23948sdkhjf

Marel vil udnytte data bedre

| Af Eskil Mann Sørensen | Tip redaktionen om en historie

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Der er solide gevinster at hente, hvis der kan trækkes flere data ud af produktionen på slagterierne. Producenterne kan udnytte råvarerne bedre, og samtidig kan forbrugerne få stillet deres sult efter diversificerede produkter og informationer om miljø og dyrevelfærd angående fødevarerne.

- Der skal være flere produkter at vælge imellem. Derudover er der en langt større fokus på miljømæssige konsekvenser af fødevareproduktion, for eksempel deres CO2-belastning. Forbrugerne vil også gerne vide mere om produkternes oprindelse. For at leve op til de forventninger har vi behov for en masse data, siger Søren Flummer, ingeniør og udviklingschef hos Marel i Danmark, der udvikler procesanlæg til slagterier inden for både kød, fisk og fjerkræ.

Marel vil bruge FoodTech Challenge på de kommende dages FoodTech-messe i Herning til at få inspiration til, hvilke data der bør samles op, og hvad de data kan bruges til.

- En af de store udfordringer for virksomhederne er et få planlagt dagens produktion, så den matcher det, supermarkederne efterspørger. En god planlægning er medvirkende til, om et slagteri får overskud eller underskud på den pågældende dag. Der kan man med hjælp af data gå ind tidligere i forløbet, eventuelt allerede hos landmændende og få nogle målinger og informationer, så man bliver i stand til at træffe bedre beslutninger i sin produktion.

Øjne udefra
- Vi ønsker at få nogle nye input fra de studerende, som ikke nødvendigvis er vant til at arbejde med vores industri, og som ikke er så indgroede i vores industri. Vi vil godt have inspiration til, hvilke data vi skal samle, og hvordan vi kan bruge dem til at træffe bedre beslutninger. Det kan være i forhold til forbrugernes behov om information og om diversitet i udbuddet af produkter. Det kan også være om lovgivernes krav om data i fremtiden. For fødevarevirksomhederne kan det handle om at de kan få en bedre forretning, fordi de optimerer deres produktion og matcher deres kunders behov. Det kan også handle om at samle oplysninger, så man kan minimere de miljømæssige skadevirkninger.

- En sidste ting er, om der kunne være andre forretningsmodeller, der er interessante for Marel. Vi sælger maskiner og stål, som det er nu. Men kunne man forestille sig, at vi ved hjælp af data kunne blive i stand til at tilbyde helt andre services til vores kunder. Det er noget af det, som vi ønsker at få ud af det, siger Søren Flummer.

Mindre kød og tyndere skiver
Han forudser, at forbrugernes kødforbrug vil falde i fremtiden.

- Jeg tror, at vi kommer til at se, at forbrugerne spiser mindre kød og i mindre mængder. Man vil hellere have mindre portioner, som til gengæld er forarbejdet, og dermed er lettere at tilberede for forbrugerne, for eksempel marineret kød. Vi vil se, at man vil begynde at skære kød i tyndere skiver, og at det bliver pakket til individuelle behov. Til gengæld vil man se en bedre kvalitet. Det, tror vi, bliver trenden.

Marel har hovedkvarter på Island og har 5.500 medarbejdere ialt. Heraf er der omkring 600 ansatte i Danmark.

Mere om: Marel A/S
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De laver vand om til vegansk ost

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Nyhedsbrev

300 nye produkter på Lidls hylder

Online Avis Arkiv

Tefcold: Vi er totalt ukendte i Danmark

Lille bryghus flytter for at vokse sig meget større

Nestlé omsatte for 600 milliarder i 2018

Danmark er verdensmestre i forbrug af økologisk mad

Danmark udbygger sit forspring som landet med størst økologisk markedsandel, viser nye globale økotal

Dyrere øl sender Heinekens salg i vejret

Hollandske Heineken, der er verdens næststørste bryggeri, havde fremgang i alle verdens regioner i 2018

Kampen om højtuddannede tager til

DK-Foods fortsætter med at skovle millioner ind

Rekordindtjening i forlænget regnskabsår efter salg til Tulip

Sådan er fødevarebranchen markant ændret om fem år

IBM har kigget i krystalkuglen

Naturli' Foods på vej med 10 nye produkter i år

Joe & The Juices stifter stopper

Kaspar Basse afløses af sin næstkommanderende

Ejerledelse til salg: Få tiden på din side

Hanegal-stiftere vil bygge ny fabrik til 25 millioner

Den skal fremstille økologiske planteproteiner

Verden er vild med dansk økologi

Webseere kan være med i et sanseforsøg

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Ny formue klar til Too Good To Go

Bryghus gør klar til at flytte

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Small Batch Brewery bliver større

Danmark får et feta-rap over nallerne

Wefood fordoblede omsætningen

1

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Branson lancerer en ny generation af ultralydssvejsere

Fiberlasere fra IP Maskiner A/S

Vi redder dit liv med sikkerhed

Mød PALOMAT® på LogiMAT 2019

EFSEN er nomineret til ICE Awards 2019 - Stem på den banebrydende teknologi ICAD®

Energiforbrug reduceres markant med softstarter fra SMC

PCSCHEMATIC Automation: Avanceret kursus (27/2-28/2 2019)

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du husket dit LOGIN?

Flere hundrede liters Adblue tanke

Dorner er blevet UR+ Partner

Emballage med Valentins-budskab

Flemming fejrer 25 år som »Brandmand« i EL:CON

Tørtløbende klovakuumteknologi som effektiv basis ved produktionen af folie

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Konkurrence for studerende: Hvad er din vildeste idé til fremtidens grønne smart-cities?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Uden sammenligning – markedets mest fleksible flaskerejser

Kom på besøg hos Gravlund Industrigummi A/S

Lenze servomotorer og motion control i fuldautomatisk produktion af teglste...

JUMO dTRANS T08 xx - Temperaturtransmitter Slim line serie 6 mm

Lad os introducere ICAD® til UV LED på ICE Europe den 12 – 14 marts

Send til en kollega

0.191