23948sdkhjf

15 millioner småkager til Business Class - kan vi klare det?

P.A. Brøds nicheproduktion gør klar til at indtage udlandet

De laver alle typer brød og kager, og de er ikke bange for at sige, at de gør det bedre end de fleste andre.

De har gjort det i fire generationer, og gennem årene er deres lokaler, ovne og maskiner blevet større, bedre og flere.

Så nu er den vejlensiske bagervirksomhed P.A. Andersen & Sønner - kendt som P.A. Brød - klar til for alvor at prøve kræfter med udlandet.

- For nylig fik vi besøg af to kvinder fra Singapore Airlines. De ville høre, om vi årligt kan levere tre millioner små bokse med fem småkager i hver til rejsende på deres Business Class, fortæller bagermester Peter Arnold Andersen, der er tredje generation i familievirksomheden.

- De kom også for at smage vores wienerbrød, og de blev så vilde med det, at de var indstillet på at bestille 14 paller, og senere 28 paller ad gangen. Det blev vi alt i alt lige lidt bange for, så vi har ikke sagt ja til dem endnu. Det vil kræve, at vi skulle ansætte seks mand, og med så store mængder skal vi altså være helt sikre, konstaterer han.

En ekstra linje
En eventuel småkageaftale ligger således stadig og simrer i det uvisse, men wienerbrødet fra P.A. Brød er næsten med sikkerhed på vej ud i verden i større mængder end hidtil. Vejle-virksomheden er således i kontakt med en norsk virksomhed, der driver en stor kæde af hoteller og caféer i USA. Steder, hvor de grumme gerne vil tilbyde gæsterne dansk wienerbrød.

- Nordmændene har været her, og sådan en kunde vil vi kunne tage. Vi skal have en linje mere og køre nærmest i døgndrift, men det kan lade sig gøre, siger Peter Arnold Andersen, som tror på, at en aftale er næsten i hus.

Under alle omstændigheder vil han og sønnen Kristian, der også er kombineret bagermester/direktør i den midtjyske bagervirksomhed, gerne have P.A. Brød mere ud på eksportmarkedet.

- Vi er en virksomhed, der kan og vil det meste. Vi har styr på kvaliteten og håndværket, så der er ingen grund til, at vi ikke skulle have et stort salg til udlandet, påpeger Kristian Andersen.

- Eksporten udgør p.t. højst 10 procent af omsætningen, men det er en gren, vi arbejder hårdt på at styrke. Der er jo stor interesse for Danish pastry rundt omkring i verden, supplerer hans far.

Den nuværende eksport fra P.A. Brød går til Norge og Færøerne. Der er hovedsageligt tale om wienerbrød.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Hold da op: En robot, der kan skænke øl

Vidt forskellige årsager til, at gæster går på FoodTech

Flere fede fotos fra FoodTech

Mennesker, maskiner og mad går op i en højere enhed

Hartmann vokser på kerneforretningen

Smartbake: Patent giver ro i maven

Erfaren produktionschef i spidsen for ny produktion

Smartbake har samlet al produktion i Hasselager, så udviklere og bagere kan gå klos op ad hinanden

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Nyhedsbrev

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Online Avis Arkiv

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Carsoe køber op

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Ugens grin: Den effektive maler

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Fryseeksperter får nyt navn

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Din logistik specialist i Danmark

Vil din fødevarevirksomhed eksportere til det globale madmarked?

Nyt samarbejde med Danmarks førende bagerikoncern om teknologisk hygiejnekontrol

MultiAir leverer filtersystem til Bording Fronts A/S

Infrarødt termometer til præcis temperaturmåling

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

FoodTech er åbnet med udstillerfremgang

Deltag i vores kundetilfredshedsanalyse >>

PUMPEGRUPPEN A/S udstiller på FoodTech

Høj præcision og sikkerhed med RON dynamometre

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Mød PanPac på Foodtech 2018

Kompakte slæberinge til høj performance miljøer

WEBINAR: Om brugen af optisk måling til vibrationsanalyse

Månedens mest solgte produkt.

Hent jeres kantbukkede emner hos VPD bearbejdning

God start på FoodTech messen!

Kig forbi stand M9662 på FoodTech og byg din egen conveyor

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning ...

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Process Engineering A/S kåret som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Send til en kollega

0.228