23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevarefolk er på øko-fremstød i Berlin

Det tyske foodservice-marked har stort potentiale

Der er et stort potentiale for salg af dansk økologi til foodservice-markedet i Tyskland. Derfor er syv danske virksomheder sammen med Landbrug & Fødevarer lige nu på eksportfremstød i Berlin for at fremme kendskabet til dansk økologi på foodservice-markedet.

I dag er den økologiske andel af foodservice-markedet i Tyskland på blot 0,5 procent., hvilket svarer til cirka 350 millioner euro - en relativt lille andel sammenlignet med Danmark, konstaterer Landbrug og Fødevarer.

- Vi ser et rigtig stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til det tyske foodservice-marked. Hvis den begrænsede markedsandel, de har i dag, nærmer sig øko-andelen i tysk detail, taler vi om op til 3,6 milliarder euro, siger Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingsleder hos afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

Tyskland ser mod Danmark

Danmark har med stor succes indført økologi i offentlige kantiner, og det vil tyskerne meget gerne kopiere. Den berlinske delstatsregering ønsker at gå forrest som økologisk forbillede i Tyskland og har i koalitionsaftalen skrevet, at man vil have økologisk mad i offentlige kantiner a la den danske model. Det betyder, at op mod flere hundrede offentlige køkkener og kantiner alene i Berlin i de kommende år vil have fokus på økologi. Også andre delstater i Tyskland har fokus på emnet, og alle steder skeles der til Danmark, nævner Landbrug & Fødevarer.

I Berlin mødes de syv danske virksomheder med tyske storkøkkener og grossister. Der bliver i løbet af dagen blandt andet holdt inspirationsoplæg fra både danske og tyske storkøkkener, der med succes har omlagt til økologi.

Det tyske foodservice-marked spænder vidt fra små cafeer og dyre restauranter, over virksomheds- og studenterkantiner, til hospitals- og daginstitutionskøkkener.

De syv deltagende danske virksomheder har blandt andet økologisk kød, brød, grøntsager, ingefær-shots og sodavand med til Berlin. Virksomhederne er Atria Danmark, Bangs, Danish BiOrganic, Friland, Gasa, Kohberg og Nørrebrew.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web01