23948sdkhjf

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Når FoodTech holdes i MCH Messecenter Herning 13.-15. november, konkurrerer de op imod 300 udstillere på messen traditionen tro om årets FoodTech Award.

Forud for messen har alle udstillere mulighed for at indsende deres produktnyheder til en fagjury, som bedømmer produktet med én, to eller tre stjerner. I år er 59 produkter blevet godkendt - heraf er otte produkter blevet tildelt de eftertragtede tre stjerner. Ud af disse er syv blevet nomineret til FoodTech Award - en prissom gives til den mest innovative og perspektivrige nyhed.

Den endelige vinder offentliggøres under åbningen af FoodTech 13. november, hvor dommerkomitéens formand, professor Jens Adler-Nissen, overrækker prisen samt et kontantbeløb på 50.000 kroner til den vindende virksomhed.

Her er de syv nominerede, med arrangørernes omtale af dem:

Lynhurtig nedkøling med indsprøjtning af flydende nitrogen
AGA A/S har udviklet et nyt system til hurtig nedkøling, Accu-chill Sauce Cooling, der direkte i produktionslinjen afkøler flydende produkter ved hjælp af injektion med nitrogen.
Hurtig nedkøling af tyktflydende produkter er en stor udfordring, for nedkølingen hæmmes ofte af en dårlig varmeovergang mellem produkt og køler. Det innovative ved Accu-chill er, at nedkølingen sker ved direkte injektion af flydende nitrogen i en kontinuerlig proces. Det er en kendt teknologi, at man kan foretage en hurtig opvarmning ved injektion af damp, men ved at tænke ud af boksen og injicere flydende nitrogen i stedet, får man en meget hurtig nedkøling.

Temperatursensor med automatisk kalibrering
Endress+Hauser A/S er i spil til en FoodTech Award med deres nye temperatursensor, iTHERM TrustSens. Denne temperaturføler har en fuldt automatiseret in-line selvkalibreringsfunktion. Ved kalibreringen skal føleren i kontakt med et medium, hvis temperatur er nøje defineret, helst som en fysisk konstant. Et velkendt eksempel er en blanding af vand og is, som konstant holder 0 grader Celcius . Det innovative ved denne temperaturføler er, at der som reference bruges en jernlegering, som har et fast og stabilt curiepunkt på 118 grader. Curiepunktet er den temperatur, hvor jernets stærke magnetiske egenskaber forsvinder, hvad der er nemt at måle. 118 grader er en fin referencetemperatur, der er tæt på brugstemperaturen.

Avanceret multisensor til flydende medier
Endress+Hauser A/S har også opnået en nominering for deres Teqwave multisensor. Sensoren er baseret på den såkaldte SAW-teknologi (surface acoustic wave), hvor man sender lydbølger på langs ad en væskes grænseflade mod rørvæggen. Lydbølgerne får grænsefladen af væsken til at svinge i to plan, og udbredelseshastigheden og tilbagekastningen af disse svingninger og deres dæmpning kan give en masse vigtige informationer om væsken, såsom dens densitet, temperatur og sammensætning. Det er avanceret fysik med et bredt anvendelsesområde.

Avanceret multistik-sprøjte

Dommerkomiteen har nomineret GEA for den nye MultiJector, der byder på features som forbedret produktionshygiejne, præcision og fleksibilitet.
Saltningen af bacon, hamburgerryg og mange andre kødprodukter foretages almindeligvis ved injektion af saltlage, så man får en hurtig fordeling af saltet i kødet. Standardapparaturet hertil kaldes en multistiksprøjte, og det virker ved at en afmålt mængde saltlage indsprøjtes gennem en række kanyler, der er monteret fjedrende, så de ikke går i stykker, hvis de rammer et knoglestykke.
Multistiksprøjten fra GEA udmærker sig ved et gennemført hygiejnisk design og ved, at nålene er ekstraordinært stærke og elastiske. Det er spændende, for det er længe siden, at der er set nyskabelser inden for saltningsprocesser.

Mobilt UV-anlæg til dekontaminering af vand
Insatech har også chancen for at blive hædret med en award for deres nyudviklede mobile anlæg til dekontaminering af vand.
UV-stråler er bakteriedræbende, og det har man længe udnyttet til dekontaminering af overflader og vand. Ved dekontaminering af vand er det en udfordring at sikre en effektiv udnyttelse af UV-lyset og en ensartet bestråling. Det har Insatech opnået ved et innovativt design af det rørstykke, hvor bestrålingen finder sted. En energieffektiv mellemtryks-UV-lyskilde ligger centralt i røret, og rørets overflade er dækket af et kvartsspejl, som tilbagekaster lyset ind i vandet igen, så UV-lyset udnyttes bedst muligt. Apparatet er mobilt og kan på kort tid monteres til den eksisterende vandforsyning på produktionsstedet.

Ny analysator til flydende mejeriprodukter

Q-Interline A/S er nomineret for deres DairyQuant Go, der er en analysator til flydende mejeriprodukter. Analysatoren er baseret på den velgennemprøvede Quant FT-NIR-teknologi.
Prøven anbringes i en målecelle, som gennemlyses af infrarødt lys, og bagefter behandles signalerne matematisk, så man får præcise værdier for koncentrationerne af bl.a. fedt, protein, laktose og tørstof. Det innovative ved DairyQuant Go-apparatet er, at produktet fyldes i særlige, meget veldefinerede engangsmåleceller, så man slipper for tidskrævende rengøring og vedligehold. Især for tyktflydende produkter er det et stort fremskridt.

Nyt membranfilter med nyt filtreringsprincip
Det danske opstartsfirma Sani Membranes har udviklet et nyt membranfiltreringsprincip, hvor man ved at vibrere membranerne skaber turbulens nær membranoverfladerne og dermed en høj kapacitet på filtreringen. Produktet markedsføres under navnet Benchtop Membranfilter VIBRO-L og kan håndtere alle opgaver inden for ultra- og mikrofiltrering. Teknikken gør det muligt at koncentrere op til meget høje viskositeter. Benchtop filtersystemet er velegnet til produktudvikling, membranselektion og optimering af CIP-processer. Princippet er skalerbart lige fra store industrielle membrananlæg til laboratorie- og pilot plant-størrelse (0,35 m2 membranareal).








Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ny Kohberg-direktør lover hurtige sorte tal

Kigger på sortiment, produktion og logistik

Coop leder igen efter de bedste lokale varer

Legesyge ølfolk bag Årets danske Ølnyhed

200 mejerifolk vil opdateres på ny forskning

Delika ramt af metal i kylling

Ugens grin: Forvirret lærling

Nyhedsbrev

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Online Avis Arkiv

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Cateringbranchen opruster med ny forening

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Sig det med æblekage

Generationsskifte i EL:CONs termograferingsafdeling

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

HOPE får bæredygtige og eksklusive poser fra Scanlux Packaging

Krympeskive RLK 608 fra RINGSPANN

Saint-Gobain bidrager til Swecos DGNB guld-certificering

Hvordan går leverandørstyring og bæredygtighed hånd i hånd?

Wila A/S ansætter save- og lagermedarbejder

Gratis download af e-paper: Den adaptive maskine

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Guldpakken - Messeudstyr

Enkel integration af små nyttige tools i din Siemens HMI-konfiguration

Ara-el præsentere F400 væg monteret stikkontakt til tunnel ventilatorer

RASCH forhandles af Salicath ApS

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Hvad kan vi gøre for dig ?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.193