23948sdkhjf

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Når FoodTech holdes i MCH Messecenter Herning 13.-15. november, konkurrerer de op imod 300 udstillere på messen traditionen tro om årets FoodTech Award.

Forud for messen har alle udstillere mulighed for at indsende deres produktnyheder til en fagjury, som bedømmer produktet med én, to eller tre stjerner. I år er 59 produkter blevet godkendt - heraf er otte produkter blevet tildelt de eftertragtede tre stjerner. Ud af disse er syv blevet nomineret til FoodTech Award - en prissom gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed.

Den endelige vinder offentliggøres under åbningen af FoodTech 13. november, hvor dommerkomitéens formand, professor Jens Adler-Nissen, overrækker prisen samt et kontantbeløb på 50.000 kroner til den vindende virksomhed.

Her er de syv nominerede, med arrangørernes omtale af dem:

Lynhurtig nedkøling med indsprøjtning af flydende nitrogen
AGA A/S har udviklet et nyt system til hurtig nedkøling, Accu-chill Sauce Cooling, der direkte i produktionslinjen afkøler flydende produkter ved hjælp af injektion med nitrogen.
Hurtig nedkøling af tyktflydende produkter er en stor udfordring, for nedkølingen hæmmes ofte af en dårlig varmeovergang mellem produkt og køler. Det innovative ved Accu-chill er, at nedkølingen sker ved direkte injektion af flydende nitrogen i en kontinuerlig proces. Det er en kendt teknologi, at man kan foretage en hurtig opvarmning ved injektion af damp, men ved at tænke ud af boksen og injicere flydende nitrogen i stedet, får man en meget hurtig nedkøling.

Temperatursensor med automatisk kalibrering
Endress+Hauser A/S er i spil til en FoodTech Award med deres nye temperatursensor, iTHERM TrustSens. Denne temperaturføler har en fuldt automatiseret in-line selvkalibreringsfunktion. Ved kalibreringen skal føleren i kontakt med et medium, hvis temperatur er nøje defineret, helst som en fysisk konstant. Et velkendt eksempel er en blanding af vand og is, som konstant holder 0 grader Celcius . Det innovative ved denne temperaturføler er, at der som reference bruges en jernlegering, som har et fast og stabilt curiepunkt på 118 grader. Curiepunktet er den temperatur, hvor jernets stærke magnetiske egenskaber forsvinder, hvad der er nemt at måle. 118 grader er en fin referencetemperatur, der er tæt på brugstemperaturen.

Avanceret multisensor til flydende medier
Endress+Hauser A/S har også opnået en nominering for deres Teqwave multisensor. Sensoren er baseret på den såkaldte SAW-teknologi (surface acoustic wave), hvor man sender lydbølger på langs ad en væskes grænseflade mod rørvæggen. Lydbølgerne får grænsefladen af væsken til at svinge i to plan, og udbredelseshastigheden og tilbagekastningen af disse svingninger og deres dæmpning kan give en masse vigtige informationer om væsken, såsom dens densitet, temperatur og sammensætning. Det er avanceret fysik med et bredt anvendelsesområde.

Avanceret multistik-sprøjte

Dommerkomiteen har nomineret GEA for den nye MultiJector, der byder på features som forbedret produktionshygiejne, præcision og fleksibilitet.
Saltningen af bacon, hamburgerryg og mange andre kødprodukter foretages almindeligvis ved injektion af saltlage, så man får en hurtig fordeling af saltet i kødet. Standardapparaturet hertil kaldes en multistiksprøjte, og det virker ved at en afmålt mængde saltlage indsprøjtes gennem en række kanyler, der er monteret fjedrende, så de ikke går i stykker, hvis de rammer et knoglestykke.
Multistiksprøjten fra GEA udmærker sig ved et gennemført hygiejnisk design og ved, at nålene er ekstraordinært stærke og elastiske. Det er spændende, for det er længe siden, at der er set nyskabelser inden for saltningsprocesser.

