23948sdkhjf

Fiskeprojekt skal skabe 10 virksomheder

Bedre udnyttelse af flere fiskearter med højere pris, flere jobs og arbejdspladser til følge er målet med et nyt projekt under Nordsøen Forskerpark.
Projektet, som bærer navnet Trash2Cash, har som mål at udvikle metoder til at forarbejde bl.a. hornfisk, makrel, multe, sild, stenbider og sværdfisk, så de kan sælges i butikker.

Endvidere skal resterne anvendes til olie af høj kvalitet, og ikke som nu til fiskeolie og –mel eller biogas. Det skriver Nordjyske.dk.

Til formålet har Fornyelsesfonden bevilliget 9,5 mio. kr. og Vækstforum Nordjylland yderligere 3 mio. kr.

Innovation og vækst går hånd i hånd
Projektet fremhæves af økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen som et eksempel på, hvordan Fornyelsesfonden skal skabe vækst:

- Mange små og mellemstore virksomheder kan mangle tid og ressourcer til at arbejde målrettet med innovation. Med Fornyelsesfonden har vi mulighed for at støtte projekter, der kan skabe vækst - som her i fiskerierhvervet i Nordjylland og samtidig undersøge, hvordan der kan skabes nye innovative produkter.

Nordsøen Forskerpark står i spidsen for projektet, der løber over 3 år. Håbet er at der kan skabes 10 nye virksomheder i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094