23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

"Vi har fået én over næsen"
Fødevarestyrelsen erkender nu, at den har begået fejl i sagen om den nordjyske fiskefabrik Jelex Seafood, som ifølge Operation X på TV2 har forfalsket en stribe listeria-analyser. Det skriver TV2 på sin hjemmeside.

Operation X afslørede torsdag aften, at Jelex Food i Hirtshals har forfalsket listeria-analyser, så det fremgik, at fisk fra virksomheden var listeria-fri, selv om de ikke var det.

Tv-afsløringerne var baseret på oplysninger fra en Jelex-medarbejder, som kontaktede TV2 efter forgæves at have henvendt sig skriftlige til Fødevarestyrelsen med sine bekymringer.

Selv om medarbejderen altså var klar til at fodre Fødevarestyrelsen med oplysninger, kontaktede styrelsen hende ikke, før Operation X gik ind i sagen. Det resulterede i, at da Fødevarestyrelsens kontrollanter besøgte Jelex Seafood, kunne de ikke påvise fusk med listeria-analyser.

- Det er en fejl, at vi ikke kommer hurtigere ud, og det er også en fejl, at vi ikke kontakter anmelderen før første besøg, siger Michael Rosenmark, leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, til TV 2. Han tilføjer, at "vi har fået én over næsen, og den tager vi til os, og vi gør det bedre fremover".

Efter at Operation X gik ind i sagen, kontaktede Fødevarestyrelsen anmelderen - og tog derefter på en ny kontrol hos virksomheden. Her blev det afsløret, at i alt seks forfalskede listeria-analyser var blevet sendt til fiskevirksomhedens kunder, blandt andet i Spanien.

Fødevarestyrelsen har nu meldt Jelex Seafood til politiet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125