23948sdkhjf

Første spadestik til nyt Food College

| Af Ida Smith, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Byggeriet skal samle syv fødevareuddannelser

De første spadestik til det ny Nordic Food College ved Morsø Landbrugsskole blev taget mandag.

Det er EUC Nordvest, der er bygherre på projektet til 12 millioner kroner.

Med Nordic Food College skaber EUC Nordvest et helt nyt uddannelsesmiljø på Morsø Landbrugsskole. Det ny college kommer til at huse syv forskellige erhvervsuddannelser inden for mad og fødevareproduktion.

Landbrugsskolen tilbyder i øjeblikket en fuld landmandsuddannelse samt grundforløb 2 for dem, som vil være anlægsgartner.

Med Nordic Food College vil man skabe et skolemiljø, hvor der er fokus på hele processen "fra jord til bord". De nye uddannelsestilbud, der næste sommer flytter fra EUC Nordvest i Thisted til det ny Nordic Food College, er grundforløb 2 for uddannelserne bager, slagter, gastronom, tjener og ernæringsassistent, samt hovedforløbet for ernæringsassistent.

Byggestarten mandag blev markeret med taler og spadestik på græsplænen bag Morsø Landbrugsskole, hvor tilbygningen skal opføres. Ud over Hans Chr. Jeppesen talte også arkitekt Marcus Meissner fra firmaet Meissner + Sigh, der vandt arkitektkonkurrencen, samt borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune.

Sidstnævnte fastslog i sin tale, at det var en rigtig god dag for Mors, Thy og hele Nordvestjylland.

- Det giver god mening at placere Nordic Food College her. Vi har gode råvarer fra markerne og de gode produkter fra staldene og de fine fangster fra fjorden. Desuden har vi spændende begivenheder og events, der fokuserer på smagsoplevelser, sagde Hans Ejner Bertelsen blandt andet.

Der skal bygges cirka 900 kvadratmeter køkkenfaciliteter til afløsning for nedslidte faglokaler på skolen i Thisted.

Planen er, at Nordic Food College skal stå klar til de første elever i august 2019. Skolen kommer til at rumme op mod 150 elever.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Nyhedsbrev

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Online Avis Arkiv

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Carlsberg-kontor ransaget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Send til en kollega

0.274