23948sdkhjf

Kims bedste årsregnskab nogensinde

Den fynske chipsfabriks omsætningen stod i stampe, men da driftsresultat rundede de 10 millioner var der alligevel tale om det hidtil bedste årsresultat.
Den Orkla-ejede chipsfabrik Kims havde i 2010 en omsætning på 550 mio. kr., hvilket er en vækst på 2 % i forhold til 2009.

2010 var til gengæld året, hvor driftsresultatet kom over 100 mio. kr. Efter skat var overskuddet på 76 mio. kr.

Kims største marked er fortsat Danmark, hvor selskabet har halvdelen af chipsmarkedet. Til gengæld udgør eksport omkring 20 % af salget, og Kims er leverandør af private label-varer til den britiske kæde Marks & Spencers. Det skriver Børsen.

Vækstforventninger trods udfordringer
Kims vækstambitioner hæmmes dels af høje råvarepriser på bl.a. solsikkeolie og den nye fedtafgift. Resultatet bliver en højere pris for forbrugerne.

Det mener adm. direktør Carsten Hänel dog at produktet kan bære i kraft af navn og markedsposition. Han forventer da også, at det vil lykkes Kims at øge omsætningen i 2011.

Effektivitet sikrer ny produktion
Mens væksten på chips-markedet ligger på 2-3 % om året vokser markedet for nødder med hele 10-15 % årligt. Der har det været en fordel for Kims at være en del af Orkla.

I konkurrence med andre dele af Orkla-koncernen blev Kims og Søndersø valgt som stedet, hvor der sidste år blev investeret i et nyt nøddecenter. Det skal forsyne det nordiske marked med 6.000 ton nødder og nøddeblandinger om året. I Danmark sidder Kims i dag på 60% af nøddemarkedet.

- Det er noget, der har været lange drøftelser om i koncernen. Vi kunne have lagt produktionen i Sverige, hvor lønomkostningerne er væsentligt lavere, men den fordel har vi kunnet indhente i Danmark ved at være mere effektive, siger adm. direktør i Kims, Carsten Hänel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078