23948sdkhjf

Fremtidens medarbejdere går allerede rundt på fabrikken

| Af Mads Rømert | Tip redaktionen om en historie

Region vil hjælpe SMV’er i fødevarebranchen ved at skræddersy efteruddannelse til deres egne ansatte

Virksomheder i fødevarebranchen oplever ofte mangel på kvalificeret arbejdskraft, men det vil Fødevareakademiet i Region Syddanmark nu gøre en indsats for at afhjælpe hos regionens fødevareproducenter. Og ideen er, at løsningen ofte allerede går rundt på virksomheden.

- Vi vil hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at opkvalificere deres egne medarbejdere. Der er nemlig nogle steder et forholdsvis stort uddannelsesefterslæb, og mange af de små og mellemstore virksomheder tænker slet ikke i efteruddannelse, siger projektleder Chalotte Tryk.



Den målrettede indsats er gået i gang her i efteråret og henvender sig udover fødevarebranchen også til til robot- og stålbranchen. Projektet, der går under navnet Vækstrettet Kompetenceudvikling, henvender sig kun til små og mellemstore virksomheder (SMV’er) - det vil sige virksomheder med maksimalt 250 medarbejdere og en omsætning på 50 millioner euro (373 millioner kroner), og projektet løber til og med februar 2021.

Det er planen, at 240 personer skal efteruddannes i perioden, og der er penge med til efteruddannelse i virksomhederne, for projektet er finansieret af midler fra Vækstforum og den Europæiske Socialfond.

- Mange virksomheder oplever sæsonudsving, så uddannelserne kan planlægges til at foregå, når det er lavsæson, siger Chalotte Tryk.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Rejekoncern lander overskud på 59 millioner

Her er den nye fødevareminister

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Millioninvestering: Nu laver Svaneke Bryghus også dåseøl

Nyhedsbrev

15.076 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Online Avis Arkiv

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Chokoladefabrik satser på nyheder

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Marel gearer sig til øget vækst

Domino's klar igen med ny ejer

Ugens grin: Dystre udsigter

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

De satser millioner på grønlandsk smeltevand som gourmetoplevelse

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Slagtere fjollede fridagen væk

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæt GDPR-indsatsen på autopilot

Smurfit Kappa støtter Danmark for Målene

KL Automatik ansætter ny projektleder

Køb løftegrej, løfteåg, taljer og spil, stålwire, lastsikring m.m. døgnet rundt på fyns-kran.dk

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Overvågning og styring af forsyningslinien

Flavour trends 2019

Involvering af medarbejderne gav succes med ny UR-robotarm

Send til en kollega

0.179