23948sdkhjf

Marel vil udnytte data bedre

| Af Eskil Mann Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Der er solide gevinster at hente, hvis der kan trækkes flere data ud af produktionen på slagterierne. Producenterne kan udnytte råvarerne bedre, og samtidig kan forbrugerne få stillet deres sult efter diversificerede produkter og informationer om miljø og dyrevelfærd angående fødevarerne.

- Der skal være flere produkter at vælge imellem. Derudover er der en langt større fokus på miljømæssige konsekvenser af fødevareproduktion, for eksempel deres CO2-belastning. Forbrugerne vil også gerne vide mere om produkternes oprindelse. For at leve op til de forventninger har vi behov for en masse data, siger Søren Flummer, ingeniør og udviklingschef hos Marel i Danmark, der udvikler procesanlæg til slagterier inden for både kød, fisk og fjerkræ.

Marel vil bruge FoodTech Challenge på de kommende dages FoodTech-messe i Herning til at få inspiration til, hvilke data der bør samles op, og hvad de data kan bruges til.

- En af de store udfordringer for virksomhederne er et få planlagt dagens produktion, så den matcher det, supermarkederne efterspørger. En god planlægning er medvirkende til, om et slagteri får overskud eller underskud på den pågældende dag. Der kan man med hjælp af data gå ind tidligere i forløbet, eventuelt allerede hos landmændende og få nogle målinger og informationer, så man bliver i stand til at træffe bedre beslutninger i sin produktion.

Øjne udefra
- Vi ønsker at få nogle nye input fra de studerende, som ikke nødvendigvis er vant til at arbejde med vores industri, og som ikke er så indgroede i vores industri. Vi vil godt have inspiration til, hvilke data vi skal samle, og hvordan vi kan bruge dem til at træffe bedre beslutninger. Det kan være i forhold til forbrugernes behov om information og om diversitet i udbuddet af produkter. Det kan også være om lovgivernes krav om data i fremtiden. For fødevarevirksomhederne kan det handle om at de kan få en bedre forretning, fordi de optimerer deres produktion og matcher deres kunders behov. Det kan også handle om at samle oplysninger, så man kan minimere de miljømæssige skadevirkninger.

- En sidste ting er, om der kunne være andre forretningsmodeller, der er interessante for Marel. Vi sælger maskiner og stål, som det er nu. Men kunne man forestille sig, at vi ved hjælp af data kunne blive i stand til at tilbyde helt andre services til vores kunder. Det er noget af det, som vi ønsker at få ud af det, siger Søren Flummer.

Mindre kød og tyndere skiver
Han forudser, at forbrugernes kødforbrug vil falde i fremtiden.

- Jeg tror, at vi kommer til at se, at forbrugerne spiser mindre kød og i mindre mængder. Man vil hellere have mindre portioner, som til gengæld er forarbejdet, og dermed er lettere at tilberede for forbrugerne, for eksempel marineret kød. Vi vil se, at man vil begynde at skære kød i tyndere skiver, og at det bliver pakket til individuelle behov. Til gengæld vil man se en bedre kvalitet. Det, tror vi, bliver trenden.

Marel har hovedkvarter på Island og har 5.500 medarbejdere ialt. Heraf er der omkring 600 ansatte i Danmark.

Mere om: Marel A/S
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fantasinavn: Orkla må alligevel kalde pasta for Grøntsagsbånd

Pastaprodukt er ok, mener klagenævn

Udvidelse: Tican jævner 22 huse med jorden

Fødevarestyrelsen beslaglægger 200 gæs, kalkuner og juleænder

Ny fødevarevideo om innovation

Mammen tæt på nyheder i Klovborg

Carlsberg samarbejder i undersøgelse af ølkartel

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Varm sommer skæppede godt i Harboes kasse

Fik du læst: Nu vil Hanegal til udlandet

Økologisk frugt fra udlandet slår rekorder

Medisterpølse mistænkes for salmonellaudbrud

Ost: Arla køber stort op i Mellemøsten

1

Fødevarevirksomheder sætter turbo på emballagerevolutionen

Fremtidens løsninger bliver i høj grad med genanvendte eller nedbrydelige materialer

Tican og SB Pork fusionerer

De to slagterier tjener igen penge efter svære tider

1

Ny aftale med Japan øger dansk eksport for milliarder

Stort dansk salmonellaudbrud vokser til 33 personer

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Naturmælk sætter nye rekorder

DI har fundet midlertidig direktør

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Færre danskere laver mad fra bunden

Fra fødevarerester til merværdi

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Christian er udlært elektriker hos EL:CON i Fredericia - og han tager gerne ansvar

15. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Frysetørret kylling

Dampledning - Kondensat ledning

EffiMat ønsker glædelig jul og godt nytår

Vil du være helt skarp på fremtidens firmware?

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Fibox inspektions-vinduer til montering på alle typer materialer

Robotmarked i vækst kræver dygtige partnere

PanPac ønsker glædelig jul og godt nytår

Eksportnetværk for fødevarevirksomheder

Nyt lift-katalog fra CP

Vault Workshop

Hvilke Siemens softwareversioner benyttes der i dag?

14. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR BoWex Buetandskobling

Glædelig jul og godt nytår

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Den lige vej til nye medarbejdere ... hvordan?

Bureau Veritas Certification overrækker et akkrediteret ISO14001:2015 certi...

KL Automatik ansætter endnu en specialist i EPLAN

Når luftfugtigheden er lav, vil der opstå problemer med statisk elektricite...

Glædelig jul fra JEROS A/S

Send til en kollega

0.253