23948sdkhjf

FødevareBanken ruller sig ud på Fyn

FødevareBanken, der bekæmper madspild og madfattigdom, åbner nu en ny rute til Odense, hvor beboerne på væresteder, herberger og døgninstitutioner fremover kan få glæde af frisk overskudsmad. FødevareBanken tager dermed endnu et skridt mod landsdækkende status, konstaterer organisationen i en pressemeddelelse.

Torsdag 8. november krydser en af FødevareBankens kølebiler for første gang kommunegrænsen til Odense. Bilen vil være fyldt med frisk overskudsmad danske fødevareproducenter - mad, der bliver leveret direkte til modtagerne i Fyns største by.

- Siden vi åbnede vores afdeling i Kolding i december sidste år, har det været planen, at den afdeling med tiden skal dække hele Region Syd. Med en ny rute til Odense hver uge er endnu en milepæl nået, siger Fødevarebankens direktør, Karen-Inger Thorsen.

- Vi ved, at der findes masser af overskudsmad, og desværre er der også mange mennesker, der har brug for et sundt og nærende måltid mad, så det har længe været et ønske for FødevareBanken at nå bredere ud med det, vi gør, tilføjer hun.

FødevareBanken har allerede en ugentlig rute til Middelfart. Den nye rute til Odense køres hver torsdag og blandt modtagerne er Reden, et frirum for kvinder i misbrug og prostitution. Hertil kommer en række væresteder, herberger og døgninstitutioner.

Maden kommer fra blandt andre Arla, Aarstiderne, Unilever og Netto.

Hver dag året rundt fordeler FødevareBanken cirka tre tons overskudsmad, svarende til cirka 7.600 måltider.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094