Mobilt UV-anlæg til dekontaminering af vand
Insatech har også chancen for at blive hædret med en award for deres nyudviklede mobile anlæg til dekontaminering af vand.
UV-stråler er bakteriedræbende, og det har man længe udnyttet til dekontaminering af overflader og vand. Ved dekontaminering af vand er det en udfordring at sikre en effektiv udnyttelse af UV-lyset og en ensartet bestråling. Det har Insatech opnået ved et innovativt design af det rørstykke, hvor bestrålingen finder sted. En energieffektiv mellemtryks-UV-lyskilde ligger centralt i røret, og rørets overflade er dækket af et kvartsspejl, som tilbagekaster lyset ind i vandet igen, så UV-lyset udnyttes bedst muligt. Apparatet er mobilt og kan på kort tid monteres til den eksisterende vandforsyning på produktionsstedet.

Ny analysator til flydende mejeriprodukter

Q-Interline A/S er nomineret for deres DairyQuant Go, der er en analysator til flydende mejeriprodukter. Analysatoren er baseret på den velgennemprøvede Quant FT-NIR-teknologi.
Prøven anbringes i en målecelle, som gennemlyses af infrarødt lys, og bagefter behandles signalerne matematisk, så man får præcise værdier for koncentrationerne af bl.a. fedt, protein, laktose og tørstof. Det innovative ved DairyQuant Go-apparatet er, at produktet fyldes i særlige, meget veldefinerede engangsmåleceller, så man slipper for tidskrævende rengøring og vedligehold. Især for tyktflydende produkter er det et stort fremskridt.

Nyt membranfilter med nyt filtreringsprincip
Det danske opstartsfirma Sani Membranes har udviklet et nyt membranfiltreringsprincip, hvor man ved at vibrere membranerne skaber turbulens nær membranoverfladerne og dermed en høj kapacitet på filtreringen. Produktet markedsføres under navnet Benchtop Membranfilter VIBRO-L og kan håndtere alle opgaver inden for ultra- og mikrofiltrering. Teknikken gør det muligt at koncentrere op til meget høje viskositeter. Benchtop filtersystemet er velegnet til produktudvikling, membranselektion og optimering af CIP-processer. Princippet er skalerbart lige fra store industrielle membrananlæg til laboratorie- og pilot plant-størrelse (0,35 m2 membranareal).










Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kæmpeprojekt: Her vil To Øl brygge mange øl

Dencon dykker på bundlinjen

Bryggeri køber kæmpestor Orkla-fabrik

Næsten 9.000 besøgte FoodTech

Og prins Joachim fik smagt på mejeriprodukter

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown giver Kurt Beier otte uger mere

Nyhedsbrev

Først kun flæskesvær - nu også mejerier og fisk

Jysk foodtech-virksomhed har sågar også kig på slikbranchen

Online Avis Arkiv

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Årets danske bryggeri skal findes

22 innovative, konservative, nyskabende og klassiske, danske bryggerier fra hele landet er med i slutfeltet, der kæmper om at blive Årets Danske Bryggeri 2018

Amazon vil sætte skub i online fødevaresalg i Danmark

Ingrediensboss: Det er ikke filantropi – det er penge

1

Døde kakerlakker i bagerbutik

Danæg får bøde for Fitness-æg

Formuleringen er nu fjernet fra hjemmeside

Sun Lolly-producent køber op i Kina

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

Se alle Medlemmernes egne nyheder

En kunde på Færøerne manglede et farvebånd, til en over 20 år gammel printer

INOXPA siger tak for besøget på FoodTech 2018

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hewikut afholder reception i nye lokaler

Invitation til seminar om 3D - laserscanning

Korrosionsbeskyttelse og to-trins-keglehjulsgear

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Undgå dyre og forstyrende driftstop

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kontorrobotterne indtager dine processer – vær på forkant med fremtiden nu

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

Mobile salgsboder til København Zoo

Designet til rummet

De bedste fødevarer og produkter hyldes på FoodTech

Se verdensnyhed på FoodTech messen!

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Buet glas til mange formål, i høj kvalitet

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Fibox’ standardproduktudvalg udgør mere end 1000 forskellige løsninger

Gummipakninger og tætninger til alle formål

Marton Gazelle som er den 4 på stribe er kommet i hus ved Process Engineeri...

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejneko...

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Send til en kollega

0.421