23948sdkhjf

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Når FoodTech holdes i MCH Messecenter Herning 13.-15. november, konkurrerer de op imod 300 udstillere på messen traditionen tro om årets FoodTech Award.

Forud for messen har alle udstillere mulighed for at indsende deres produktnyheder til en fagjury, som bedømmer produktet med én, to eller tre stjerner. I år er 59 produkter blevet godkendt - heraf er otte produkter blevet tildelt de eftertragtede tre stjerner. Ud af disse er syv blevet nomineret til FoodTech Award - en prissom gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed.

Den endelige vinder offentliggøres under åbningen af FoodTech 13. november, hvor dommerkomitéens formand, professor Jens Adler-Nissen, overrækker prisen samt et kontantbeløb på 50.000 kroner til den vindende virksomhed.

Her er de syv nominerede, med arrangørernes omtale af dem:

Lynhurtig nedkøling med indsprøjtning af flydende nitrogen
AGA A/S har udviklet et nyt system til hurtig nedkøling, Accu-chill Sauce Cooling, der direkte i produktionslinjen afkøler flydende produkter ved hjælp af injektion med nitrogen.
Hurtig nedkøling af tyktflydende produkter er en stor udfordring, for nedkølingen hæmmes ofte af en dårlig varmeovergang mellem produkt og køler. Det innovative ved Accu-chill er, at nedkølingen sker ved direkte injektion af flydende nitrogen i en kontinuerlig proces. Det er en kendt teknologi, at man kan foretage en hurtig opvarmning ved injektion af damp, men ved at tænke ud af boksen og injicere flydende nitrogen i stedet, får man en meget hurtig nedkøling.

Temperatursensor med automatisk kalibrering
Endress+Hauser A/S er i spil til en FoodTech Award med deres nye temperatursensor, iTHERM TrustSens. Denne temperaturføler har en fuldt automatiseret in-line selvkalibreringsfunktion. Ved kalibreringen skal føleren i kontakt med et medium, hvis temperatur er nøje defineret, helst som en fysisk konstant. Et velkendt eksempel er en blanding af vand og is, som konstant holder 0 grader Celcius . Det innovative ved denne temperaturføler er, at der som reference bruges en jernlegering, som har et fast og stabilt curiepunkt på 118 grader. Curiepunktet er den temperatur, hvor jernets stærke magnetiske egenskaber forsvinder, hvad der er nemt at måle. 118 grader er en fin referencetemperatur, der er tæt på brugstemperaturen.

Avanceret multisensor til flydende medier
Endress+Hauser A/S har også opnået en nominering for deres Teqwave multisensor. Sensoren er baseret på den såkaldte SAW-teknologi (surface acoustic wave), hvor man sender lydbølger på langs ad en væskes grænseflade mod rørvæggen. Lydbølgerne får grænsefladen af væsken til at svinge i to plan, og udbredelseshastigheden og tilbagekastningen af disse svingninger og deres dæmpning kan give en masse vigtige informationer om væsken, såsom dens densitet, temperatur og sammensætning. Det er avanceret fysik med et bredt anvendelsesområde.

Avanceret multistik-sprøjte

Dommerkomiteen har nomineret GEA for den nye MultiJector, der byder på features som forbedret produktionshygiejne, præcision og fleksibilitet.
Saltningen af bacon, hamburgerryg og mange andre kødprodukter foretages almindeligvis ved injektion af saltlage, så man får en hurtig fordeling af saltet i kødet. Standardapparaturet hertil kaldes en multistiksprøjte, og det virker ved at en afmålt mængde saltlage indsprøjtes gennem en række kanyler, der er monteret fjedrende, så de ikke går i stykker, hvis de rammer et knoglestykke.
Multistiksprøjten fra GEA udmærker sig ved et gennemført hygiejnisk design og ved, at nålene er ekstraordinært stærke og elastiske. Det er spændende, for det er længe siden, at der er set nyskabelser inden for saltningsprocesser.

Mobilt UV-anlæg til dekontaminering af vand
Insatech har også chancen for at blive hædret med en award for deres nyudviklede mobile anlæg til dekontaminering af vand.
UV-stråler er bakteriedræbende, og det har man længe udnyttet til dekontaminering af overflader og vand. Ved dekontaminering af vand er det en udfordring at sikre en effektiv udnyttelse af UV-lyset og en ensartet bestråling. Det har Insatech opnået ved et innovativt design af det rørstykke, hvor bestrålingen finder sted. En energieffektiv mellemtryks-UV-lyskilde ligger centralt i røret, og rørets overflade er dækket af et kvartsspejl, som tilbagekaster lyset ind i vandet igen, så UV-lyset udnyttes bedst muligt. Apparatet er mobilt og kan på kort tid monteres til den eksisterende vandforsyning på produktionsstedet.

Ny analysator til flydende mejeriprodukter

Q-Interline A/S er nomineret for deres DairyQuant Go, der er en analysator til flydende mejeriprodukter. Analysatoren er baseret på den velgennemprøvede Quant FT-NIR-teknologi.
Prøven anbringes i en målecelle, som gennemlyses af infrarødt lys, og bagefter behandles signalerne matematisk, så man får præcise værdier for koncentrationerne af bl.a. fedt, protein, laktose og tørstof. Det innovative ved DairyQuant Go-apparatet er, at produktet fyldes i særlige, meget veldefinerede engangsmåleceller, så man slipper for tidskrævende rengøring og vedligehold. Især for tyktflydende produkter er det et stort fremskridt.

Nyt membranfilter med nyt filtreringsprincip
Det danske opstartsfirma Sani Membranes har udviklet et nyt membranfiltreringsprincip, hvor man ved at vibrere membranerne skaber turbulens nær membranoverfladerne og dermed en høj kapacitet på filtreringen. Produktet markedsføres under navnet Benchtop Membranfilter VIBRO-L og kan håndtere alle opgaver inden for ultra- og mikrofiltrering. Teknikken gør det muligt at koncentrere op til meget høje viskositeter. Benchtop filtersystemet er velegnet til produktudvikling, membranselektion og optimering af CIP-processer. Princippet er skalerbart lige fra store industrielle membrananlæg til laboratorie- og pilot plant-størrelse (0,35 m2 membranareal).
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Nyhedsbrev

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Online Avis Arkiv

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Bryggeri flytter og får udskænkning

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle ty...

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Send til en kollega

0.179