23948sdkhjf

FoodTech med fokus på fødevarekontaktmaterialer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Smager kødet, mælken eller brødet af gummi og metal?

Smager eller lugter kødet, mælken eller brødet lidt af metal eller gummi, når det lander hos forbrugerne?

Det bliver der sat fokus på, når brancheorganisationen BITVA på årets FoodTech-messe i Herning præsenterer en ny konference om fødevarekontaktmidler, FKM. Formålet er at give aktører i fødevareindustrien klarhed om krav og kontrol.

Konference bliver holdt på messens første dag, 13. november. Den foregår i ét spor om formiddagen og ét om eftermiddagen - begge præsenteret af miljøkemiker Charlotte Legind fra Fødevarestyrelsen. Arrangøren BITVA er brancheforening for industriel teknik, værktøj og automation.

- De fleste af medlemmerne i BITVA er leverandører til fødevareindustrien, enten til producenter af produktionsudstyr eller direkte til fødevarevirksomhederne, for eksempel i forbindelse med vedligehold af produktionsudstyr. Fødevareproducenterne kender godt til FKM-reglerne, men det er ikke alle underleverandører til branchen, som er bekendt hermed. Derfor er det en rigtig god idé at deltage i et af de to seminarer tirsdag 13. november, konstaterer Lars Ejnar Jensen, bestyrelsesmedlem i BITVA.

Komplekst
Det overordnede formål med FKM-reglerne er at sikre fødevarerne mod afsmitning af smag, lugt og stoffer i sundhedsskadelige mængder fra det udstyr og den emballage, som de kommer i kontakt med. Selv om det kan lyde ganske enkelt, er det i praksis mere komplekst, påpeger Charlotte Legind.

- Alle, der producerer, indfører eller engrosforhandler materialer til brug i forbindelse med fødevarer, skal registreres hos Fødevarestyrelsen - og de skal sørge for, at det, de sælger videre, ikke giver anledning til skadelig overførelse af kemiske stoffer til maden. Men reglerne kan være svære for virksomhederne at forstå, for der er både overordnede og specifikke krav, som kræver, at virksomheden selv laver konkrete vurderinger af deres udstyr, siger hun.

- Det kan gøre det svært at lave en samlet dokumentation, tilføjer miljøkemikeren, som lægger op til at modtage spørgsmål fra deltagerne på konferencen.

- Jeg forventer, at der kommer lavpraktiske og konkrete spørgsmål til reglerne. Mange af dem endda, og det vil jeg gerne afsætte tid til, siger hun.

Formiddagen er afsat til at give et overblik over FKM-reglerne i Danmark og EU med fokus på den dokumentation, der skal ledsage materialet i alle handelsled. Eftermiddagens program omhandler Fødevarestyrelsens tilsyn med fødevarevirksomheder såvel som producenter og importører af FKM.

Tilmelding til konferencen foregår via www.foodtech.dk.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Arla vil selv lave sine reklamer

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Nyhedsbrev

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Online Avis Arkiv

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Bryggeri flytter og får udskænkning

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Ugens grin: Edb-problemer

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Direktør har forladt Løgismose Meyers

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Send til en kollega

0.161