23948sdkhjf

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

| Af Stefan Buhr | Tip redaktionen om en historie

Knap hvert fjerde af de nystartede selskaber er inaktive blot to år efter grundlæggelsen

Risikoen for at lukke ned igen er stor i de første år efter stiftelsen af et nyt firma. Det viser en ny analyse fra FSR – danske revisorer, som fokuserer på alle de selskaber, som blev etableret i 2009 og følger deres aktivitetsstatus og vækst i 2011 og 2016.

Konklusionen er, at 24 procent af de nystartede selskaber ikke længere aktive efter to år – mens 45 procent har drejet nøglen om i løbet af syv år.

- Det giver en overlevelsesrate på 55% for nyetablerede selskaber i Danmark, hvilket faktisk er et ganske pænt tal. Ses der på kendetegnene for de, som overlever, så er overlevelsesraten lidt større i kapitaltunge brancher. Samtidig kan vi se, at de selskaber, der startes som aktieselskaber, hvor der er krav om større selskabskapital også har lidt bedre overlevelsesrater, siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen.

Hvert andet selskab oplever vækst
Men en ting er overlevelse, en anden er vækst. Og her konkluderer analysen, at 4 af 10 selskaber ikke har vist vækst i deres regnskabsmæssige balance efter syv års levetid.

Ses der på egenkapitalen har lidt over en tredjedel oplevet høj eller meget høj vækst, og igen har knap fire ud af 10 selskaber har haft ingen eller negativ vækst i egenkapitalen, konkluderer FSR – danske revisorer.

- Lidt firkantet sagt kan du udlede, at det er cirka hvert andet selskab, der har overlevet fra 2009 til 2016, som har været i stand til at skabe afkast af de midler, som er indskudt i selskabet fra start. Vækstraten viser måske mere tydeligt end overlevelsesraten, at det at skabe en vækst-virksomhed ikke blot handler om at overleve. Det er ikke alle, som har succes med det. Og igen så er det faktisk ganske flot, at halvdelen opnår vækst. Det understreger, at vi i Danmark har gode vilkår for at starte virksomhed og få succes med det, siger Tom Vile Jensen.

Fakta: Nystartede virksomheder
I 2009 blev der etableret 11.859 selskaber, henholdsvis som anpartsselskaber eller aktieselskaber, der er de selskabsformer, som indgår i analysen fra FSR – danske revisorer.

To år senere var 8.975 af disse fortsat aktive som selvstændige selskaber, og syv år senere i 2016 var alene 6.490 aktive som selvstændige selskaber.

 



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Nyhedsbrev

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Online Avis Arkiv

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Så er øl-is fra Thy klar

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt vand

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Bliv klogere på hygiejnisk design på FoodTech

Skal din næste bakke til dine fødevarer have et mindre klimaaftryk?

Safer Food => Better Business

Kontinuerlig oliedampmåling med Metpoint

Konference stiller skarpt på Ernærings- og sundhedsanprisninger

IPW Systems får endnu en ny udvikler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Innovationskonkurrence høster ansøgninger fra 45 lande

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

Bideskinner – et specialprodukt fra Gravlund Industrigummi

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et...

Komplette løsninger inden for intern logistik

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholde...

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Send til en kollega

0.235