23948sdkhjf

FoodTech med fokus på fødevarekontaktmaterialer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Smager kødet, mælken eller brødet af gummi og metal?

Smager eller lugter kødet, mælken eller brødet lidt af metal eller gummi, når det lander hos forbrugerne?

Det bliver der sat fokus på, når brancheorganisationen BITVA på årets FoodTech-messe i Herning præsenterer en ny konference om fødevarekontaktmidler, FKM. Formålet er at give aktører i fødevareindustrien klarhed om krav og kontrol.

Konference bliver holdt på messens første dag, 13. november. Den foregår i ét spor om formiddagen og ét om eftermiddagen - begge præsenteret af miljøkemiker Charlotte Legind fra Fødevarestyrelsen. Arrangøren BITVA er brancheforening for industriel teknik, værktøj og automation.

- De fleste af medlemmerne i BITVA er leverandører til fødevareindustrien, enten til producenter af produktionsudstyr eller direkte til fødevarevirksomhederne, for eksempel i forbindelse med vedligehold af produktionsudstyr. Fødevareproducenterne kender godt til FKM-reglerne, men det er ikke alle underleverandører til branchen, som er bekendt hermed. Derfor er det en rigtig god idé at deltage i et af de to seminarer tirsdag 13. november, konstaterer Lars Ejnar Jensen, bestyrelsesmedlem i BITVA.

Komplekst
Det overordnede formål med FKM-reglerne er at sikre fødevarerne mod afsmitning af smag, lugt og stoffer i sundhedsskadelige mængder fra det udstyr og den emballage, som de kommer i kontakt med. Selv om det kan lyde ganske enkelt, er det i praksis mere komplekst, påpeger Charlotte Legind.

- Alle, der producerer, indfører eller engrosforhandler materialer til brug i forbindelse med fødevarer, skal registreres hos Fødevarestyrelsen - og de skal sørge for, at det, de sælger videre, ikke giver anledning til skadelig overførelse af kemiske stoffer til maden. Men reglerne kan være svære for virksomhederne at forstå, for der er både overordnede og specifikke krav, som kræver, at virksomheden selv laver konkrete vurderinger af deres udstyr, siger hun.

- Det kan gøre det svært at lave en samlet dokumentation, tilføjer miljøkemikeren, som lægger op til at modtage spørgsmål fra deltagerne på konferencen.

- Jeg forventer, at der kommer lavpraktiske og konkrete spørgsmål til reglerne. Mange af dem endda, og det vil jeg gerne afsætte tid til, siger hun.

Formiddagen er afsat til at give et overblik over FKM-reglerne i Danmark og EU med fokus på den dokumentation, der skal ledsage materialet i alle handelsled. Eftermiddagens program omhandler Fødevarestyrelsens tilsyn med fødevarevirksomheder såvel som producenter og importører af FKM.

Tilmelding til konferencen foregår via www.foodtech.dk.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

World Food Summit under en bæredygtig hat

Lagkagehusets direktør stopper

Coop tilbagekalder hamburgerryg

Medie: Universitet lod landbruget få indflydelse på nyhed om oksekødsrapport

Ond tvilling satser 20 millioner kroner på tapperi i New York

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.119 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Isproducent skal betale 10.000 kroner i bøde

Online Avis Arkiv

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Food Festival får food-konkurrence

Rekordmange udlændinge har job i Danmark

Antallet af slagtninger styrtdykker

Flere mejerier vil lave planteprodukter

156 kilo Aalbæk-snacks kaldt retur

Økomejeri fik bøde for dårlig hygiejne

Arla på vej med flere plantebaserede fødevarer

Ny lakseterminal på vej op i omdrejninger

Efter seks års fremgang står den danske beskæftigelse stille

Fiskemand erkender kun papirsjusk

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Defco-familie får lov at blive efter salg

Ø-destilleri vil ud til hele landet

Smør, mælk og marcipanbrød på toppen af dansk imageliste

Virksomhederne er klar til besøg, men folkeskolerne kommer ikke

Venner er hoppet med på ginvognen

Ny forskning kan give bedre fødevarer

Mejeribranchen: Hvervekampagne har givet bonus

Coop åbner et outlet til restpartier og vin

Grønne udviklingsprojekter får millionstøtte

Eksplosiv vækst hos Sanovo

Naturli kigger mod andre sektorer

Rugbrødsbageri igen politianmeldt for dårlig hygiejne

Kartoffelmelsfabrik fortsætter væksten

Metal fundet i partypølser

Hyldeblomstdrik er kaldt tilbage

SF vil forbyde fransk delikatesse: Det er barbarisk

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Glæd dig til at opleve de nyeste gadgets og prototyper

Process Engineering støtter ”Danmark planter træer”

Bliv klogere på laboratoriespecialernes fremtid i den danske sundhedssektor

Diatom A/S har overtaget aktiviteterne i Bisco Vægte A/S

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

PRO-CONSULT hjælper med skolemælken

PALOMAT® Forhandler 2019!

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Ny Dual Point Mini Cooler til køling af små dele og værktøjer

CAD til Bim

HF indgår nyt partnerskab

En kvalitetsrejse brolagt med fødevaresikkerhed og kvalitetskultur

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Opsæt din positioner med blot én finger...

Kursus i produktionsplanlægning

Gratis webinar: EDI-integration til Dynamics 365

At digitalisere kvalitetsledelsen er en lærerig proces, Her er, hvad de lærte ved Dansand.

”Jeg elsker min lille sjækel fra GN” – sagde ingen, nogensinde 

Fuld automatisk affaldshåndtering til pakkeriet og etikettering

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Generatorer med høj pålidelighed og performance

Invitation til Inspirationsdagen 12/9

Webinar: Introduktion til Festos nye IP20 remote I/O og controller platform

Kom på forkanten af den teknologiske udvikling

Digitalisering af de ikoniske IKEA-kødboller - den digitale rejse

Send til en kollega

0.156