23948sdkhjf

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

| Af Stefan Buhr | Tip redaktionen om en historie

Knap hvert fjerde af de nystartede selskaber er inaktive blot to år efter grundlæggelsen

Risikoen for at lukke ned igen er stor i de første år efter stiftelsen af et nyt firma. Det viser en ny analyse fra FSR – danske revisorer, som fokuserer på alle de selskaber, som blev etableret i 2009 og følger deres aktivitetsstatus og vækst i 2011 og 2016.

Konklusionen er, at 24 procent af de nystartede selskaber ikke længere aktive efter to år – mens 45 procent har drejet nøglen om i løbet af syv år.

- Det giver en overlevelsesrate på 55% for nyetablerede selskaber i Danmark, hvilket faktisk er et ganske pænt tal. Ses der på kendetegnene for de, som overlever, så er overlevelsesraten lidt større i kapitaltunge brancher. Samtidig kan vi se, at de selskaber, der startes som aktieselskaber, hvor der er krav om større selskabskapital også har lidt bedre overlevelsesrater, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Hvert andet selskab oplever vækst
Men en ting er overlevelse, en anden er vækst. Og her konkluderer analysen, at 4 af 10 selskaber ikke har vist vækst i deres regnskabsmæssige balance efter syv års levetid.

Ses der på egenkapitalen har lidt over en tredjedel oplevet høj eller meget høj vækst, og igen har knap fire ud af 10 selskaber har haft ingen eller negativ vækst i egenkapitalen, konkluderer FSR – danske revisorer.

- Lidt firkantet sagt kan du udlede, at det er cirka hvert andet selskab, der har overlevet fra 2009 til 2016, som har været i stand til at skabe afkast af de midler, som er indskudt i selskabet fra start. Vækstraten viser måske mere tydeligt end overlevelsesraten, at det at skabe en vækst-virksomhed ikke blot handler om at overleve. Det er ikke alle, som har succes med det. Og igen så er det faktisk ganske flot, at halvdelen opnår vækst. Det understreger, at vi i Danmark har gode vilkår for at starte virksomhed og få succes med det, siger Tom Vile Jensen.

Fakta: Nystartede virksomheder
I 2009 blev der etableret 11.859 selskaber, henholdsvis som anpartsselskaber eller aktieselskaber, der er de selskabsformer, som indgår i analysen fra FSR – danske revisorer.

To år senere var 8.975 af disse fortsat aktive som selvstændige selskaber, og syv år senere i 2016 var alene 6.490 aktive som selvstændige selskaber.

 

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vestfyen i minus vil ind på flere caféer

Bryggeriet vil også give Jolly Cola et løft

Fynske slagterimaskiner slår pjalterne sammen

Hvorfor småkager? Det kan jeg ikke huske ...

Småkageproducent gik sådan set bare i gang

Coop donerer mad til udsatte familier i 80 byer

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Ugens grin: Med konen på juleshopping

Nyhedsbrev

Delika tjente igen tocifret millionbeløb

Pålægsvirksomheden har lagt listeriasag bag sig

Online Avis Arkiv

Fødevarestyrelsen lukkede to sorte slagtere

Cateringfirma overtager kantinedrift

Antallet af sorte slagtere er faldet markant

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Ny fødevarevideo om innovation

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Glædelig jul og godt nytår

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Tak for i år!

Hold buffeten varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

NYHED: Det pladsbesparende pallemagasin

KL Automatik er UL508A certificeret

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

JEROS hos Orkla Kims

Krøller, klæber eller sætter materialer sig fast i dine maskiner? 

EffiMat takker for et godt samarbejde og glæder os til 2019

Ny video om emballage til mejeriprodukter

Tick Tool Manage, workshop

18. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Ringspann RFK Flangekobling

Endnu en nominering til Gibotech

Nyhed fra Hengesbach

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garager til førerløse busser i Aalborg

Glædelig jul fra MultiAir

Rejsegilde hos Fyns Kran Udstyr A/S i Odense

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Send til en kollega

0.31