23948sdkhjf

Ny fødevareklynge på Sjælland

Brygger og chokolademand er blandt stifterne
I landsbyen Herslev på Midtsjælland vil de lokale producenter vise, hvordan fremtidens mad, øl og fødevareproduktion også kan smage, føles og foregå.

De har derfor lanceret en ny fødevareklynge ved Roskilde Fjord med navnet ”En del af Herslev”. Stifterne bag er de erfarne branchefollk Tore Jørgensen fra Herslev Bryghus, Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade og Carsten Hansen fra det sociale landbrug Østagergård.

Sammen vil de bringe forbrugere, producenter og råvarer tættere sammen og "gentænke socialt ansvarlig fødevareproduktion og innovation gennem en cirkulær økonomi, hvor den enes rest er den andens fest".

De tre stiftere løfter sløret for tankerne bag "En del af Herslev" mandag 12. november. Det sker på en konference om fremtidens fødevaresystem under titlen ”Kan mad og øl ændre et samfund?”. Konferencen foregår i øl-laden på Herslev Bryghus.

Fysisk rykker stifterne af "En del af Herslev" også tættere sammen. Det betyder, at man i landsbyen Herslev kan besøge bryggeriet, og chokoladefabrikken og de tilhørende landbrugsjorde, bistader og frugtlunde fra 1. maj 2019, hvor også Friis-Holms chokoladefabrik er rykket ind øst for bryghuset.

- Hernede kan man kigge forbi med familien til en snak om, hvor chokoladen kommer fra, og hvordan den får sit særlige knæk, og man kan dufte til markerne, opleve bistaderne, spise en frokost og klappe en ko. Vi vil gøre op med den fremmedgjorthed, som mange forbrugere oplever i forhold til, hvor deres mad kommer fra,” siger medstifter Mikkel Friis-Holm fra Friis-Holm Chokolade.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094