23948sdkhjf

FoodTech med fokus på fødevarekontaktmaterialer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Smager kødet, mælken eller brødet af gummi og metal?

Smager eller lugter kødet, mælken eller brødet lidt af metal eller gummi, når det lander hos forbrugerne?

Det bliver der sat fokus på, når brancheorganisationen BITVA på årets FoodTech-messe i Herning præsenterer en ny konference om fødevarekontaktmidler, FKM. Formålet er at give aktører i fødevareindustrien klarhed om krav og kontrol.

Konference bliver holdt på messens første dag, 13. november. Den foregår i ét spor om formiddagen og ét om eftermiddagen - begge præsenteret af miljøkemiker Charlotte Legind fra Fødevarestyrelsen. Arrangøren BITVA er brancheforening for industriel teknik, værktøj og automation.

- De fleste af medlemmerne i BITVA er leverandører til fødevareindustrien, enten til producenter af produktionsudstyr eller direkte til fødevarevirksomhederne, for eksempel i forbindelse med vedligehold af produktionsudstyr. Fødevareproducenterne kender godt til FKM-reglerne, men det er ikke alle underleverandører til branchen, som er bekendt hermed. Derfor er det en rigtig god idé at deltage i et af de to seminarer tirsdag 13. november, konstaterer Lars Ejnar Jensen, bestyrelsesmedlem i BITVA.

Komplekst
Det overordnede formål med FKM-reglerne er at sikre fødevarerne mod afsmitning af smag, lugt og stoffer i sundhedsskadelige mængder fra det udstyr og den emballage, som de kommer i kontakt med. Selv om det kan lyde ganske enkelt, er det i praksis mere komplekst, påpeger Charlotte Legind.

- Alle, der producerer, indfører eller engrosforhandler materialer til brug i forbindelse med fødevarer, skal registreres hos Fødevarestyrelsen - og de skal sørge for, at det, de sælger videre, ikke giver anledning til skadelig overførelse af kemiske stoffer til maden. Men reglerne kan være svære for virksomhederne at forstå, for der er både overordnede og specifikke krav, som kræver, at virksomheden selv laver konkrete vurderinger af deres udstyr, siger hun.

- Det kan gøre det svært at lave en samlet dokumentation, tilføjer miljøkemikeren, som lægger op til at modtage spørgsmål fra deltagerne på konferencen.

- Jeg forventer, at der kommer lavpraktiske og konkrete spørgsmål til reglerne. Mange af dem endda, og det vil jeg gerne afsætte tid til, siger hun.

Formiddagen er afsat til at give et overblik over FKM-reglerne i Danmark og EU med fokus på den dokumentation, der skal ledsage materialet i alle handelsled. Eftermiddagens program omhandler Fødevarestyrelsens tilsyn med fødevarevirksomheder såvel som producenter og importører af FKM.

Tilmelding til konferencen foregår via www.foodtech.dk.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Nyhedsbrev

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Online Avis Arkiv

Ginproduktion flytter ind på gods

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Nyt fra bestyrelser og direktioner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nakskov Mill Foods får ny topchef

Dan Jensens afløser bliver leder af to virksomheder

System Frugt har vendt skuden

Efter fem år i fangenskab kan stjålet kalv nu komme hjem til mejeri

Viborg Bryghus skifter direktør

Andelsmejeri tjente seks millioner

- Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Whiskey-elsker har lavet et amerikansk mikrodestilleri i Jylland

- Whiskey-boomet er helt vildt

Knaplund Destilleri er kommet med på en vogn i fuld fart

Skare Food skærer i overskuddet

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

BILA udvider salgsteamet i Food afdelingen

Gør som SCT transport! Køb løftegrejet online! Få samme muligheder på Transport 2019 eller lige her

Nyt produkt: Stor Line Vac i rustfrit stål til fødevare, farmaceutika og kemikalier

Færre sygedage pr. medarbejder

SMC opruster salget i Sydjylland

Prevas udvikler nyt software framework til testsystemer

Hvide facader med solceller

Ara-el præsentere ATyS S

Adm. direktør Christian B. Lund, Nørresundby, fylder 60 år den 20. marts 2019.

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevarer til et sundere liv

Stjernestøv over EOT: Astronaut Andreas Mogensen på plads som speaker

IO-Link - hvad er det?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Det kan du opleve til Plast og 3D måleteknik 2019

Mangler du noget til din fødevareproduktion?

PRODUKTFOKUS: Ergolash surringer

Rustfrit snekkegear med rustfri motor IP69K washdown

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

AxFlow servicerer alle kompressor mærker og har alt i efterbehandling...

Online analyse af drikkevand

Send til en kollega

0.19