23948sdkhjf

Nyt, nordjysk bryghus: Øllet flyder om 14 dage

| Af Carl Chr. Madsen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Frederikshavnere regner med at brygge midt i november

Midt i september kom fire containere fyldt med alle de dele, der skal til et brygværk.

Bryggeri- og tappeudstyr kom direkte fra Kina, og nu er alle delene ved at være samlet og brygværket klar til at stå sin prøve på det nye Frederikshavn Bryghus.

- Vi mangler stadig nogle få tilkoblinger, men så skulle vi inden for en god uges tid kunne begynde at gøre brygværket rent og klar til den første brygning. Vi kan brygge 2000 liter ad gangen. Så det betyder, at jeg på en enkelt arbejdsdag kan nå to produktioner, siger brygmester Kent Boalth.

Han har selv valgt brygværket.

Sammen med Claus Thorhauke og Martin Schau fra Bryggeriudstyr.dk fandt han udstyret i Jinan og i Wuxidon-provinserne og nu er det ikke alene kommet under tag. Anlægget er også stort set samlet.

- Godt at vi har gode og erfarne venner af huset. Det har betydet, at vi har fået anlægget samlet og stillet op, selv om instruktionsbogen var på kinesisk, siger direktør Lars Trie, der er bryggeriets økonomiske omdrejningspunkt.

10 millioner
Indtil videre har Frederikshavn Bryghus kostet i underkanten af 10 millioner - og det er kun lykkedes at holde budgettet på det niveau, fordi mange har givet en hånd med - ikke mindst aktionærerne.

Nu ser de begge frem til D-Dag, hvor det hele gerne skulle gå op i en højere enhed.

- Vi har fået et anlæg, der helt klart lever op til vore forventninger og med de ændringer, som jeg allerede bad om i forhandlingsfasen. Så alt er klappet og klart til at vi kan gå i gang, siger Kent Boalth.

Kolleger fra andre bryggerier har allerede været forbi for at nærstudere udstyret.

- Og vi har fået meget ros for de løsninger, der er puttet ind i produktionsanlægget, siger Kent Boalth.

Men nu glæder han og Lars Trie sig til, at anlægget begynder at brygge på Stout 200, Fladstrand Pilsner, Bangsbo IPA, Cloos Brown Ale og Vendelbo Porter.

- Vi går aldrig på kompromis med smagen, men historien skal altså også være lokal - ligesom vi vil gå målrettet efter at bruge lokale ingredienser i vores bryg, siger Kent Boalth, der er så klar og gerne indrømmer, at han har svært ved at sove.

- Det bliver så fedt at stå med første bryg, siger han.

Vi andre skal vente halvanden måned på juleaften. Lars Trie og Kent Boalth får deres store fest midt i november, når øllet flyder fra brygværket over i gæringstankene.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Ginproduktion flytter ind på gods

Nyhedsbrev

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Online Avis Arkiv

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Viborg Bryghus skifter direktør

Andelsmejeri tjente seks millioner

- Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Whiskey-elsker har lavet et amerikansk mikrodestilleri i Jylland

- Whiskey-boomet er helt vildt

Knaplund Destilleri er kommet med på en vogn i fuld fart

Skare Food skærer i overskuddet

Plast: Bryggerier sætter barren højt og fordobler målet

Milliardmilepæl gav champagnestemning hos Thise

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 2019.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevarer til et sundere liv

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

IO-Link - hvad er det?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Det kan du opleve til Plast og 3D måleteknik 2019

Mangler du noget til din fødevareproduktion?

PRODUKTFOKUS: Ergolash surringer

Rustfrit snekkegear med rustfri motor IP69K washdown

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

AxFlow servicerer alle kompressor mærker og har alt i efterbehandling...

Online analyse af drikkevand

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.177