23948sdkhjf

Slagteriarbejdere skal betale for at sikre deres job

Danish Crown kræver, at de ansatte i Rønne fortsat betaler en del af deres løn til et medarbejderselskab
Slagteriarbejderne på Danish Crown i Rønne blev onsdag orienteret om, at Danish Crown er indstillet på at bevare arbejdspladserne på slagteriet i op til otte år, såfremt medarbejderne fortsat vil betale en del af deres løn til slagteriets drift.

Slagteriet var lukningstruet tilbage i 2014, men blev reddet i sidste øjeblik i kraft af en aftale, som blandt andet betyder, at de cirka 200 slagteriarbejdere i dag indbetaler 4,2 procent af deres løn til et medarbejderselskab, som skyder penge i driften af slagteriet. Den aftale udløber i juni 2019, men ledelsen i Danish Crown vil forlænge aftalen med medarbejderne i op til fem år mere mod til gengæld at sikre arbejdspladserne i op til otte år.

- Vi er lykkedes med en del, siden aftalen faldt på plads, men vi har ikke nået vores fælles mål om at gøre slagteriet i Rønne konkurrencedygtigt, når vi sammenligner med vores øvrige slagterier i Danmark, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Målet i 2014 var at nedbringe de årlige omkostninger med 25 millioner kroner, og ifølge Danish Crown er man stadig 8-10 millioner kroner fra målet. Derfor skal aftalen fortsætte, mener ledelsen. Slagteriarbejdernes tillidsmand, Thomas Hansen, er umiddelbart skeptisk over for udspillet fra Danish Crown:

- Vi skal bruge den kommende tid på at diskutere, om det er den rette vej at gå. Det gør ondt at betale 4,2 procent af sin løn for at have et arbejde, siger han ifølge DR.

Udover oprettelsen af medarbejderselskabet omfattede redningsaftalen fra 2014 også, at landmændene skulle levere flere svin til slagteriet, og at Bornholms Regionskommune skulle arbejde for at sikre slagteriet lavere forsyningsomkostninger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094