Velvilje
- Jeg møder stor velvilje i Japan over for Danmark og danske produkter. Nu handler det om, at vi over for japanerne markerer, at der er en dansk velvilje til at eksportere fødevarer til Japan. Samtidig skal vi fra politisk side gøre det lettere for vores virksomheder at kunne benytte de nye muligheder, som frihandelsaftalen giver os, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Allerede i august annoncerede Danish Crown, at virksomheden vi hyre 100 nye medarbejdere til sit slagteri ved Sønderborg for at efterkomme den stigende japanske efterspørgsel på dansk kød.

Frihandelsaftalen træder i kraft i begyndelsen af 2019, hvis den som forventet bliver vedtaget i EU-parlamentet og i det japanske parlament. Det vil betyde, at alle toldbarrierer for forarbejdet kød forsvinder i løbet af de næste 10-14 år.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Nyhedsbrev

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Online Avis Arkiv

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Carlsberg-kontor ransaget

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et...

Komplette løsninger inden for intern logistik

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholde...

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Send til en kollega

0.221