23948sdkhjf

Fremtidens medarbejdere går allerede rundt på fabrikken

Region vil hjælpe SMV’er i fødevarebranchen ved at skræddersy efteruddannelse til deres egne ansatte

Virksomheder i fødevarebranchen oplever ofte mangel på kvalificeret arbejdskraft, men det vil Fødevareakademiet i Region Syddanmark nu gøre en indsats for at afhjælpe hos regionens fødevareproducenter. Og ideen er, at løsningen ofte allerede går rundt på virksomheden.

- Vi vil hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at opkvalificere deres egne medarbejdere. Der er nemlig nogle steder et forholdsvis stort uddannelsesefterslæb, og mange af de små og mellemstore virksomheder tænker slet ikke i efteruddannelse, siger projektleder Chalotte Tryk.

Den målrettede indsats er gået i gang her i efteråret og henvender sig udover fødevarebranchen også til til robot- og stålbranchen. Projektet, der går under navnet Vækstrettet Kompetenceudvikling, henvender sig kun til små og mellemstore virksomheder (SMV’er) - det vil sige virksomheder med maksimalt 250 medarbejdere og en omsætning på 50 millioner euro (373 millioner kroner), og projektet løber til og med februar 2021.

Det er planen, at 240 personer skal efteruddannes i perioden, og der er penge med til efteruddannelse i virksomhederne, for projektet er finansieret af midler fra Vækstforum og den Europæiske Socialfond.

- Mange virksomheder oplever sæsonudsving, så uddannelserne kan planlægges til at foregå, når det er lavsæson, siger Chalotte Tryk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062