23948sdkhjf

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Den østjyske sojafabrik har flere ansatte i kikkerten
Sojafabrikken Triple A i Hornsyld er klar til et kinesisk eksporteventyr, efter at virksomheden netop har indgået en aftale med den kinesiske landbrugsminister. Aftalen, der kom på plads efter fire års fodarbejde, betyder, at Triple A er godkendt til at levere sojaproteinfoder til kinesiske grise. Det skriver Horsens Folkeblad.

- Vi forventer at sende de første tre forsendelser i fjerde kvartal, og kommercielt betyder eksporten en ekstra omsætning på fem-ti millioner kroner i opstartsåret. Vi går stille ind, men loftet er meget højt, så det er blot starten, siger kommerciel direktør Jesper Harrestrup Bang til avisen.

Han fortæller også, at Triple A forventer inden for tre år at sælge for 30 millioner kroner til det kinesiske marked - og at det formentlig vil kræve flere medarbejdere på den østjyske fabrik, hvor der p.t. er 24.

Bag Triple A, der blev etableret i 2013, står blandt andre Hornsyld Købmandsgård, som ifølge Horsens Folkeblad har investeret cirka 350 millioner kroner i sojaproteinproduktionen

Fabrikken producerer sojaproteinkoncentrat i så høj kvalitet, at det kan bruges som erstatning for kød til både mennesker og dyr, nævner avisen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079