23948sdkhjf

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse
Fiskefabrikken Jelex Seafood med hovedsæde i Hirtshals er blevet meldt til politiet for at forfalske listeria-analyser. Dermed så det ud, som om der ikke var konstateret farlige bakterier i fisken, inden den blev solgt.

Det fortæller "Operation X", der vises på TV2 torsdag klokken 20.

TV2 fortæller, at Fødevarestyrelsen - efter at Operation X er gået ind i sagen - har afsløret i alt seks forfalskede listeria-analyser. Derfor har styrelsen politianmeldt Jelex Seafood for at vildlede kunder og for dokumentfalsk.

- Vi politianmelder virksomheden og beder politiet om at overveje, om der kan ske ansvarsgennembrud til lederen, og her taler vi om mulig fængselsstraf og mulighed for, at vedkommende kan fradømmes retten til at drive fødevarevirksomhed, siger Michael Rosenmark, leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, til TV2.

Direktør og ejer af Jelex Seafood Jens Elsnab har afvist at udtale sig til TV 2.

Ifølge TV2 har han på en skjult optagelse forklaret, at han er rolig hvad angår listeria, fordi han mener, at alle hans kunder varmebehandler den laks, han sælger til dem. Optagelsen blev lavet af en ansat, der angiveligt besluttede sig for at afsløre listeria-snyderiet, fordi hun frygtede, at forbrugere skulle blive syge af at spise laksen.

Læs Fødevarestyrelsens kontrolrapport her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096