23948sdkhjf

Nyt, nordjysk bryghus: Øllet flyder om 14 dage

| Af Carl Chr. Madsen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Frederikshavnere regner med at brygge midt i november

Midt i september kom fire containere fyldt med alle de dele, der skal til et brygværk.

Bryggeri- og tappeudstyr kom direkte fra Kina, og nu er alle delene ved at være samlet og brygværket klar til at stå sin prøve på det nye Frederikshavn Bryghus.

- Vi mangler stadig nogle få tilkoblinger, men så skulle vi inden for en god uges tid kunne begynde at gøre brygværket rent og klar til den første brygning. Vi kan brygge 2000 liter ad gangen. Så det betyder, at jeg på en enkelt arbejdsdag kan nå to produktioner, siger brygmester Kent Boalth.

Han har selv valgt brygværket.

Sammen med Claus Thorhauke og Martin Schau fra Bryggeriudstyr.dk fandt han udstyret i Jinan og i Wuxidon-provinserne og nu er det ikke alene kommet under tag. Anlægget er også stort set samlet.

- Godt at vi har gode og erfarne venner af huset. Det har betydet, at vi har fået anlægget samlet og stillet op, selv om instruktionsbogen var på kinesisk, siger direktør Lars Trie, der er bryggeriets økonomiske omdrejningspunkt.

10 millioner
Indtil videre har Frederikshavn Bryghus kostet i underkanten af 10 millioner - og det er kun lykkedes at holde budgettet på det niveau, fordi mange har givet en hånd med - ikke mindst aktionærerne.

Nu ser de begge frem til D-Dag, hvor det hele gerne skulle gå op i en højere enhed.

- Vi har fået et anlæg, der helt klart lever op til vore forventninger og med de ændringer, som jeg allerede bad om i forhandlingsfasen. Så alt er klappet og klart til at vi kan gå i gang, siger Kent Boalth.

Kolleger fra andre bryggerier har allerede været forbi for at nærstudere udstyret.

- Og vi har fået meget ros for de løsninger, der er puttet ind i produktionsanlægget, siger Kent Boalth.

Men nu glæder han og Lars Trie sig til, at anlægget begynder at brygge på Stout 200, Fladstrand Pilsner, Bangsbo IPA, Cloos Brown Ale og Vendelbo Porter.

- Vi går aldrig på kompromis med smagen, men historien skal altså også være lokal - ligesom vi vil gå målrettet efter at bruge lokale ingredienser i vores bryg, siger Kent Boalth, der er så klar og gerne indrømmer, at han har svært ved at sove.

- Det bliver så fedt at stå med første bryg, siger han.

Vi andre skal vente halvanden måned på juleaften. Lars Trie og Kent Boalth får deres store fest midt i november, når øllet flyder fra brygværket over i gæringstankene.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Nyhedsbrev

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Online Avis Arkiv

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Bryggeri flytter og får udskænkning

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Ugens grin: Edb-problemer

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle ty...

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Send til en kollega

0.169